Cum a fost la Meat Up, cel mai recent burger place deschis în oraș

by | Sep 3, 2018 | Articole, Cum a fost la

Probabil ați observat și voi că mereu îmi aleg un preferat din fiecare serie de localuri nou apărute pe harta Clujului. Cumva, e normal să fie așa, pentru că nu toate localurile care se deschid supraviețuiesc mai mult de câteva luni (cu un motiv), altele s-ar putea să nu fie tocmai pe gustul meu, dar favorizate de alții, și mai sunt și acelea pe care le îndrăgesc de cum le trec pragul prima dată, și mai mult cu fiecare vizită pe care le-o fac.

Exact așa s-a întâmplat și cu Meat Up, cel mai recent burger place deschis în oraș, despre care eu v-am povestit pe scurt în articolul de aici. Astăzi vreau să vă spun mai multe despre burgerii lor, localul în sine, și de ce vă sfătuiesc prietenește să-i treceți pragul cât de curând posibil.

 

Și încep prin a vă relata cum a fost chiar ultima dată când am fost la ei, mai exact sâmbăta aceasta. Sunt destul de atentă cu ce mănânc, oricât m-ați vedea făcându-mi de cap pentru a scrie una-alta pe ClujLife, dar în weekend nu mă abțin de la nimic, așa că de când am deschis ochii, am știut că mi-e suficient un iaurt, după care vreau neapărat să mănânc un burger la Meat Up. Zis și făcut, în jur de ora 15.00 am fost acolo. După cum bine vă amintiți, am avut un weekend destul de călduros și orașul a fost cam gol, motiv pentru care nu am găsit localul foarte aglomerat, s-au ocupat vreo 3 mese cât am stat acolo.

Îi găsiți în ”buricul orașului”, cum s-ar zice, pe strada Gheorghe Șincai, în spațiul unde a fost Wok n Roll. Dacă ați fost și înainte în acest loc, probabil veți fi un pic derutați în fața design-ului atât de diferit, dar vă garantez că vă obișnuiți repede, în principiu pentru că totul arată foarte friendly și primitor. Meat Up este asemenea localurilor pe care le vedeați în filme, unde se aduna toată gașca pentru a fi răutăcioși sau a salva orașul de vreo dramă. Știți despre ce vorbesc, nu? Personal, de cum am intrat, știu că mi-am spus – ”În sfârșit avem și așa ceva la Cluj”. E colorat, spațios, nu-i chiar genul de loc unde vii să fii trist sau să te plângi că ai o zi nașpa, parcă totul la ei îndeamnă la fericire. Au open kitchen și scaune înalte chiar acolo lângă, dacă vreți să trageți cu ochiul și să puneți întrebări. Mi-a plăcut mult că au scris meniul sus, deasupra bucătăriei, chiar dacă îți aduc și la masă o foaie impunătoare pe care scrie alb pe negru ce anume servesc.

 

Să dezbatem meniul, dacă tot veni vorba. Avem 5 feluri de burger, patru dintre ele având ca ingredient de bază carne de vită Angus, iar celălalt este unul vegetarian, în care carnea este înlocuită cu un mix delicios de sfeclă și bulgur. Dacă sunteți mari fani ai sosurilor, cu siguranță alegerea voastră va fi I m American, care conține atât ketchup, cât și maioneză și muștar. Dacă pentru voi brânza este cea mai importantă în toată combinație, veți fi atrași de I m Blue, care conține brânză mucegăită. Desigur că există și un burger aparte în meniul de la Meat Up, și vorbesc acum despre Be Nuts, cu sos de unt de arahide, dar și unul clasic, pe care l-au botezat Jam It Up și care este și preferatul meu, cred că m-a cucerit cu gemul de bacon. Și cum un burger nu-și merită numele fără o porție de cartofi prăjiți alături, puteți comanda o porție simplă sau cu parmezan și pătrunjel. Și să nu uit de costițele cu BBQ, pe care încă nu le-am încercat, dar sunt pe lista mea, căci am auzit numai de bine de ele. La secțiunea de băuturi găsiți răcoritoare, bere și milkshakes.

Cum am zis deja, preferatul meu este Jam it Up, la care am adăugat o porție de cartofi prăjiți cu parmezan și o Cola. Burgerul este unul juicy, pe care-l devorezi fără să-ți dai seama, și asta și pentru că chifla este foarte pufoasă, ușor de mâncat. Burgerii sunt făcuți după celebra metodă ”smashed”, în care se ia carnea tocată, se formează o chiftea, se pune pe grill și uite așa apare binecunoscuta formă de burger. Este tocată chiar în fața voastră, vă provoc să aruncați o privire. Cartofii sunt aduși de la producători locali, de undeva de lângă comuna Jucu.

Altceva, nu știu ce ar mai fi de spus. Poate v-ar interesa să aflați că toată combinația a costat 40 lei și că aici vă puteți reîncărca și trotineta, dacă dețineți una. Numai bine porniți la drum cu energie, și voi și îndrăgitul mijloc de deplasare. Dacă mergeți, vă place și aveți planuri să reveniți constant, nu uitați să cereți cardul de fidelitate. Și povestiți-ne și nouă cum vi s-au părut burgerii, să împărtășim opinii culinare.

Tu ai fost la Meat Up?

Tags: meat up

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This