10 motive să ieși din casă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 motive să ieși din casă săptămâna aceasta în Cluj

by | Aug 13, 2018 | Articole

Dacă trăiați cu impresia că nu aveți ce face vara în Cluj, vă invităm săptămâna aceasta să vă convingeți că nu e chiar așa. Au trecut demult vremurile când plecau studenții și orașul rămânea fără glas, așa că astăzi vă prezint rapid exact 10 lucruri cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj.

Luni: Dați o carte pe-un birou (de o zi).

Știați că… dacă donați o carte celor de la ClujHub până în data de 15 august aveți intrare gratuită timp de o zi în spațiul de coworking? Campania “Book your stay at ClujHub” încurajează clujenii să doneze cărți pentru biblioteca ClujHub, în spiritul colaborativ al comunității de antreprenori din cel mai mare spațiu de coworking și evenimente din țară. Ei și-au propus să strângă 2.500 de volume, câte o carte pentru fiecare metru pătrat, noi zicem că merită ajutați. Plus că-i tare fain să lucrezi la Hub, come see for yourself.

Marți: Asistă la un spectacol într-un tablou.

De la ora 18.00, în sala Studio de la etajul 1 al Fabricii de Pensule. Corpul femeii în societatea contemporană consumeristă este un subiect îndelung analizat și dezbătut, iar ”Beauty. Spectacol într-un tablou” prezintă, apelând la umor, diferite ipostaze în care femeia se oglindește în sine, dar și în ceilalți, în căutare de încredere, confirmare, dar mai ales iubire prin toate ritualurile bine cunoscute ale înfrumusețării. Accesul este gratuit, but keep in mind că este permis accesul doar celor peste 16 ani.

Marți / miercuri: Vizionează un film în caravană

Dat fiind faptul că ne-am pricopsit cu o mini vacanță în mijlocul săptămânii acesteia, propun să nu pierdem timpul tolăniți pe canapea, ci mai degrabă pe iarba din Iulius Parc. Pentru că ne așteaptă două seri de filme sub umbrela Caravanei Filmelor Next, în 14 și 15 august. În ambele zile vor fi proiectate scurtmetraje românești, iar accesul este liber. Luați o păturică și haideți la filme!

Vineri: Get creative early in the morning

Seria de evenimente CreativeMornings nu a intrat în vacanță pentru că guess what, you can not take a break from creativity. Tema de luna aceasta este ”comunitatea”, iar despre asta ne va vorbi mai multe nimeni altul decât Cornel Hoza, liderul bărboșilor inimoși din Cluj, aka. The Beard Brothers. E o plăcere de fiecare dată să-l asculți pe Cornel pentru că pasiunea lui e aproape contagiaosă, așa că vă recomand sincer să faceți un efort vinerea aceasta și să vă puneți alarmele să sune mai devreme. Înregistrările tocmai s-au deschis, grăbiți-vă să ocupați un scaun.

Vineri: Reconstituim istoria

La Transylvanian History Days, desigur, un festival care a ajuns deja la cea de-a cincea ediție și în cadrul căruia anul acesta celebrăm Centenarul Marii Unirii. Au trecut 100 de ani de la încheierea Primul Război Mondial și de la Marea Unire, așa că organizatorii ne propun o metodă inedită de întoarcere în timp și reconstruire a istoriei – prin intermediul tehnologiei VR. Totodată, trupe de reenactment din țară și din străinătate vor reproduce marile bătălii din Primul Război Mondial, stilul de viață al soldaților precum și evenimentele care au precedat Marea Unire.

Vineri, sâmbătă, duminică: Let`s squash

Sâmbăta aceasta, pentru al doilea an consecutiv, SquashTech organizează alături de PitechPlus o nouă ediție a Cupei PitechPlus. Prima ediție a Cupei PitechPlus a avut loc din dorința organizatorilor de a avea un turneu cu puncte la clasamentul național pentru cei pasionați din comunitatea clujeană, iar anul acesta și-au dorit să continue turneul national dat fiind feedback-ul obținut. Evenimentul se va desfășura pe parcursul întregului weekend, iar categoriile de joc sunt: div. A+B și C masculin și div. A feminin, iar premiile totale cumulează peste 4500 lei. Pentru alte detalii sau înscrieți sunteți rugați să contactați numărul de telefon 0743064155. Tu te-ai înscris?

Vineri: Pornește spre Smida

Cred că o dată cu Smida Jazz Festival se încheie și seria festivalurilor de vara aceasta pentru mine. Am ținut neapărat ca ultimul eveniment de pe listă să fie outdoor, să fie departe de oraș și să fie cu muzică dragă sufletului meu, care mă face mereu să visez. Mi-am făcut demult research-ul legat de artiști și știu bine pe cine vreau să ascult (pe toți, nu vă amăgiți că aș fi fost în stare să aleg preferați), știu ce activități vreau să fac prin apropiere în cele 3 zile (abia aștept drumeția de exploare a plantelor specifice zonei cu cei de la Cluj Guided Tours și turele de caiac pe pe Lacul Fântânele) și nu plec până nu s-a auzit ultima notă muzicală. Dacă vă îngrijorați că nu aveți cu cine lăsa copilul, cățelul, purcelul, haideți cu toți la Smida, căci este loc pentru toată lumea. Abonamentele au acum prețul de 169 lei și le puteți achiziționa direct de aici. PS: E posibil să avem un concurs cu invitații de-o zi pe profilul nostru de Instagram, dacă vă simțiți cât de cât norocoși astăzi.

Sâmbătă: Say yes to a wild pool party

Nimic mai potrivit decât o petrecere la piscină în mijlocul lunii august, când vremea nu încetează să ne surprindă cu temperaturi ridicate și noi suntem constant în căutare de activități răcoritoare și care să ne alunge starea de moleșeală specifică anotimpului cald. Numai bine ne-am recăpătat forțele după toată nebunia cu Untold și suntem gata de petrecere, nu-i așa? Ne vedem la Villa Hill Resort, dansăm pe ritmuri latino, hip-hop și house și ne bucurăm de cerul plin de stele, responsabil de jocul de lumini de la party. Prețul unui bilet este de 25 lei și va exista și un autobuz care va face curse spre locație, urmăriți pagina evenimentului pentru detalii.

Sâmbătă: Ne aprovizionăm direct de la producători

Se redeschide piața volantă de pe Platoul Sălii Sporturilor ”Horia Demian”, ceea ce înseamnă că avem din nou posibilitatea de a ne cumpăra legume și fructe proaspete de sezon direct de la producătorii. Vestea și mai bună este că piața va fi deschisă de acum în fiecare sâmbătă, între orele 07.00 și 15.00. Nu uitați că în acest moment, în Cluj-Napoca sunt deschise alte două piețe volante în cartiere: cea din Grigorescu (din parcarea complexului Sun), și cea din Gheorgheni, în fiecare zi de joi, pe strada Unirii fn (capătul liniei 3), între orele 15.00 – 19.00.

Duminică: Sărbătorim alături de comunitatea maghiară locală

Zilele Culturale Maghiare au loc între 19 și 26 august, dar cum ne place să fim primii la orice eveniment, e normal să vă îndemnăm să vă prezentați încă de duminică. Vorbim despre o săptămână în care comunitatea maghiară locală (dar nu numai) își celebrează istoria și tradiția și, în același timp, lansează o invitație publicului larg de a veni la festival, de a vedea și de a cunoaște tradiții, obiceiuri, oameni.  Festivalul ajunge în acest an la a 9-a ediție și se prezintă dată sub motto-ul ”Vivat Mathias”, pentru a marca împlinirea a 575 de ani de la nașterea regelui. Mare grijă să nu ratați Crosul ZCMC și concertul oferit de Budapest Gypsy Symphony Orchestra, personal mi se par highlight-urile festivalului.

Tu ce planuri ai pentru săptămâna aceasta în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!