10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Oct 29, 2018 | Articole

În Cluj mereu se întâmplă ceva, cu acest lucru ne-am obișnuit deja. Singura problemă care rămâne e să fii destul de inspirat încât să faci cele mai bune alegeri atunci când ieși din casă, să nu care cumva să fii unde nu trebuie și să ratezi ceva care chiar nu merită asta din partea ta. Noi îți sărim în ajutor la începutul fiecărei săptămâni și îți propunem 10 lucruri #cool care se întâmplă în următoarele 7 zile tocmai pentru ca tu să fii sigur că ești exact unde ți-e locul. Fără alte prezentări, ghidul pentru săptămâna 29 octombrie – 4 noiembrie:

Oricând săptămâna aceasta – descoperă noua locație Samsara FoodHouse alături de cineva drag
Eu am spus-o deja de câte ori am avut ocazia: m-am îndrăgostit de grădina casei de pe strada Cardinal Hossu, nr. 3, de muralul pictat cu atât de multă măiestrie la intrare, de măslinul spaniol care stă în mijlocul nostru atunci când ne desfătăm cu preparatele din bucătăria lor vegană. Încă de când le-am trecut pragul prima dată și erau în șantier recomand tuturor prietenilor, amicilor și cunoștințelor să le facă o vizită, cred că au reușit să construiască un spațiu unic în Cluj, iar treaba aceasta nu se datorează doar designului, ci și atmosferei în care ești întâmpinat și vibe-ul general, armonia care plutește în aer. Citiți aici mai multe despre relația noastră specială cu acest loc și invitați pe cineva drag la cină și veți descoperi despre ce vorbesc. PS: Noi avem un concurs cu invitații pe contul nostru de Instagram, check it out.

Marți – faceți cunoștință cu Alexandru Negrea, Sergiu Biriș și Florina Pop la ClujHub
La ediția de luna aceasta TEDxClujSalon, intitulată Business as Unusual, mai exact. Sergiu este antreprenor cu mai mult de 16 ani de experiență în afaceri legate de internet, Florina este psiholog clinician specialist la Institutul Oncologic “Prof. Dr. I. Chiricuță”, iar Alex, pe lângă faptul că vă poate ajuta oricând să treceți examene la facultate cu doar 2 sfaturi și o recomandare, este cunoscut și ca expert în tot ce înseamnă Social Media. Performance-ul din cadrul evenimentului, un moment deja așteptat de toată lumea, va fi susținut de Primitive. În prezent, aceștia sunt singura comunitate de parkour din Cluj-Napoca și au peste 10 ani de experiență în disciplina parkour. Rezervă-ți acum un loc la TEDxClujSalon – Business as Unusual aici.

Miercuri – dă-ți întâlnire cu arta și o mână de artiștii
Noul sezon expozițional de la Centrul de Interes se deschide, după cum puteți intui, miercuri, 31 octombrie, de la ora 19:00 cu 11 expoziții, 7 proiecte gândite și realizate de artiști ai Centrului și posibilitatea publicului de a pătrunde în atelierele altor 9 artiști rezidenți. Arta și artiștii vor fi din nou laolaltă pentru o seară, iar clujenii iubitori de artă contemporană au ocazia să descopere lucrări semnate de artiști din România, Franța, Macedonia, Turcia, Australia și Peru, dar și să-i întâlnească în persoană pe creatori. În curtea Centrului, atmosfera va fi animată de muzică live și preparate gustoase de street food, e o petrecere artistică în toată regula. Detalii despre artiști și munca acestora găsiți aici.

Miercuri – nu uita totuși că e noaptea de Halloween. Pisicuță sau motănel?
O să ziceți că iau în derâdere această mare ocazie de a ieși din casă și a nu merge la seminarul de la 8 dimineața, dar nu e așa. Chiar dacă nu am sărbătorit niciodată Halloween și nu mi-am pus cornițe de drăcușor (le am mereu acolo oricum), nu am nicio problemă cu valul de petreceri ce au această tematică. Problema mea este cu imaginația limitată a oamenilor, motiv pentru care v-aș ruga – haideți anul acesta să renunțăm la tocuri și mustăți sau aripi de îngeri. Haideți să ne deghizăm într-un avocado, într-o cutie de lapte sau ceva mai inventiv, care chiar să întoarcă privirile oamenilor. Eu mă gândesc să merg la Halloween laser party for zombies la Laser Hunt, weekendul acesta am avut prima experiență la ei, mi-a plăcut tare mult și vreau să adun toată gașca. Ce spuneți, prieteni? (Mai citiți articolele mele, ”prieteni?”)

Miercuri – mergi în Cimitirul Central. Spectacolul te așteaptă.
Mă refer la spectacolul-rugăciune ”Lacrimosa”, pus la cale de către Scena Urbană. Evenimentul este deja o tradiție pentru seara de Luminație (așa-i spune la noi, nu Halloween, #casăștiți), fiind organizat pentru al patrulea an consecutiv. Concertul va avea loc de la ora 18.00 și va fi susținut de orchestra și corul ” Opera Group Project”, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și în regia Inei Hudea. Evenimentul va continua in data de 3 noiembrie, ora 11.00, cu un tur ghidat susţinut de istoricul prof. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, ideea de bază a acestei întâlniri fiind aceea de a ne aminti de cei care au rămas în sufletul nostru drept inspirație, putere și viață. Intrarea este liberă.

Joi – aștepți strigoii și fantomele cu un Cosmopolitan în mână
S-ar putea să nu fii mare fan al Halloween-ului sau al cimitirelor și să ignori complet tot ce are legătură cu semnificația acestei zile. De asemenea, s-ar putea să fii o doamnă sau domnișoară foarte ocupată, care caută de mult o seară alături de prietenele sale. Dacă te încadrezi în tiparul acesta, noi credem că ți-ar prinde tare bine să te relaxezi la un pahar de Cosmopolitan, motiv pentru care credem că cel mai bine ți-ar sta la Cosmo and the City, în Syndicate Bar. Vor avea DJ (cu un playlist atent selectat), organizează un loc perfect pentru poze, au o promoție la Cosmpolitan și alte câteva mici surprize. Rezervați-vă locul aici.

Miercuri – participă la o Proiecție de Gală alături de echipa filmului
”Coborâm la prima” este debutul în lungmetraj al lui Tedy Necula, filmul fiind o poveste despre natura umană și despre comportamentul în situații de criză, dar și despre cum poți să descoperi cu adevarat pe cineva dacă ai timp să-l asculți. Acțiunea se petrece în dimineața de după tragedia din clubul Colectiv. Al doilea vagon al metroului rămâne blocat înainte de stație, iar împrejurarea îi apropie pe oameni. La eveniment participă echipa filmului, proiecția fiind urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. Filmul îi are în distribuție pe: Iulian Burciu, Grumăzescu Cezar, Victoria Cociaș, Constantin Cotimanis, Dana Porlogea, Constantin Drăgănescu, iar biletele sunt disponibile aici.

Vineri – fii martorul unei povești de dragoste imposibile între pământeni și creaturile fantastice
Probabil fac atât de multe recomandări în grupul meu de prieteni încât se simt și ei datori să-mi spună din când în când pe unde au fost și ce-au mai făcut, așa că acum vă îndemn să mergeți undeva la propunerea acestora. Le mulțumiți lor după. Baletul ,,Giselle” nu este doar cel mai recunoscut titlu din creația compozitorului francez Adolphe Charles Adam, ci și o lucrare extrem de reprezentativă pentru perioada Romantismului. După premiera lucrării din data de 28 iunie 1841, pe scena Operei din Paris, avându-i ca protagoniști pe Carlotta Grisi și Lucien Petipa, Giselle a cunoscut de-a lungul timpului montări de referință pe întreg teritoriul european. Sunteți așteptați să îl descoperiți în versiunea soliștilor balerini, a orchestrei și ansamblului de balet al Operei Naționale Române Clujene!

Vineri – go back to Electric Castle with Little Boots?
Vă amintiți de fata aceea super tare care v-a ținut la Booha Mansion mai mult decât v-ar plăcea să recunoașteți? Revine la Cluj-Napoca vinerea aceasta, la o petrecere marca Booha, desigur. Alături de Little Boots vine și al nostru clujean Dodo, așa că nu-i de ratat așa ceva. Locația va fi anunțată în ziua evenimentului, iar accesul se face doar în baza unei invitații pe care o obțineți înregistrându-vă aici.

Duminică – mergi la un concert de muzică alternativă acompaniat de o orchestră simfonică. Într-un cinematograf.
Simpatică combinație au gândit cei de la Why Not când au pus făcut acest eveniment, pe care-l plimbă prin toată țara, de la București la Cluj, de la Cluj la Iași și tot așa în perioada octombrie-decembrie 2018. La noi au ajuns în 22 octombrie, cu Zdob și Zdub și ALTorchestra, am fost și noi în sală și vă pot garanta că a fost o distracție pe cinste, nici la comedii nu se simte lumea așa bine în sala de cinema de la Florin Piersic. Duminica aceasta ni-i aduc pe Robin and the Backstabbers, iar eu deja trag cu ochiul în agendă să văd cum să fac să ajung. Intrarea la toate evenimentele este liberă, pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se vor putea elibera prin intermediul platformei de aici.

Tu ce planuri ai pentru această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!