10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Sep 3, 2018 | Articole

Prima săptămână de toamnă. Cum vreți să o petreceți? Sper că nu în casă, nu când încă vremea e de partea noastră și soarele se preface că habar nu are că a trecut vremea verii. Noi am pregătit o listă de 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj pentru a vă mai tăia din scuzele cu – „Dar nu știu ce se întâmplă în oraș.” Vă spunem noi imediat, stați fără grijă.

Marți – ieșim din nou în stradă, la Operă!

Am avut parte de momente încântătoare weekendul acesta, primul în concertul de deschidere a Stagiunii 2018-2019, iar cel de-al doilea aseară, în Piața Unirii, când am fost părtași cu sufletul la gură a poveștii ”Elixirul dragostei”. Frumusețea operei în aer liber ne va face sufletele să tresalte de bucurie și mâine seară, când farmecul orientului îndepărtat ne va cuprinde în mrejele sale de la ora 20:00, prin povestea emoționantă a prințesei Turandot, în ultima și cea mai apreciată capodoperă semnată de Giacomo Puccini. Spectacolul o are ca invitată specială în rolul titular pe celebra soprană coreeană Lilla Lee, o interpretă veritabilă a neînduplecatei prințese Turandot, care a făcut-o celebră la nivel internațional.

Joi – hai să facem schimb de idei și vibe fain la ClujHub

Într-o eră în care ideile zburdă-n creierele noastre mai ceva ca niște miei abia ieșiți din țarc primăvară și toată lumea e ghidată de verbul ”a face”, a devenit necesară existența unor locuri în care să avem liniștea pentru a crea, dar și conexiune la internet, o masă pentru laptop, un vibe fain, că nu-i treabă simplă să treci de la idee la fapte. Cu toții avem cel puțin un proiect al nostru, un vis, ceva care ne ridică dimineața din pat. Poate deja îi acordăm toată atenția noastră sau poate că preferăm să mai lucrăm două ore pe zi după job și să încercăm să-i dăm de capăt. ClujHub is the place to be for you if you are struggling to build something. Și joi e open day, așa că hai să facem schimb de idei!

Joi – vine toamna, acoperă-mi inima cu o carte de la Bookfest

Chiar dacă se presupune că vara este anotimpul în care avem cel mai mult timp liber și putem recupera paginile pierdute, eu recunosc cu tristețe că am rămas cu mult în urmă cu lectura. Dar nu-mi fac griji, pentru că știu mersul lucrurilor, iar o dată cu apropierea sezonului rece, refugiul mi-l găsesc tot mai des într-o carte. Și ce noroc că în perioada 6-9 septembrie are loc Bookfest, unde găsim cărți pentru toate gusturile, nevoile și interesele. Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte (10.00 – 20.00), cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Vineri – we dance by the river

Da, pe Malul Someșului. Între 6 și 9 septembrie are loc Septemberfest, iar ediția de anul acesta este una destul de specială, căci se împlinesc 20 de ani de la existența acestui eveniment. Cu aceasta ocazie, suntem așteptați cu țoții la mal de râu, la cele două scene reinventate unde ne vor aștepta DJi clujeni deja cunoscuți, precum Julian M, Bretan, Dodo, Blanilla, Minion, DigitaLove, RandomBrandom și alții. Facem și noi ce știm mai bine – amânăm plecare verii cu muzică în seri ce nu vrem să se mai termine niciodată.

Vineri – fancy a garage sale?

Imaginați-vă un fel de OSER mai fancy, cu articole vechi și noi, o după-masă de târguială veselă de unde puteți pleca cu gentuța plină de piese vestimentare, încălțăminte, accesorii, decorațiuni, cărți, dar și tot felul de alte obiecte care vă vor fura inimile. Fancy Garage Sale are loc la Urania Palace începând cu ora 17.00, mie tare mult îmi mai plac adunările de genul, niciodată nu știi ce comori găsești.

Sâmbătă – living the final alandala feeling (this year)

Da, am ajuns la final. Final de prea multe ca să le mai enumerăm astăzi aici. Dar dacă e să închidem ochii și să ne imaginăm ultimele 3 luni o secundă, momentele în care am fost cei mai veseli, cei mai sinceri, cei mai frumoși, în jur vedem doar atât – culori, sunete și emoții alandala. Ne luăm rămas-bun de la vară cu promisiunea că nu vom avea lacrimi în ochi, ci doar zâmbete în suflet și că vom dansa până-n zori de zi ghidați de PillowTalk (dj set), Oktopus, Julian Perez, Polarize și Andy Catana. La Sala Polivalentă, cea mai recentă locație din arhiva petrecerilor Alandala. Bilete aici.

Sâmbătă – pășim spre trecut printr-un spectacol de reconstituire istorică

Sună ciudat o asemenea invitație, dar ce poate fi mai potrivit în anul Centenarului decât o lecție de istorie pe viu, cu scopul de cunoaștere și recunoaștere a istoriei naționale, de încurajare a sentimentului de apartenență și de celebrare a diversității etnice și culturale specifice care dau farmecul acestor regiuni istorice ale României? Spectacolul ”Marea Unire” vine cu o gamă variată de activități și acte artistice de mare impact, vizând perioada 1914-1918, și este realizat după un scenariu original, documentat istoric. Intrarea este liberă.

Sâmbătă – contemplăm Clujul la ceas de seară

La Sisters, bineînțeles, pare-mi-se că e locul cu cel mai frumos din tot orașul în ultime vreme, iar serile de weekend au un aer aparte aici. Nici nu știu care e cuvântul cel mai potrivit pentru a descrie atmosfera de aici, cred doar că fiecare își poate găsi locul, fie la masă, fie înăuntru, lângă pupitrul DJ-ului, cu o bere artizanală în mână sau un pahar de vin. Sâmbătă, de la 19.00, Le Minion vă așteaptă cu hip-hop, down tempo, soul și funk.

Sâmbătă – apăsăm butonul de RE:start REACTOR

Programul de toamnă este deschis la REACTOR de o întâlnire simpatică în care doar stăm la povești, ne relaxăm și petrecem! Pentru stagiunea 2018/2019, organizatorii își doresc ca noi să compunem un #jurnaldespectator, motiv pentru care vom fi întâmpinați cu vernisajul expoziției de grafică ”Gând. Pată. Culoare”, semnată Felicia Ștefan, ale căror lucrări au fost inspirate de experiența ei ca spectatoare fidelă a Reactorului. Va urma o ”burgăreală lejeră”, după cum o numesc organizatorii, iar seara se încheie cu muzica lui Socol. Nu uitați să vă opriți pe la feedback corner-ul din foaier, și pe la selfie wall-ul din curte, căci cele mai cool selfie-uri vor fi premiate în fiecare lună cu invitații la spectacolele viitoare.

Duminică – copiii scot părinții din casă

La prima competiție de triatlon și duathlon pentru copii și părinți din Cluj-Napoca. Competiția este una de nivel interjudețean și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 13 ani și părinților acestora. Aceasta va cuprinde trei tipuri de probe: concurs triatlon cu probele de înot variind între 50m și 200m, concurs de duatlon (alergare, bicicletă, alergare) și un element special, concurs de ștafetă între familii (echipe formate din părinți și copii). Evenimentul se va desfășura în zona Str. Pandurilor, Bazin Olimpic, Malul Someșului. Înscrieri aici.

Voi ce planuri aveți pentru săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!