Cum să petreci o zi călduroasă de vară la piscină La Mesteceni

by | Aug 8, 2018 | Articole, Cum a fost la

Salutare, raze de soare! Astăzi mi-am mutat biroul la piscină, pentru că mi-am dat seama că e imposibil să fiu productivă la 28 de grade. Măcar să mă bronzez în timp ce mă uit la lunga listă de task-uri din fața mea. Da, foarte spontană, știu, dar trebuie să te adaptezi și să profiți cât mai mult de soare când ești meteo dependentă și prinzi doar câteva astfel de zile pe an.

Haideți să vă povestesc în detaliu ce m-a apucat și cum e să faci pool-office La Mesteceni într-o zi călduroasă de vară.

V-am spus deja în articolul în care vă relatam pe îndelete experiența delicioasă de ieri de la cut & crust că m-am trezit astăzi la ora 06.00, feeling fresh and most importantly – alive. După micul dejun și câteva treburi micuțe pe care le-am avut de rezolvat, am realizat că aveam în față o altă zi toridă și că așa cum nu am avut nici ieri niciun chef de muncă, așa nu voi avea nici azi. Avantajul unui job în mediul digital e că poți oricând să-ți arunci laptopul într-o geantă și să mergeți unde vreți voi. Atât timp cât încă are baterie, laptopul funcționează de oriunde, deci munca poate fi dusă la capăt cu succes.

Mi-am pregătit gentuța de plajă, m-am urcat în mașină și în jur de 10.00 eram deja pe șezlongul meu, lângă piscină, gata de soare și un nou strat de bronz, binevenit peste cel pe care l-am dobândit în călătoria recentă prin Italia. Este permis accesul a maxim 60 de persoane, mi se pare numărul ideal de oameni dată fiind dimensiunea locului. Nici nu ne călcăm unul pe altul pe șlapi, dar nici nu te apucă depresiile de la singurătate. Puteți să vă alegeți un loc la soare sau unul mai la umbră, este o salcie care poate ține razele soarelui departe de voi dacă v-ați uitat pălăria acasă, așa cum am făcut eu. Cu toate acestea, nu mă sperii de insolație și m-am așezat taman lângă piscină, #rebelă.

Destul de repede s-au ocupat toate locurile, e plin de copii nerăbdători să sară în apă și părinți preocupați să-i dea cât mai repede cu cremă de plajă. Au bazinul lor, dar și un teren de sport și un loc de joacă unde pot sta în nisip liniștiți după ce nu mai au chef de înot. Singura parte proastă pentru mine este că bazinul pentru adulți pare un pic mai adânc decât mă așteptam (1,5m) și probabil va trebui să fur un colac de la un prichindel pentru că, flash news, nu știu să înot. Părinții mei nu rezistau lacrimilor de crocodili, așa că nu m-au aruncat în apă când eram mică, să învăț și eu după vechea metodă.

Simt cum căldura e tot mai mare și soarele mai intens. Mă ard umerii, mai aplic niște cremă de protecție și-mi dau seama că n-am mai băut apă de vreo oră. Pe măsuța de lângă șezlong găsesc un meniu, și realizez instant că nu-mi mai trebuie apă. Pot alege între băuturi pe bază de cafea, milkshake-uri, fresh-uri, limonadă, cocktail-uri, ice tea, chiar și vinuri și spumante. Sunt cu mașina, deci alcoolul sare din discuție. Cafea pe căldura asta? Pas. Aleg clasicul fresh de portocale și-l beau pe nerăsuflate, înainte să-mi fure căldura toată bucuria și răceala din el.

Curând mi se va face foame, dar nu mă îngrijorez pentru asta. Restaurantul pensiunii este la câțiva pași distanță, terasa oferă o priveliște cuprinzătoare asupra locului și se simte adierea vântului. Îmi e dor de un platou cu pește și fructe de mare, dar și de risotto de cous-cous, cu creveți și midii în sos de roșii, de care m-am îndrăgostit încă de prima dată când am degustat meniul de primăvară-vară. Încă mă mai gândesc ce aleg, dar nu mă îngrijorez, căci mâncarea nu m-a dezamăgit niciodată aici.

Piscina este deschisă începând cu ora 09.00 dimineața, până la 21.00. Rezervările se fac exclusiv online, aici. Acestea trebuie achitate cu cardul și le puteți face cu până la 7 zile înainte și revendicate până la ora 10.30 în ziua sosirii. Dacă vă decideți să nu mai mergeți, anularea poate fi făcută fără niciun cost suplimentar până la ora menționată anterior. În timpul săptămânii aveți la dispoziție 2 ore să ajungeți după ora la care ați făcut rezervarea, deci încă nu e prea târziu să vedeți dacă mai puteți veni, parcă mai văd 2-3 locuri libere.

Vă las pentru că am reușit să găsesc un colac și merg să văd dacă pot fi mai relaxată de atât. Nu am avut curaj până acum pentru că sunt extrem de friguroasă și urăsc apa rece, chiar și pe temperaturi caniculare. Dar aici încălzirea apei se face cu ajutorul celor 8 panouri solare și este menținută la temperatura optimă de utilizare cu ajutorul unei pompe de căldura aer-apă, deci nu ar trebui să fiu îngrijorată. La bazinul de copii încălzirea se face electric, din acest motiv în prima parte a zilei apa este mai rece și în a doua se încălzește.

Voi când faceți o vizită piscinei de La Mesteceni?

Update: Apa este minunată, haideți la soare și bălăceală!

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This