Cum am descoperit cea mai bună pizza din Cluj, la cut & crust

by | Aug 8, 2018 | Articole, Cum a fost la

S-ar putea să am una dintre cele mai bune dimineți din vara aceasta. Vă povestesc acum și de ce spun asta. Ieri am fost (din nou) la cut & crust și în sfârșit am o locație și un nume pentru atunci când caut în minte dosarul cu ”Cea mai bună pizza din Cluj”. Mi se părea incredibil faptul că am găsit-o, e în mâna mea, îi văd mozzarella cum se întinde și îi simt gustul italian chiar dacă eu stau bine mersi pe o terasă în Grigorescu. Parcă visam. N-am mai putut lucra nimic de entuziasm, am venit acasă și m-am decis că e timpul pentru un scurt somnic pe la ora 20.00. M-am trezit azi dimineață la 06.00, deci am 10 ore fericite de somn și acum vă scriu de pe marginea piscinei de La Mesteceni. Un fel de ”living my best life.

Dar haideți să revenim la recenta mea descoperire: cut & crust, și să vă spun cum m-au convins băieții de acolo și a lor pizza să-i declar fruntași în topul meu. Cu toate că, sincer vă spun, pentru mine nu mai există niciun clasament. Rămâne doar cut & crust. Atât.

Ieri, pe la ora 16.30, s-a întâmplat: lucram liniștită la un articol și m-a lovit pofta de pizza. Nu o poftă oarecare, ci exact aceea în fața căreia nu ai niciun cuvânt de spus, ori i te supui, ori nu ești om toată ziua. Nu m-am luptat cu ea, n-aveam energie, n-aveam nicio șansă, știam asta. M-am urcat în mașină, destinația era clară: strada Donath, nr. 65. În 10 minute am fost acolo. Vremea era suspect de frumoasă, așa că nici nu m-am gândit să stau înăuntru, oricât de mult mi-ar fi plăcut să studiez decorul în detaliu, mai ales că au și open kitchen. Ei lasă, numai bine am o scuză să-i mai vizitez cât de curând. Design-ul poartă semnătura lui Cosmin Todor și serios că se simte de cum pui piciorul în restaurant, stilul lui cald în armonie perfectă cu minimalismul nu poate fi confundat cu nimic.

Am ales terasa acoperită pentru că soarele ardea prea tare și voiam să mai trag cu ochiul și în interior, după care am început să analizez atent meniul. Nu știu cât a durat să mă decid, știu doar că a fost incredibil de greu să o fac. Folosesc doar ingrediente din Italia și când vezi că au pizza cu mozzarella cremoasă și dulce de bivoliță, adusă din sudul zonei Lazio sau din nordul Campaniei, cu parmegiano Reggiano și prosciutto crudo din provincia Parma, maturate timp de 24 de luni, cu măsline fructate de pe coasta Liguriei, anșoa fraged pescuit din apele reci ale Mării Cantabrice sau capere crescute și culese de pe Insula Pantelleria, ei bine… îți dai seama că nu ai de făcut o alegere oarecare. Pe mine m-a consolat gândul că folosesc rețete tradiționale, scrise de un bucătar italian special pentru ei, iar gustul autentic se simte cu siguranță în orice sortiment aș alege. Plus că au un cuptor care coace la >400 de grade, eram chiar liniștită.

În sfârșit, mă hotărâsem să comand o Margherita DOP și eram pregătită să văd ce au la secțiunea băuturi. Când colo, răsturnare de planuri, pentru că pe următoarea pagină am văzut că au și pizza Longa, la jumătate de metru, și poți chiar combina două sortimente pe același blat. Dat fiind faptul că oricum eram două persoane care își alesese două tipuri de pizza diferite, ne-am decis imediat să ne schimbăm comanda într-o Longa cu Cut & Crust și Margherita DOP și să combinăm o variantă mai light, ce conținea doar sos de roșii, mozzarella, mozzarella di Bufala DOP, busuioc și parmezan Reggiano, cu specialitatea casei, unde măslinele de Riviera, salamul picant, roșiile cherry, ardeii copți, zucchinele și vinetele erau personajele principale. Zis și făcut.

Probabil nici nu are sens să mai spun că nici vorbă să-și mănânce fiecare partea lui, că nu acesta e scopul unei pizza Longa. Am început cu o felie de Margherita, am continuat cu una de Cut & Crust, am revenit la Margherita și apoi am încheiat eroic cu două Cut & Crust. Și imaginați-vă că am mers acolo de poftă, nu de foame. Longa combo mi se pare varianta ideală dacă sunteți două, chiar și trei persoane la masă. Pe lângă faptul că puteți testa două feluri de pizza simultan, este și foarte interesant felul în care se combină senzațiile gustative pentru că nu ajungi să te plictisești de un gust și îți ții simțurile în suspans.

Încă o mențiune mai am și vă las să comandați. În meniu aveți și șase variante pentru desert, eu deja am prăjitura bunicii cu cremă de lămâie pe wishlist, urmată îndeaproape de Meringata, un desert cu bezea și mascarpone. Știu că nu prea mai rămâne loc pentru dulce după pizza, dar pofta e poftă și e posibil să vrea să-și facă de cap.

Glumeam, mai am ceva de adăugat. N-am apucat să vă mai spun, dar am ajuns și la secțiunea de băuturi. Găsiți acolo vinuri, la sticlă sau la pahar, băuturi pe bază de cafea, fresh-uri, limonade, bere, cocktail-uri, cam tot ce ați avea nevoie lângă o pizza. Spoiler alert though: nu mai aveți nevoie de nimic lângă pizza aceea, nici după ea, nici pe ea, s-ar putea să fi dezvoltat o nouă obsesie. Dar nu-i nicio problemă, pentru că din fericire pentru mine, fac și livrări! Dacă vi se pare mult prea departe Donath 65, cu siguranță drumul până la ușa voastră e mai scurt, deci puteți să comandați cu încredere la ? 0740 402 288. Meniul complet îl găsiți aici, baftă cu alegerea. Dacă optați pentru La Longa Combo și vă întrebați cum v-ar putea fi livrată în stare perfectă, nu aveți de ce să vă faceți griji pentru că au cutii special create pentru asta, care asigură starea optimă a produsului și păstrează intact gustul fiecărui ingredient.

Vă recomand cu mare drag să le treceți pragul, se întâmplă rar să vezi un local care servește un produs atât de bun într-un decor pe măsură. Plus că servirea a fost ireproșabilă, iar atenția la detalii de lăudat. Doar aruncați o privire la șorțurile personalului, zâmbetele lor și grija constantă față de experiența voastră în restaurant. Dacă nu aveți timp de o vizită, de o comandă sigur vă faceți, vă promit că nu veți regreta.

Tu când le faci o vizită celor de la cut & crust?

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This