Eu când vreau să fluier, Șuier… | #JurnalDeFestivalier

Home $ Festivalier $ Eu când vreau să fluier, Șuier… | #JurnalDeFestivalier

by | Aug 3, 2018 | Festivalier

L-ați văzut cumva pe Zdreanță? Cel cu ochii de faianță?
E trecut de ora amiezii. Soarele se dă mai rotund ca niciodată, au amorțit și zilele în calendar. Și pașii mei pe asfaltul încins. E august, ce gust au zilele de august… A miere și a scorțișoară, a clătite cu ciocolată și alune. A fericire și a pălării de paie, a bandane, cozi împletite și peruci roz, a coronițe de flori și a sclipici.

E vremea ciorapilor de plasă, a bocancilor negri și a borsetelor colorate. Că tot veni vorba: se poartă borsetele, îmi amintesc de valutișii de la Bazar. Anii 2000 în Suceava. Strigau după tine: euro, dolari, lire sterline. De multe ori mă speriau, mama-mi spunea că sunt afaceriști dar nu-i treaba mea să mă holbez la ei și la borsete. Acum am câștigat dreptul la holbat, sunt chiar interesante și destul de practice. Nu foarte ieftine, dacă e să ne luăm după standurile cu accesorii din interiorul festivalului. Undeva la 400-600 de lei, piele ecologică, ce să mai! Că tot vorbim de #festivalstyle, opțiuni sunt multe. Piese unicat, materiale exotice, culori stridente și accesorii special create pentru festivalieri. Se încadrează în decor și parcă stau perfect aruncate pe zecile de mii de siluete.

Printre urme de pași pe iarbă și hamace rătăcite, nici urmă de Zdreanță. Doar de… Șuier. Mă întâmpină la intrarea dinspre Polivalentă. E zarvă mare, selfie-uri, oameni cu și fără uniformă: toți entuziasmați. De Șuier, câinele polițist. Un ciobănesc german, vedetă pe internet. Lucian, de la Centrul Chinologic Sibiu al Poliţiei Române, ne povestește despre prietenul cel mai bun al omului. S-au întâlnit în urmă cu trei ani, nu știa nici să latre. Scotea un șuierat, de aici și numele. Astăzi se antrenează împreună până la zece ore pe zi și merg la cursuri, chiar și în străinătate. Patrupedul are un miros foarte bine dezvoltat, a făcut multe exerciții și poate descoperi multe tipuri de substanţe ilegale.

În urmă cu câteva zile, oamenii i-au întrebat pe polițiștii români dacă vor merge la Untold. Iar aceștia au răspuns: Ar fi păcat să nu mergem! Iar Șuier ne va însoți. Are 3 ani și este antrenat în mai multe domenii. Dacă vreți să faceți poze cu el o să fie bucuros. Dar să știți că are mirosul fin… FOARTE FIN! De aici a pornit și celebritatea câinelui polițist. Zeci de mii de comentarii și distribuiri pe rețelele de socializare l-au avut drept actor principal pe… Șuier.

Am pierdut câteva ore citind comentarii, nu mă laud dar îl cunosc pe unul din băieții de la Direcția de Comunicare. Vă spun sincer, ar trebui să se apuce de stand-up. Nu țin doar pentru mine, pe alese…

Întrebare: Atâtea poze cu Șuier că s-a uitat în ochii mei mai mult decât prietena mea.
Ministerul Afacerilor Interne, Romania: Poate vede ceva!

Întrebare: Aleargă tare? Întreb pentru un prieten.
Ministerul Afacerilor Interne, Romania: De ce ar alerga prietenul dumneavoastră prin Cluj?

Întrebare: Mi-a spus un băiat că Șuier împreună cu însoțitorul iau pauză de masă cam 30 de minute deci avem timp de unul mic… #numaizic
Ministerul Afacerilor Interne, Romania: Surpindem offside-ul și-n pauză. Mai nou avem și “arbitraj” video.

Întrebare: Șuier sifonu?
Ministerul Afacerilor Interne, Romania: Vă ghidați după principiul “Cine nu bea, toarnă?”

Întrebare: Merge cu o pulpă de pui ca și șpagă?
Ministerul Afacerilor Interne, Romania: Ca să ce?

Întrebare: Pot să-i aduc lui Șuier niște prăjituri foarte bune, cu făină de calitate?
Ministerul Afacerilor Interne, Romania: Sperăm că “făina” nu este din Columbia…

Întrebare: Miroase orice… și dacă nu, puteți să îmi spuneți ce anume nu?
Ministerul Afacerilor Interne, Romania: Cam ce v-ar interesa să nu miroasă?

Întrebare: Dacă Șuier miroase în spații publice canabis sau chiar droguri și nu vă arată unde sunt? Dacă ține secret locurile ca atunci când își termină tura să se ducă și să consume tot ce a mirosit în ziua respectivă? Mare atenție, nu este ceea ce pare acest câine!
Ministerul Afacerilor Interne, Romania: Sunteți simpatic!

Întrebare: Sunt jurnalist și vreau să îi iau un interviu lui Șuier. Ofer și recompensă pentru fiecare întrebare la care o să răspundă.
Ministerul Afacerilor Interne, Romania: Oferim și noi recompensă dacă reușiți să îi traduceți întrebările!

Cu ce poftă am râs la început de festival. Era timpul. Să ne bucurăm unii de alții, să facem haz de necaz și să uităm grijile într-o… borsetă. Nu știu cât de mult a mirosit Șuier sau Max, prietenul său de joacă. Știu c-au fost vreo nouă dosare penale pentru înșelăciuni cu bilete sau lovire, vreo 300 de inși cu îngrijiri medicale și… doar cinci la spital. Din cei 84.000 prezenți, eu spun că e un bilanț pozitiv.

A urmat Parov Stelar care a spus într-o conferință de presă că a cântat suficient de mult în România ca să cunoască mulțimea. Entuziasmată și emoționată. The Chainsmokers, pentru prima oară in țara noastră, pe scena Untold. Câteva steaguri au ținut piept ploii. Oamenii au rămas. Au sărit și s-au îmbrățișat. Au cântat și au dansat pe întuneric și pe lumină. E timpul pentru fluierat. Începe o nouă zi de festival! Șuier?

? ? ?

#JurnalDeFestivalier este o campanie online organizată de ClujLife în parteneriat cu Clever Taxi. Vara aceasta Sabina va participa alături de echipa #clujlife la 4 mari festivaluri din Cluj și își va povesti întreaga experiență prin articole, aici pe clujlife.com.

✓ Folosește codul de voucher Clever.Sabina data viitoare când vrei să comanzi un taxi în Cluj prin aplicația Clever Taxi și ai prima cursă gratuită (în limita a 15 RON) pentru plata cu cardul

Află aici cum folosești codul de voucher. Toate cursele făcute cu plata prin aplicație, prin card, sunt reduse la -50%.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!