Localuri din Cluj care au plecat într-o scurtă vacanță în luna august și unde mai putem merge

Home $ Articole $ Localuri din Cluj care au plecat într-o scurtă vacanță în luna august și unde mai putem merge

by | Aug 16, 2018 | Articole

Parcă e prima vară pe care o petrec în Cluj, și cred că am sentimentul acesta doar pentru că nu am reușit nici măcar o zi să ajung acasă, la Iași. În ciuda faptului că din anul doi de facultate nu am mai avut vacanța bine meritată de 3 luni, tot strecuram o fugă până la mama, și probabil de aici sentimentul că asta ar fi prima dată când reușesc să observ dinamica Clujului în toată splendoarea sa.

Și uite așa am ajuns să constat că unele localuri pun șorțurile în cui și pleacă în vacanță în luna august, iar noi ne putem trezi cu surpriza neplăcută de a merge până la ușa lor și să găsim simpaticul mesaj – ”Plecați la mare”. Haideți să vedem care sunt localurile care au plecat într-o scurtă vacanță în luna august și unde mai putem merge cât ele sunt închise.

Începem cu cele închise, care nu sunt atât de multe încât să vă îngrijorați că nu mai aveți unde merge când ieșiți din casă, dar sunt nume care cu siguranță le cunoașteți și n-ar fi exclus să vă apuce pofta de mers până la ei. Așa că mai bine să o domolim de pe acum. Pe Strada Napoca e închis cam tot, de la Litchi, care va rămâne cu draperiile trase până la sfârșitul lunii, până la Eggcetera (plecați până în 3 septembrie), Old & Tasty, cu care nu ne revedem decât în toamnă, Zama – închisă până în 29 august, de asemenea, și chiar și Baracca, care a anunțat că abia în 5 septembrie va pune bonetele bucătarilor la loc. Dacă rămânem în zona centrală, mai notați-vă că închis e și Ciao New York până în 21 august, dar și Cabinet de Vin & Cocotte (până în 10 septembrie) și Marty Boulevard (până în 28 august), restul locațiilor Marty rămânând deschide publicului pofticios. Plus că dacă vi se face poftă de o bere autentică germană și un șnițel vienez delicios, iar n-aveți noroc, pentru că și Deutsches Haus e închis până în 30 august.

Și dacă aveți poftă de un cocktail, mare grijă pentru că s-ar putea să vă îndreptați cu toată siguranța spre Booha și veți avea o mare surpriză. Da, ați ghicit, ușile sunt închise. Nici la Hemingway Bar nu veți avea mai mare succes. Și nici la Urania Cafe, care e în vacanță până în 27 august. Și Victor. Fresh to go revine în septembrie, o dată cu studenții probabil. Nu uitați că Jaxx American Restaurant e închis pentru renovare și se întorc abia în octombrie. Posibil să ne scape ceva, am încercat să nu lăsăm nici un nume care știm că vă este destul de drag în afara ariei căutărilor noastre. Dacă mai știți ceva, let us know.

Cum vă ziceam, doar pentru că acestea sunt închise, asta nu înseamnă că nu ne mai așteaptă atât de multe altele. Cel mai bine se prezintă coffee-shop-urile, pentru că nici băieții de la Lets Coffee, nici cei de la Kups, Narcoffee, Captain Bean, Coffee Addicts, Phil s Coffee Shop sau Ibric nu au pus lacătul pe ușă. Ce-i drept, era de așteptat din partea lor, dat fiind faptul că au atât de multă cafea la dispoziție, care să-i țină la datorie de e soare, ploaie, cald sau frig, iarnă sau vară. Și să nu uităm de Meron, care mi-au spus foarte drăguț că rămân deschiși și că la ei se oprește epidemia de la Strada Napoca. Gotta love these guys. Ah, cei de la Roots ziceau că vor avea închis pentru o mică vacanță weekend-ul viitor, între 24 și 26 august inclusiv, deci notați și asta. 

Nici la capitolul restaurante nu avem de ce să ne plângem pentru că tot ce înseamnă zonă centrală rămâne pe poziții, atât Piața Unirii, cât și Piața Muzeului. Oricum, șansele ca localuri precum Bujole, Nuka, Marty Eatery, Toulouse, L’Alchimiste, Rhédey Café, Toulouse au fost dintotdeauna foarte mici. Și veți fi cu siguranță fericiți să vă găsiți preferați în lista următoare: Hugo, KlausenBurger, cut & crust, Da Pino, Euphoria Biergarten, La Nu Știu Cine, Muura Steakhouse, Casa Boema, A Camponeza, Samsara FoodHouse, Bricks, Casa Tiff, mai continui? Eu mi-am înseninat ziua când am scris (și am citit tot eu) cut & crust, pizza lor m-a cucerit și de atunci o visez și noaptea. La Charlie Pub să știți că au partea de bucătărie în proces de restructurare momentan, dar revin marți, 21 august.

În materie de cafenele, pub-uri și baruri, încep prin a vă spune că cei de la Atelier Cafe tocmai s-au întors din vacanță, puteți trece pe la ei, îi găsiți încărcați cu pofte proaspete. Și la Bulgakov e deschis, la Q Caffee, la Doamna T, la Che Guevara Social Pub, dar și la Crush Wine Bar, The Soviet, Yolka și Sisters. Cred cu tărie că nu v-am lăsat niciun preferat pe dinafară și ați exclamat măcar la un nume – ”Da, e deschis! Pornesc încolo acum!” sau ”Damn, au închis… now what?” În orice caz, înainte de a vă porni spre un local anume, să verificați pe Facebook sau pe Google Places orarul localului respectiv, puteți chiar să sunați pentru o confirmare.

Așteptăm orice alte completări în secțiunea de comentarii și fie ca toate ușile să fie deschise când ajungeți în dreptul lor!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!