Unde să ieși la un desert și o cafea bună în Cluj?

Home $ Articole $ Unde să ieși la un desert și o cafea bună în Cluj?

by | Aug 9, 2018 | Articole, Ieși la masă

Știți despre ce nu am mai povestit de ceva vreme? Despre cafea. Indiferent de temperaturile de afară, mereu văd în jurul meu oameni care nu pot pune picior pe pământ fără ea, deci cine sunt eu să nu fac recomandări? Și pentru că de cafea tot am vorbit, m-am gândit să abordez ”problema” dintr-un unghi ușor diferit și să așez lângă ea, mândru și delicios, un desert. E singurul mod în care eu, personal, tolerez cafeaua, cumva pentru că atenția îmi este acaparată aproape în întregime de minunea dulce, dar știu că pentru mulți e un fel de plăcere nevinovată.

Așa că astăzi vă propunem câteva locuri din Cluj unde puteți ieși la un desert și o cafea bună. Așa, ca să vă facem săptămâna mai bună.

De când cei de La Nu Știu Cine au deschis locație fixă în Piața Muzeului, m-am lăsat de mersul la sală și m-am apucat serios de mâncat clătitele lor, zici că-s sfântul mic dejun pentru mine. Da, am un nou principiu după care mă ghidez mai nou, îi zice – we only have one life, just eat the damn cake. Bine, dacă nu aveți chef de desert mereu, puteți opta și pentru una din clătitele lor sărate, dar nu înțeleg exact de ce ați face asta când puteți alege una umplută cu nutella și înghețată. Deodată. Cafeaua lor este de la Yume Coffee Roasters, propunerea mea (destul de indecentă) sună în felul următor: cappucino și un Botticelli.

Dacă sunteți foarte, foarte matinali sau chiar cei mai matinali oameni din Cluj și la 07.30 în fiecare zi trebuie să aveți cafeaua într-o mână și micul dejun în farfurie, atunci locul vostru este la Roots. Fie că alegeți pancakes cu fructe sau ciocolată, nu uitați că e musai să aveți un flat white în ceașcă. Ei schimbă cafeaua destul de des și tot timpul au două varietăți din care puteți alege. Mie mi se pare varianta ideală pentru a vă începe ziua, mai ales că probabil aveți nevoie urgent de un zâmbet pe față. Nimeni nu se trezește fericit la 6 dimineața.

Un alt popas puteți face la Bujole, locație deja recunoscută pentru cafeaua sa de specialitate, venită de la ferme cu reputație în ceea ce privește calitatea boabelor de cafea și a caracteristicilor pe care le au. Oferă oaspeților lor o varietate mai mare de origini dintre care să își aleagă preferata, iar cafeaua preparată de ei se diferențiază atât prin felul în care este prăjită, cât și prin rețetă, măcinare, apa folosită și multe alte detalii. Iar la capitolul deserturi… chiar dacă sunt doar 5 opțiuni, nu-i treabă simplă să vă decideți. Eu le-am testat aproape pe toate de-a lungul timpului și am decis că cheesecake-ul clasic cu nuci prăjite și pară flambată în armagniac e preferata mea. Merge de minune cu un signature espresso, I promise.

O postare distribuită de BUJOLE (@bujolecj) pe

Și eggcetera și-a făcut ușor-ușor loc în rândul localurilor pentru pasionații de cafea. Cei care se află la conducerea acestui loc sunt conștienți că mâncarea delicioasă merge mână în mână cu o cafea pe măsură, motiv pentru care la ei găsiți doar cafea de specialitate și nu puteți pleca de acolo fără să încercați un cortado alături de sweet french toast cu fructe de pădure. Yummi.

Mergem mai departe cu Un dulce de la Vlad Mureșan, căci nu degeaba îi mai spune și Coffee and Cake Spot locației lui de pe strada Emil Isac. E destul de dificil să vă hotărâți în privința desertului și pe bună dreptate, pentru că vorbim de un laborator de dulce, în adevăratul sens al cuvântului. Vă recomand ultima prăjitură pe care am încercat-o la ei, și anume maracuja tart, alături de un cappucino. Dacă încă sunteți în căutare de motive care să vă convingă, cafeaua de aici este de la Prăjitoria Olivo, și cu asta cred că am spus tot.

Încheiem cu DOT, localul care ne impresionează de fiecare dată când îi trecem pragul. Design-ul chic și amabilitatea personalului nu se schimbă niciodată, însă preparatele din meniu ne surprind mereu cu gusturi desăvârșite. Astăzi, lăsăm deoaprte toast-urile acelea incredibile pentru a discuta despre delicatesele dulci. Pancakes cu mălai, smântână și dulceață de cireșe amare este recomandarea mea, căci desertul v[ poartă departe de frigul toamnei și pare că oprește timpul în loc pentru a vă relaxa în voie. Să nu uităm de cafea, desigur! Aceasta este distribuită de Alikof și puteți fi siguri că ceașca va conține o băutură de calitate, indiferent că preferați espresso, latte, capuccino, flat white sau cold brew.

Voi unde mergeți în Cluj atunci când aveți poftă de o cafea și un desert delicios?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!