Cele mai așteptate concerte ale toamnei la #Cluj

Home $ Articole $ Cele mai așteptate concerte ale toamnei la #Cluj

by | Aug 30, 2018 | Articole

Toamna se numără concertele la Cluj, iar anul acesta se pare că avem un număr mult mai mic față de anii precedenți. Poate ies știrile mai greu din ou, poate că vara va fi mai lungă și din acest motiv întârzie să apară noutăți despre concertele toamnei. Noi nu ne lăsăm descurajați totuși și am adunat o scurtă listă cu câteva din numele care au fost deja anunțate.

Așa că astăzi, când soarele strălucește frumos pe cer și afară sunt 26 de grade, facem planuri de viitor și povestim despre cele mai așteptate concerte din toamna aceasta, care vor avea loc la Cluj.

Prima apariție muzicală a toamnei are loc la Cluj Symphony Experience, între 20 și 23 septembrie. Vor fi 4 zile pline de sunet, diversitate și experiențe și în fiecare zi vă veți putea bucura de un concert inedit. Joi, de la ora 16.00, are loc concertul mobil de pian pe platformă în cele mai frumoase locuri din Cluj, vineri avem flashmob-uri în tramvaie și autobuze cu orchestre simfonice, sâmbătă urcă pe scena din Piața Unirii Dan Bitman, Cristi Minculescu, HARA, Dj K-lu, alături de Orchestra simfonică Bigg Dimma A Band, iar duminică de la 19.00 100 de muzicieni cântă live ”Rapsodia Română” de George Enescu în Parcul Central. Programul complet aici.

Tot în acel weekend mergem și la Discoteca 80, căci Ricchi e Poveri, Boney M, Bad Boys Blue și Samantha Fox vor concerta special pentru noi în 22 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Polivalentă. Prețurile sunt diferite în funcție de cât de deciși sunteți că vreți să participați la acest eveniment, dar vă puteți imagina probabil – cu cât vă decideți mai repede, cu atât mai ieftin veți ieși. Momentan, cel mai ieftin bilet costă 120 lei, la care se adaugă taxele, eu zic că nu mai are sens să amânați, căci doar știți că oricum vă hotărâți în ultimul moment să mergeți.

Luna septembrie se încheie cu un concert la Casa de Cultură a Studenților, mai exact cel al lui Alexandru Andrieș, care va urca pe scenă alături de Berti Barbera (voce, muzicuță, percuții), Maria Ioana Mântulescu (voce) și Sorin Romanescu (voce, chitară bariton). Publicului îi este pregătită o selecție de cântece de pe majoritatea albumelor, de la INTERIOARE (apărut în 1984), până la DISC DOMESTIC (2016), dar și o serie de cântece noi. Tariful de acces este între 40 și 80 lei.

West meets East: Enescu, Menuhin, Shankar, 15 octombrie, sala Auditorium Maximum, ora 19.00. Mai exact, un concert-eveniment în care Orientul și Occidentul își dau întâlnire pe scenă și care aduce în premieră în România o muzică rară, creată acum mai bine de 50 de ani prin îmbinarea stilului clasic occidental cu cel indian. Albumele ”West meets East” au apărut în milioane de exemplare pe toate meridianele, iar primul dintre ele chiar a câștigat în 1968 și Premiul Grammy pentru cea mai bună muzică de cameră. Alexandru Tomescu va readuce muzica lui Shankar, Menuhin și Enescu într-o formulă excepțională și cu siguranță nu trebuie să ratați primul concert West meets East din România. Bilete aici.

În 20 octombrie, We Love Retro, și nu de ieri de azi, ci deja de 5 ani de zile, așa că ne adunăm toți să retrăim muzica anilor 90. Printre artiștii confirmați se regăsesc și nume precum C.C. Catch, East 17, N-Trance, și știu că deja fredonați ”I can lose my heart tonight”, ”Let it rain” și ”Stayin Aline” încă de când ați citit numele invitaților. Biletele pornesc de la 70 lei și ajung la 120 lei, vă alegeți locul în funcție de cât de dansatori sunteți.

Muzica poate însemna și liniște, muzica poate însemna și regăsire, dar nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, ci doar să dați o șansă concertului ”Estas Tonne: the breath of sound” în data de 24 octombrie. Artistul este de părere că ”viața respiră prin intermediul muzicii prin fiecare dintre noi”, iar sunetul și frecvențele sale acustice diferite, precum și nivelul vibrațional, toate acestea au un efect extraordinar asupra tuturor materiilor vii. Evenimentul este o invitație către muzică, introspecție și liniște, căci și aceasta are propriul glas.  Bilete online aici.

Odată cu venirea toamnei, Smiley pleacă în turneu prin țară, iar în 7 noiembrie ajunge și la Cluj, la Sala Polivalentă. După succesul pe care l-a avut concertul #Confesiune în București, la Arenele Romane, Smiley a decis să pornească spre mai multe orașe din țară, drept cadou pentru toți cei care îi sunt alături și îl inspiră. Momentele artistice vor fi unice și vor surprinde tot ce a însemnat Smiley în ultimii săi 10 ani de carieră solo: interpret, compozitor, producător, om de televiziune, actor și artist. Biletele pot fi achiziționate direct de aici.

Acum, pentru că o dată ajunși la maturitate aflăm că treaba cu anotimpurile nu stă chiar așa cum credeam noi și toamna începe chiar la 1 septembrie și se termină odată cu ultima zi din noiembrie, ci în 21 decembrie, trebuie să includem în listă și concertele de Crăciun, chiar dacă pare ciudat să vorbim despre această sărbătoare atunci când ne referim la toamnă. În 12 decembrie are loc Vienna Magic la Cluj, iar iubitorii de muzică clasică vor avea șansa de a asista la un concert de cea mai mare calitate în atmosfera sclipitoare a balului vienez. Bilete online aici.

Mai apoi, în 17 decembrie, pornim cu toții spre Operă, unde vom asista la un concert cu totul aparte – Regal Vienez. Ukrainian Radio Symphony Orchestra este recunoscută pe plan național și internațional, producând mai mult de 10.000 de înregistrări muzicale simfonice pentru Fondul Radio din Ucraina în decursul a 88 de ani de istorie creativă abundentă. În ultimii 6 ani, orchestra a fost în turneu prin 12 țări din Asia, Europa și Africa, iar la Cluj va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena. Orchestra va fi compusă din 36 de instrumentiști, iar pe acordurile vieneze va dansa corpul de balet ”Aniko Ballet”. Prețul unui bilet este între 120 și 150 lei.

Lista noastră se încheie cu nimeni altul decât Ștefan Bănică Junior și al său concert extraordinar de Crăciun, care va avea loc în data de 19 decembrie la Sala Polivalentă. Este deja al treilea an consecutiv când această reprezentație are loc, cred că în curând va intra în rândul tradițiilor ardelenești specifice Crăciunului. Sunteți așteptați alături de toată familia, de la mic la mare, concertul fiind adresat tuturor vârstelor. ”Muzica unește generații”. Bilete online aici.

Dacă mai primim de veste că ar mai fi și alte apariții în program, vom updata lista. Tu la care din aceste concerte ți-ai propus să participi toamna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!