Cum a fost deschiderea oficială Vorbe | Loc pentru prieteni

Home $ Articole $ Cum a fost deschiderea oficială Vorbe | Loc pentru prieteni

by | Sep 24, 2018 | Articole, Cum a fost la

Deschiderea oficială a localului Vorbe a fost un eveniment pe care l-a așteptat multă lume cu sufletul la gură. Din punctul meu de vedere, Clujul avea nevoie de un loc ca acesta, așa cum spune și plăcuța de la intrare: ”Loc pentru prieteni”, loc care sunt ferm convinsă că va ajunge in topul preferințelor mele. Este foarte cozy și familiar pentru că peste tot sunt postere cu concertele de jazz pe care obișnuiam să le văd pe stradă. Un alt lucru de care sunt sigura, este că în următoarele săptămâni abia de o să prind loc acolo să pot bea o cafea.

Cei de la Vorbe au vrut să fie pe placul oamenilor, așa că au avut și o perioadă de probă în care au primit feedback-uri de la vizitatori și astfel au îmbunătățit tot ce se putea, o mișcare genială, aș spune eu. Este foarte frumos să știu că oamenii aceștia chiar țin cont de ce spun clienții și că fac tot posibilul să fie un loc pe care să îl iubească clujenii. Locația este bine aleasă, restaurantul este ca o gură de aer proaspăt pentru străduța despre care nu prea știe lumea (m-au convins și taximetriștii că nu știu de Clemenceau). Așa cum ne-au zis și organizatorii, au doar 4 sau 5 vecini acolo, astfel se pot organiza concerte de jazz fără probleme ( la care eu promit să merg). Vorbe este un proiect realizat de Asociația Fapte, care este cunoscută pentru cel mai tare concept artistic, și anume, arta stradală, toate concertele de jazz pe care le vedeți în locații în care nu v-ați fi așteptat, fiind organizate de ei (big thumbs-up). Ceea ce își propun ei este să dezvolte oameni și comunități prin evenimente, programe culturale, sociale, și economice. Construiesc comunități preocupate de artă, cultură, spațiu public și dezvoltarea orașelor și cred cu tărie că oamenii si comunitățile pot fi ceea ce-și doresc să fie.

Afară, pe acea străduță despre care acum vor ști tot mai mulți, a fost un concert extraordinar. De multă vreme nu am mai văzut atât de multă lume fericită, care să danseze efectiv în stradă. Am fost înconjurată de mulți oameni pe care deja îi cunoșteam de la Jazz in the Street, voluntari, organizatori, iubitori de muzică bună și pur și simplu curioși ca mine. Câtă lume a fost? Sincer, nu cred că a numărat cineva, este doar un detaliu, cert e că mulțimea se întindea până în capătul străzii. Da, toți au venit pentru Vorbe și pentru jazz! Instalația cu beculețe și scena combinată cu talentații Natif, Andrei Petru, Diana de la Infusio, Iulian Matei și Moonlight Breakfast ne-au oferit un adevărat spectacol. Ceea ce au făcut oamenii acolo este artă, artă în toate formele. Nu cred că am mai văzut o deschidere a unui local atât de reușită, cu atât de mulți oameni și cu o atmosferă atât de faină. Jos pălăria pentru felul în care m-au făcut să mă simt!

Deși nu este un local foarte spațios la prima vedere, poți să cobori la demisol unde sunt mese mai mari pentru grupuri de prieteni, dar cât ne mai permite vremea, de ce să nu stăm pe terasă? Am încercat să aflu mici detalii care poate vă interesează, prin urmare vă spun că Vorbe este un local pet friendly, cu un meniu diversificat, încât să fie pe placul tuturor, cu muzică de calitate și cu oameni extraordinari. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, ceea ce ne bucură și mai mult.

Într-o altă ordine de idei, am aflat că încă se mai fac înscrieri pentru Jazz in the Street și că au mare nevoie de artiști, am povestit mai multe despre asta aici. Puteți face parte din acest minunat proiect, tare drag mie, printr-un pas extreme de simplu: mergeți pe site-ul lor și completați un formular. De asemenea, în spatele acestor evenimente frumoase, sunt oameni care muncesc extreme de mult pentru a ne face pe noi să zambim și să ne bucurăm de artă, așa că, dacă crezi că poți fi voluntar, go for it! Vă sugerez să urmăriți paginile oficiale de Facebook și Instragram de unde puteți afla tot ce se întâmplă și când se fac înscrieri de proiecte artistice, de voluntari și cel mai important – de artiști.

Jazz in the Street are un istoric foarte frumos. Ei vor să aducă arta mai aproape de noi, motiv pentru care au atât de multe concerte gratis. Ideea este că trebuie să ne bucurăm de muzica de calitate și să încurajăm tinerii artiști care sunt la început de drum, iar Jazz in the Street exact asta face. Va îndemn cu tot dragul să mergeți la cel puțin un concert pentru că sunt sigură că după prima experiență, nu o să vă mai puteți opri. Iar în pauza dintre concerte, haideți la Vorbe, cu siguranță au ceva ce să vă placă!

Vorbe s-a deschis oficial și va așteaptă cu prietenii pe Clemenceau nr. 3. Ce ziceți, mergem?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!