TeCOMM, Târgul de Cariere în IT și TechFest se întâlnesc weekendul acesta la Sala Polivalentă

Home $ Articole $ TeCOMM, Târgul de Cariere în IT și TechFest se întâlnesc weekendul acesta la Sala Polivalentă

by | Nov 5, 2018 | Articole

Și acolo voi fi și eu, căci mi se pare incredibil cum au reușit aceste trei evenimente să se reunească în același weekend la Sala Polivalentă și să aducă la Cluj atât de multă informație și oameni care au ceva de spus. Sincer, mă gândesc că mi-ar fi foarte-foarte greu să fac față celor 3 zile dacă aș activa în domeniul IT, și implicit aș fi înnebunită după tot ce înseamnă tehnologie. Chiar și așa, luați în calcul faptul că fiecare dintre noi avem o doză normală de curiozitate care ne curge prin vene și vom vrea să vedem și să auzim despre inovații tehnologice, e un subiect care ne acaparează atenția indiferent de care sunt preocupările noastre în general.

Știu, e luni, dar mie îmi place să am totul planificat din timp, chiar și weekendul, motiv pentru care aș vrea să povestim puțin despre TeComm, Târgul de Cariere în IT și TechFest, ce ne-au pregătit la ediția de anul acesta, ce ne așteaptă acolo și de ce merită să mergi, mai ales că ai o singură destinație dacă te decizi că merită să le dai o șansă.

TeCOMM eCommerce conference&expo are loc între 9 și 10 noiembrie 2018, la BT Arena, și reunește specialiști din industria e-commerce și din domeniile conexe. Pe cele 4 scene vor urca reprezentanții Google România, LEGO, Netopia, PayU, Retargeting, Exponea și ai altor jucători importanți din industrie. Ediția aceasta își va concentra atenția asupra lumii comerțului online, așa cum se va arăta ea în viitor, și vom avea parte de patru lansări de produse ale unor companii cu capital 100% românesc, acesta fiind din punctul meu de vedere unul din highlight-urile event-ului. Vorbim despre eye-tracking, primul bot din România, soluții digitale de finanțare (Merchant Cash Advance) și metoda inovativă de plată biometrică, plată cu amprentă digitală prin intermediul aplicației MobilPay Wallet, fără a folosi telefonul mobil și fără ca amprenta utilizatorului să fie stocată în sistem.

Evenimentul cuprinde și zona expozițională complexă alcătuită din expozanți de soluții de eCommerce, marketing online și tehnologie. Prezența companiilor la TeComm vă va oferi șansa unor experiențe complete, fie că discutăm despre testarea unui soft sau concursuri cu premii. Nu putem uita de sesiunile eCommerce Tracks, axate pe subiecte de marketing, antreprenoriat, SEO sau PPC, unde veți putea găsi noi idei, dezbate trenduri și face noi conexiuni în rețeaua profesională. De interes mai este și secțiunea denumită ”Live and free analysis online shops”, unde puteți primi o diagnoză a businessului vostru din partea unor specialiști și să aflați ce anume să păstrați din strategia abordată și ce ați putea face mai bine.

De asemenea, aflați că în cea de-a doua zi a evenimentului, vă veți începe dimineața întâmpinați de către roboții umanoizi de servicii ai Bucharest Promo Robots. Compania, primul start-up din România adresat pieței de roboți umanoizi de servicii, oferă, în acest moment, trei tipuri de servicii: închirierea roboților umanoizi de servicii pentru evenimente sau companii, realizarea de aplicații personalizate pentru roboți și distribuția națională a acestora. Curioși să-i cunoașteți? Tot sâmbătă se dezbate și subiectul greșelilor la scena principală și you would better be there, căci nimic în lumea aceasta nu-i un învățător mai bun decât greșeala și mai bine să înveți din ale altora decât să eșuezi tu de o sută de ori. Programul complet al evenimentului aici. Biletele pot fi achiziționate online de aici.

Da, v-ați prins, eu mi-am făcut temele în legătură cu TeComm pentru că acolo plănuiesc să stau cel mai mult, daaaaar… să nu uităm de Târgul de Cariere în IT, care își unește forțele cu TechFest și TeComm pentru a organiza cel mai amplu eveniment dedicat industriei cu peste 100 de companii participante și peste 30 de speakeri, în perioada 8-11 noiembrie. Ei sunt mai harnici, încep joi și închid porțile abia duminică, deci scuzele cu ”Nu am avut timp” nu sunt în meniu. Evenimentul va crea noi punți între specialiști și participanți, astfel încât oportunitățile întâlnite în cadrul târgului să fie cât mai avantajoase pentru cei care își doresc o carieră în domeniul IT sau vor să aprofundeze anumite teme relevante pentru viitorul lor profesional.

În plus, nu uitați de conferințele TechJam, organizate alături de TechFest și care prezintă traininguri aplicate pentru Android, Java, AI/Machine learning și multe alte subiecte de mare interes. Vor fi abordate teme actuale și relevante pentru domeniul IT, iar accesul la conferințe este gratuit cu înregistrare prealabilă. La această ediție, Târgul de Cariere IT încurajează și antreprenorii din domeniul IT, amenajând o zonă dedicată startup-urilor unde cele mai interesante zece proiecte își vor prezenta oportunitățile de colaborare. Tot la Sala Polivalentă va fi organizată și o zonă de gaming cu două turnee și premii speciale, organizată în parteneriat cu cele mai active comunități de gameri din Cluj, League of Legends și HeartStone.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, aflați că recrutarea la Târgul de Cariere IT va fi tehnologizată prin aplicația CV2GO powered by eJobs. Prin intermediul eJobs, se introduce digitalizarea CV-ului, iar candidații vor putea să-și depună CV-ul în câteva secunde la compania unde vor să se angajeze. Candidații își pot imprima CV-ul la intrarea în târg, sub forma unui QR Code, pe care angajatorii îl vor putea scana cu ajutorul aplicației CV2GO. Ei pot genera un QR Code folosind aplicația eJobs-Locuri de muncă și astfel au posibilitatea să li se scaneze codul de pe telefon și pot să-și actualizeze oricând CV-ul pe care vor să-l depună.

Ultimul, dar nu cel din urmă, TechFest, un eveniment gândit și adresat celor preocupați de tehnologie și inovație din estul Europei: specialiști & freelanceri, start-up-uri & antreprenori din domeniul IT etc. Vorbim practic despre un punct de întâlnire pentru toate comunitățile tech, un loc unde poți vedea cum evoluează tehnologia și influența acesteia în viața noastră de zi cu zi, dar și unde poți descoperi și interacționa cu oameni creativi, open-minded și care vor să pună lucrurile în mișcare.

Evenimentul de anul acesta găzduiește, în prima sa zi, la ClujHub prima ediție Science Summit, o întâlnire a publicului clujean cu oameni de știință și pasionați de tehnologie. Dacă îți dorești să afli mai multe despre noua viziune a tehnologiilor viitoare, diferența între știința actuală și prototipul din 2030, dar și despre casele inteligente, aici este locul potrivit pentru tine, intrarea este liberă, dar nu uita să te înregistrezi. În cea de-a doua zi, vineri, toată acțiunea se mută la Sala Polivalentă, pentru TechJams, despre care v-am povestit în rândurile anterioare, și care ne va ține acolo și în ziua de sâmbătă. Mai multe detalii găsiți pe site-ul lor

Știu, v-am dat începutul de săptămână peste cap, căci iar ați realizat că voi sunteți un singur om, care vrea să le facă pe toate. S-ar putea să aveți o șansă, dat fiind faptul că punctul central al acestor trei evenimente este Sala Polivalentă. Analizați atent programul și interesele voastre și… ne vedem acolo, da?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!