4 dintre cei mai scumpi burgeri din Cluj și care este diferența dintre aceștia și ceilalți burgeri

Home $ Articole $ 4 dintre cei mai scumpi burgeri din Cluj și care este diferența dintre aceștia și ceilalți burgeri

by | Nov 6, 2018 | Articole

Nu știu voi ce mai poftiți când aveți chef de ieșit în oraș, dar pentru mine burgerii sunt undeva în top 3, alături de sushi și pizza, și mi-e greu să cred că-i va îndepărta ceva, vreodată, de la locul lor. Mereu am fost curioasă în legătură cu acest preparat și cred că l-am încercat în fiecare loc din Cluj, poate-poate cândva îmi voi putea alege favoritul. Fiind prinsă într-o muncă atât de serioasă de cercetare, nu am putut observa diversitatea pe care o găsim în localuri, iar aici vorbesc atât despre sortimente, cât și de prețuri. Fie că vrem sau nu, costul e ”bătător la ochi”, cu atât mai mult dacă se întâmplă să fie unul mai ridicat. Pe mine personal mă surprinde contrariul, dar mulți nu gândesc așa. Din acest motiv, am căutat și am găsit 4 dintre cei mai scumpi burgeri din oraș, am pus câteva întrebări bucătarului, iar astăzi vă explic de ce merită să dați banii pe aceste preparate.

Știți deja că în ultima vreme mi-am tot făcut drum spre Double Tree by Hilton – City Plaza, doar v-am povestit cum am descoperit restaurantul Marco Polo și Syndicate Bar-ul. Locația este aproape de birou, de fiecare dată când pun piciorul în hotel simt cum mi se schimbă statutul invizibil din localnic în turist și parcă sunt într-o vacanță, servirea este excelentă și am tot văzut în meniu burgerul acesta al lor, cel mai mare din Cluj din punct de vedere al gramajului – 650 de grame, la prețul de 55 lei. Burgerul are ca element central carne de vită Black Angus, care este maturată timp de 10 zile la o temperatură controlată de 1-2 grade Celsius, într-un frigider special. Carnea pe care ei o utilizează pentru a obține această minunăție este importată din Argentina, direct de la crescător. Pe lângă aceasta, în burger mai găsim un sos special, făcut în casă, bacon prăjit, cașcaval și ceapă murată home-made.

Bineînțeles că nu ne-am putut stăpâni când am auzit toate aceste detalii, așa că astăzi la prânz am mers spre Double Tree, știind exact ce voiam să comandăm. Face parte din fișa postului la urma urmei – mie îmi place să-i zic research, vouă vă spun doar că testez de dragul vostru, ca nu cumva să aveți surprize neplăcute, dar adevărul este că uneori ne este pur și simplu incredibil de poftă. Burgerul este extrem de consistent, trebuie să fiți de-a dreptul lihniți ca să reușiți să duceți treaba la bun sfârșit, nici măcar n-am încercat să mușc din el, musai trebuie tăiat în jumătate. Mi-a plăcut mult ceapa murată din interiorul acestuia și gustul fresh pe care îl avea per total. Vine împreună cu 2 sosuri și cartofi prăjiți, vă sfătuiesc sincer să mergeți să-l încercați pentru că este cu siguranță altceva.

Mergem mai departe și ajungem la CHOP Urban Grill, pentru un Sin City Burger de 600g (49 lei). Pentru carne au un echilibru între țesutul muscular (60%) și grăsime (40%), tocmai pentru a o menține suculentă. Carnea este maturată și tocată în aparat pe fibre, amestecată și preparată exact cum iese din acesta, toate aceste detalii fiind extrem de importante pentru a permite aerului cald să pătrundă mai ușor în țesut în momentul gătirii, dar și pentru a se desprinde ușor în momentul în care mușcăm din burger. Folosesc un mix între ceafă de vită din Australia și Spată de vită din Argentina, maturată timp de 25-30 zile. Datorită cuptorului lor cu cărbuni – Josper Grill, au posibilitatea de a găti carnea la temperaturi cuprinse între 250-300 de grade, astfel aceasta este crocantă la exterior și zemoasă pe interior. Cantitatea de brânză și de legume din burger este redusă în mod special, pentru a nu acoperii gustul evidențiat de calitatea superioară a cărnii. Au ales să combine chifla clasică de burger și brioșa franțuzească, iar pentru a fi cât mai aerată și pufoasă chifla sunt foarte stricți cu timpul de pregătire a acesteia.

Nu putem uita de Livada – Restaurant & Music Lounge, un loc renumit deja în inima Transilvaniei pentru burgerii pe care îi găsiți acolo. I-am testat și eu de câteva ori și pot confirma că merită încercați. Renumitul lor American Classic Burger costă 37 de lei și, la fel ca toți burgerii pe care îi servesc, este în totalitate făcut în casă. Începând de la chiflă, până la chifteaua de carne care este tocată și din care se face amestecul. Carnea pe care o folosesc este de vită, nu este maturată, însă se amestecă cu aproximativ alte 5 ingrediente. Sosurile lor, precum barbeque, gorgonzola sau smoky, la fel sunt homemade. Toți burgerii sunt serviți cu cartofi prăjiți și sos.

Burgeri foarte buni găsim și la Casa Boema, iar tipurile diferă în funcție de sezon. În perioada următoare veți găsi în meniu doar un burger delicios de vită (450g), la prețul de 35 lei. Chifla este făcută în bucătăria lor, folosind o rețetă de brioche. Tot preparate de ei sunt și sosul ketchup și BBQ, nu folosesc nimic din ceea ce există în comerț, gata ambalat. În interiorul burgerului avem antricot de vită românească, condimentată cu sare, două sosuri pentru marinare și piper. Pentru servit folosesc salată proaspătă, roșii, ceapă roșie, sos Mary Rose, sos Remoulade, ketchup și cartofi prăjiți – făcuți întotdeauna din cartofi proaspeți. Daca ajungeți vara pe la ei, puteți găsi în meniu un burger delicios de miel, cu gorgonzola, mentă și ceapă roșie caramelizată.

De asemenea, burgeri delicioși, la un preț mai mare găsiți și la Toulouse, Colin’s Gastro Pub, Marty Restaurants, dacă vă tentează să porniți și voi o muncă de cercetare pe cont propriu și vă pasionează… burgerii. Noi atât am avut de spus astăzi, mai rămâne să ne spuneți și voi dacă ați testat aceste preparate și ce părere aveți despre ele și suntem chit!

Săptămână faină să avem. Și plină de burgeri!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!