10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Sep 10, 2018 | Articole

Începutul e întotdeauna partea cea mai frumoasă. Din păcate, de multe ori se întâmplă să fie și cea mai grea. La fel este și această săptămână, al cărei început a coincis cu debutul noului an școlar și tind să cred că nu sunt mulți cei care se bucură că ”în sfârșit” s-a terminat vacanța. Nu sunt prea multe vorbe de consolare în această situație, dar există o parte bună totuși: Clujul va începe într-o clipită să forfote de evenimente și curând nu veți ști pe care să-l mai alegeți și cum să vă împărțiți.

Noi suntem pregătiți deja, așa că am pregătit o listă cu 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj.

Luni: Prinde primele spectacole ale toamnei la REACTOR

Nu știu voi ce ați făcut în ultimele luni, dar mie mi-au lipsit tare mult toate spectacolele de la Reactor, iar acesta despre care urmează să vă povestesc este un fel de favorit personal, mă bate gândul să merg să-l mai văd o dată. ”Noi nu, niciodată” vorbește despre noi, ca oameni, despre lupta falsă pentru dreptate pe care o ducem de cele mai multe ori cu noi, nu cu alții, despre asumare. Începe la ora 20.00, iar prețul unui bilet este de 12 lei pentru elevi și studenți și 20 lei pentru adulți.

Marți – make time to find the Life Meaning

Desigur că vă pot veni idei inedite despre sensul vieții și stând acasă pe canapea, la un serial, doar că aveți șanse mai mari dacă ieșiți din casă și vă puneți într-un context propice. Cum ar fi un eveniment de tip Salon, al cărui scop este întocmai acela de a vă oferi oportunitatea de a socializa și de a dezbate ideile care merită răspândite. În cadrul acestei întâlniri nu vor exista speakeri live, însă avem 4 invitați dornici să ne audă părerile despre viață: Philip Choban, Raluca Anton, Cristian Gog, Maria Surducan. Rezervă-ți un loc pentru evenimentul de mâine aici.

Marți – Casa Tranzit găzduiește Festivalul Internațional de Film Etnografic

Cunoscut și sub numele de NAFA, acesta se desfășoară în perioada 11-15 septembrie și ajunge anul acesta la cea de 38-a ediție. Evenimentul va fi împărțit în trei părți: selecția oficială de filme, difuzarea unor creații ale unor artiști locali și un workshop care se va intitula ”work in progress”, unde producătorii de filme vor fi invitați să-și prezinte proiectele vizuale pe care le au în derulare în prezent. NAFA va avea loc la Casa Tranzit, și doar cei care au reședința în România au intrare liberă, deci puteți profita de faptul că sunteți români și să mergeți.

Marți: Râzi – cu ei, de ei, de situație.

Desigur, vorbim despre Gabriel Gherghe și Tiberiu Alexandru Popovici, două nume cunoscute pe scena stand-up comedy din România. În 11 septembrie vin la Hugo The Office începând cu ora 20.00 cu un show care nu va fi doar lapte și miere, căci au introdus o rubrică de roast și au în vedere politicieni, publicul din fața lor, propria persoană, se anunță câteva momente de-a râsu-plânsu. Do not attend if you are easily offended. Prețul unui bilet este de 35 lei dacă îl cumpărați mâine, 30 dacă reușiți să-l luați astăzi.

Vineri – suntem toți copii. Din nou.

Festivalul Internațional Stradal WonderPuck își va desfășura cea de-a doua ediție în 14, 15 și 16, marcând începutul noului an școlar. Numai bine pică un festival după o săptămână în care ați stat la școală și ați dat teste inițiale, nu? WonderPuck propune petrecerea unui weekend în familie, vizionând spectacole în aer liber, cu acces gratuit. Ne întâlnim în Piața Unirii, dar și în Piața Muzeului și la Castelul Banffy din Bonțida. Toată lumea e binevenită, căci anul acesta festivalul va avea trei secțiuni: WonderPuck pentru preșcolari și școlari, WonderPuck pentru adolescenți, tineri și adulți, precum și  WonderPuck la Centenarul Marii Uniri.

Vineri – cântăm ”La mulți ani” în Atelier Cafe

Tonul îl dă chiar Vlad Dobrescu. Ne adunăm pentru ”Z s Birthday Bash”, dansăm pe hip hop și all the good stuff cu Vlad, ne legănăm alene pe electronica marca Musai. Ca la o orice aniversare, nu-i loc de mers cu mâna goală, așa că din respect pentru artiști, taxa de susținere este de 20 lei.

Sâmbătă – găsește Bucurie în mișcare

Doar pentru că au mai scăzut temperaturile și toamna își face tot mai simțită prezența, asta nu înseamnă că nu voi continua până la prima ninsoare să vă bat la cap pe tema voastră preferată: sportul. După ce ninge, ne mutăm indoor, nu vă faceți griji inutile. Așadar, weekendul acesta, în data de 15 și 16 septembrie, ne găsim locul la una (sau mai multe) din activitățile celor de la Bucurie în mișcare. căci sigur găsiți una pe gustul vostru. Și nu zic că nu ați fi deloc pretențioși, ci că au ei destule idei pentru toată lumea. De asemenea, dacă vreți să ajungeți în Cartea Recordurilor, nu uitați că vor să realizeze cel mai mare număr 100 format din oameni, deci e șansa voastră.

Sâmbătă – ne întoarcem la castel

Sunt aproape sigură că în ciuda faptului că nu am menționat decât cuvântul ”castel”, mulți dintre voi deja au în minte drumul spre Bonțida și impunătorul Banffy. Ce-i drept, există o legătură aparte între clujeni și acest loc, iar dacă e cineva care să caute fel de fel de pretexte pentru a merge acolo cât mai des, noi suntem aceia. De data aceasta ne întâlnim la un eveniment dedicat muzicii clasice, Banffy Music Day, și vom avea parte de un concert inedit al pianistei Alexandra Făgărășan, nouă mini concerte în interioarele restaurate ale castelului, vizite ghidate, prezentare de carte, degustare de vin și picnic. It is gonna be a full day și vor fi prezenți chiar și membrii familiei Banffy. Intrarea este liberă.

Duminică – celebrăm Familia Regală a României la Operă

Ne referim, bineînțeles, la implicarea regelui Ferdinand I la înființarea Operei Naționale Române Cluj-Napoca, prilej de sărbătoare în fiecare an, încununat de strălucitoarele Regale de Operă. Studenți ai claselor de Canto de la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” și ai Studioului de operă ,,Lya Hubic” aflat sub egida instituției noastre, vor interpreta arii, duete și ansambluri din opere și operete celebre sau mai puțin puse în scenă, alături de alte surprize muzicale lirice care vă vor transpune cu ușurință într-o atmosferă cu adevărat regală!

Duminică – chiar n-ai motive să stai în casă

Există două tipuri de duminici: cele pe care le dormi și cele de care vrei să profiți la maxim, mai că te-ai trezi la ora 8 dimineața ca să nu pierzi nimic. Ei bine, aceasta din urmă ne interesează pe noi, așa că suntem mărinimoși și vă oferim chiar două opțiuni, în speranța că vremea va fi în continuare cât de cât prietenoasă. Prima este mai mult adresată doamnelor și domnișoarelor, care sunt invitate să-și scoată bicicletele la o plimbare, cochete și frumos împodobite, ca de sărbătoare. Velo Chic începe la ora 15.00 în Parcul Central, zona Podului Napoca. A doua este pentru toată familia, o ieșire cu hamacele alături de cei de la PRIDE, întâlnirea fiind deschisă tuturor, membri ai comunității sau din afara ei. Limonada este din partea casei, voi doar aduceți hamacele.

Tu ce planuri ai pentru săptămâna aceasta în #Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!