Am fost la Laser Hunt si am testat noile jocuri

Home $ Articole $ Am fost la Laser Hunt si am testat noile jocuri

by | Oct 29, 2018 | Articole, Cum a fost la

Probabil v-ați dat seama deja că suntem o echipă căreia îi place să fie tot timpul în mișcare. La noi lucrurile se desfășoară în felul următor: ori ne uităm în calendar, vedem pe la ce evenimente am mai vrea să mergem și trecem la acțiune, ori mai aplecăm urechea la ce e nou prin oraș și mergem să testăm. Separat, câte doi, trei sau toată echipa. În orice caz, suntem undeva, mereu dornici să explorăm. Și desigur, nu a durat mult până să aflăm că cei de la Laser Hunt au un nou pachet de jocuri, la fix să ne dezmorțească puțin din starea aceasta de leșin adusă de toamnă. O parte din echipă deja mai fusese la ei (nu fără să știți voi, toată experiența a povestit-o colega mea, Diana, aici), însă pentru mine a fost prima dată când am jucat și vreau să vă spun că m-am distrat grozav.

Vă povestesc imediat cum m-am dus acolo cu zero așteptări și ușor adormită, cum m-am trântit în plin de un zid și cum au râs colegii de mine la final pentru că nu mai voiam să plec acasă. Și despre noile jocuri, desigur.

Toată acțiunea a avut loc sâmbăta aceasta de la ora 11.00, o oră la care eu obișnuiesc să mă lăfăi în pat într-un somn intens după o săptămână plină. Când am ajuns la Laser Hunt nici voce n-aveam, doar stăteam cumințică pe o canapea la intrare și așteptam să se termine totul ca să pot merge acasă și să reiau ce făceam atât de bine. Plus că, în sala de așteptare am început toți să tragem cu pușca la simulator – practicing – iar ținta mea era groaznică. Mi-am zis că va fi mai bine înăuntru și am trecut peste repetiții, știind prea bine că de fapt voi fi cea mai slabă și va fi ca la alegerile în echipa de baschet din liceu.

Am intrat în camera cunoscută drept ”Baza”, unde fiecare ne-am luat câte o vestă pe noi și ni s-au explicat regulile de bază ale jocului pentru că erau și new-comers în grup (și nu doar eu). Pentru cei care nu au mai auzit în veci de laser tag, vă spun pe scurt că este un joc dinamic, în care trebuie să-ți împuști adversarii cu o pușcă cu raze laser în unul din cele 5 puncte active de pe vestă (umărul drept, stâng, abdomen sau spate) sau pușcă, iar cei implicați pot alege de fiecare dată un alt format de joc. Tocmai aceasta este frumusețea laser tag-ului….

Noi am început cu un joc pe echipe, ne-am împărțit câte 6, ni s-a aprins culoarea roșie sau albastră pe vestă (automat, nu a trebuit să vedem care sunt adevăratele prietenii în grup alegând noi) și am fost anunțați că vom petrece 15 minute înăuntru, tot împușcându-ne șu fugind unii după alții. The catch era că puteam dobândi super puteri în joc dacă nimeream de 3 ori consecutiv un oponent. Eu am reușit să fac treaba asta doar o singură dată și atunci habar nu aveam ce se întâmplă. Ideea e că super puterea vine random, nu o alegeți voi, dar toate cele 4 sunt destul de cool, deci nu vă veți plânge că ”Nu pe asta o vooooiam”. Fie vi se schimbă culoarea la vestă în cea a inamicilor și deveniți spion, putând să vă infiltrați în echipa adversă și să-i omorâți liniștiți (mare grijă căci s-ar putea totuși să vă recunoască), fie primiți un scut și deveniți imbatabil (nu puteți fi împușcat de 4 ori, dar a cincea oară când sunteți nimerit se dezactivează funcția shield), fie vi se stingeau luminile de pe vestă (mare lucru într-o zonă în care vă vedeați de la mulți metri distanță) și puteați sta ascunși într-un colțișor și să le veniți de hac la toți, fie primeați super puterea de foc automat, care funcționa asemenea unei mitraliere, nu trăgeai un singur fascicul de laser, ci mai multe timp de câteva secunde și scotea și un sunet foarte încurajator, te simțeai ca în război.

După 15 minute de alergătură intensă, am ieșit din sala de joc mai energică ca niciodată în ultimele 2 luni, cu un zâmbet larg pe față și nerăbdătoare să văd ce mai urmează. Nici nu mă interesa tabelul cu punctaje, dar am fost fericită să văd că nu eram chiar ultima. Simțeam adrenalina circulându-mi în sânge și era grozav. Nici nu apucasem să mănânc, dar nu conta, următorul joc, vă rog! A urmat zombie, tot un joc pe echipe, în care 4 dintre noi erau zombie, iar ceilalți cetățeni. Vă puteți imagina care era ideea: zombie voiau să-și construiască o armată și să-i transforme pe cetățeni în specimene asemenea lor, iar cetățenii luptau pentru supraviețuire și doreau să-i elimine. Dacă erai împușcat de 8 ori, deveneai zombie. Cetățenii trebuiau să nimerească creaturile de 10 ori ca să scape de ei. Jocul a durat exact 11 minute și înainte să ne dăm seama eram toți verzi (pentru că zombie noștri erau vegetarieni), adică fusesem împușcați și convertiți la viața vegană. Mai rămăsese doar o persoană normală, așa că ne-am apucat să-l căutăm prin toate cotloanele și să încheiem distracția. Eu am crezut că va fi simplu, căci noi, cetățenii, îi depășeam numeric, îi puteam înconjura. Adevărul e că Dumnezeu știe ce tehnici au aplicat zombie din grupul nostru… dar ne-au arătat ei cum se dă o bătălie.

Nu ne-am dat bătuți și nu ne-am ferit să spunem ”da” unei noi provocări, motiv pentru care am trecut la VIP. Nu, nu vorbim despre o sală mai frumoasă sau cu cocktail-uri printre ziduri, ci de numele unui joc. Tot pe echipe, doar că de data aceasta fiecare grup trebuia să ne alegem un VIP, o persoană pe care să o protejăm și a cărei împușcătură era ușor mai de impact decât una normală. VIP-ul acesta a fost complicat tare pentru mine – trebuia să-l apărăm pe al nostru, să ne dăm seama care-i VIP-ul lor, să-l eliminăm, cert este că totul a durat câteva minute, eu nici n-am apucat să împușc de 5 ori înainte să fiu eliminată și să mi se afișeze mesajul – RETURN TO THE BASE.

Am încheiat cu un joc de tipul ”fiecare pentru el”, în care câștiga cel cu scorul cel mai mare, dobândit într-un interval de 15 minute. Aici să vedeți individualism. A fost de departe cel care ne-a consumat cea mai multă energie și ne-a smuls cele mai multe țipete. Tot acesta a fost momentul în care am intrat în plin într-un perete, nu știu ce făceam, alergam cu spatele sau ceva nu foarte isteț în orice caz. Important este că am ieșit întreagă, am ieșit fericită, nu mi-a mai trebuit să merg să dorm, a fost un început de weekend grozav.

Vă recomand cu tot dragul să aveți această experiență măcar o dată, aici găsiți toate informațiile de care ați putea avea nevoie, lista prețurilor și așa mai departe.

Tu când mergi la Laser Hunt?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!