Deschiderea stagiunii la MiniREACTOR: programul lunilor septembrie-octombrie

Home $ Știri Cluj $ Deschiderea stagiunii la MiniREACTOR: programul lunilor septembrie-octombrie

by | Sep 14, 2018 | Știri Cluj

După o vacanță odihnitoare în care poveștile și povestitorii lor s-au încărcat de inspirație și energie, porțile MiniREACTOR se redeschid pentru noi întâlniri cu cei mai mici și mai importanți spectatori clujeni! Balauri, vrăjitoare, Timpul însuși și tot felul de alte personaje așteaptă cu nerăbdare să se desfășoare în voie pe scenă, în întâmplări dintre cele mai incredibile și mai pline de haz.

Stagiunea începe cu o nouă premieră – Bucătăria Familiei Balaur – o dramatizare de Ana Cucu-Popescu după textele Adinei Rosetti din cartea De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice. Spectacolul, în regia Deliei Gavlițchi, face parte din „#MiniREACTOR. Dramatizarea literaturii contemporane pentru publicul tânăr”, proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național prin care se urmărește încurajarea interesului pentru literatura românească contemporană în rândul publicului tânăr clujean.

În 20 octombrie, publicul MiniREACTOR are ocazia să se întâlnească cu fantastica lume imaginată de Andrea Buzetti de la Teatrul la Baracca-Testoni Ragazzi din Italia, în spectacolul La un metru de tine, o producție a Teatrului Ion Creangă din București.

În plus, revin spectacole îndrăgite ca Forme, dedicat celor mai mici dintre cei mici, Harababura Roz-Albastră, o fantezie despre lumea culorilor, iar Madame Pove spune din nou povestea Familiei Timp și a uluitoarei întâlniri cu o gaură neagră din altă galaxie.

PROGRAMUL DETALIAT AL LUNILOR SEPTEMBRIE-OCTOMBRIE

BUCĂTĂRIA FAMILIEI BALAUR | Premieră

Sâmbătă, 22 septembrie | ora 11:00

Ce e aceea o „dragoniţă”? De ce nu mai există balauri cu şapte capete? De ce „trebuie” să facem anumite lucruri? Curiozitatea a fost dintotdeauna o trăsătură a copiilor inteligenţi, dar a devenit şi mai acută odată cu progresul tehnologic al ultimelor decenii. E firesc ca cei mici să aibă o multitudine de întrebări în legătură cu lumea în care trăiesc, iar, de cele mai multe ori, părinţii ocupaţi şi obosiţi după o zi grea de muncă sunt cei care trebuie să găsească răspunsurile. Vă invităm să păşiţi împreună cu noi în Bucătăria familiei Balaur, unde curiozităţile lui Bălăurel îşi găsesc explicaţii prin jocuri, cântece şi poveşti din cele mai năstruşnice. Nimeni nu deţine toate răspunsurile din lume, iar asta nu e deloc o problemă, cât timp ne folosim imaginația.

FORME

Sâmbătă, 29 septembrie | ora 11:00

Dragi bunici, părinți, unchi și mătuși, când a fost ultima oară când v-ați jucat cu adevărat, așa cu sufletul plin de voie bună și multă curiozitate? Spectacolul Forme este o joacă, o joacă a celor mari pentru cei mici, unde creăm, sucim și învârtim linii, trinunghiuri, pătrate și pătrațele, cercuri și cerculețe. Ingrediente? Puțină imaginație, o doză de curiozitate, voie bună în exces și minim două bucățele de prieteni. Se amestecă toate bine-bine și iată o nouă lume FORMidabilă pentru copilul tău!

MADAME POVÉ ȘI FAMILIA TIMP

Sâmbătă, 6 octombrie | ora 11:00 și 12:3

În spectacolul Madame Pové şi Familia Timp căutăm timpul pierdut.
Bunicul Timp a dispărut, iar fără Timp, Madame Pové nu mai poate să-și organizeze poveștile! Veniți să vedeți cum arată Familia Timp, adică Bunicul Timp, Tanti Ora, Nenea Minut și Micuța Secundă, prin ochii doamnei Pové.

HARABABURA ROZ-ALBASTRĂ

Sâmbătă, 13 octombrie | ora 11:00 și 12:30

Harababura Roz-Albastră este un spectacol pentru copii care îi poartă pe micii spectatori într-o lume nu foarte îndepărtată de a lor, dar care e, totuşi, o lume în care şi cele mai neaşteptate dorinţe se împlinesc dacă sunt auzite de cine trebuie, o lume în care greşelile sunt încurajate, şi nu blamate, o lume unde învăţăm importanţa diversităţii. Participând la acest spectacol învăţăm că „important” nu e un cuvânt universal-valabil, că ceea ce e important pentru mine poate fi mai puţin important pentru altcineva, că lumea e plină de milioane de culori frumoase, care aşteaptă să fie descoperite şi că avem nevoie doar de puţină deschidere pentru a le vedea.

LA UN METRU DE TINE | spectacol invitat

Sâmbătă, 20 octombrie | ora 11:00 și 12:30

Cine e mic? Cine e mare? Ce e mic? Ce e mare? Aceasta este o poveste care spune două povești. Două persoane se întâlnesc, iar istoriile lor încep să se desfășoare. Pe măsură ce își petrec timpul împreună, încep, minut cu minut, să se cunoască unul pe celălalt și, ghidați de instinct, construiesc spațiul din jur, iar propriile lor puncte de vedere se transformă.

BUCĂTĂRIA FAMILIEI BALAUR

Sâmbătă, 27 octombrie| ora 11:00 și 12:30

—————————–

Bilete:
online.
➡ de la punctele de vânzare din oraș
– Agenția Teatrală, Piața Ștefan cel Mare, nr. 14
– Agenția WENS Travel, Bulevardul Eroilor nr. 10
➡ de la Reactor, cu o oră înainte de începerea spectacolului

_______________________________

Mai multe detalii despre programul Mini Reactor puteți găsi pe pagina noastră de Facebook sau pe site.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!