Articole, Ieși la masă, Recomandări

Unde găsești cea mai bună lasagna în Cluj

Azi punem în prim-plan un preparat ce își are originea în Napoli, fiind realizat din primele tipuri de paste ce au fost inventate (cel puțin așa se spune). E preparatul acela ce îmbină armonios atât aromele cât și texturile, fiind servit după ce a fost gâdilat de foc și care are potențialul de a te transforma într-un gourmet – sau gourmand, dacă stai mai rău cu autocontrolul. Vorbesc despre lasagna aici, desigur.

Apropo, chiar dacă mi se pare că am sărit dintr-un mijloc de toamnă în plină iarnă, să privim partea bună: parcă e mai confortabil să înlocuiești salata de la prânz sau cină cu o porție delicioasă de lasagna. Așa că, fără să mai prelungesc poftele, trec la a vă spune unde găsim cea mai bună lasagna din Cluj. După preferințele noastre, of course, dar te încurajăm să ne spui și recomandările tale în secțiunea de comentarii.

Tortelli
Dacă vrei să mănânci paste, ce loc mai bun să o faci decât într-un restaurant specializat pe asta? Nu cred că e cazul să vă fac cunoștință cu Tortelli, restaurantul care ne atrage cu minunățiile făcute în totalitate de mâini dibace. Despre povestea Tortelli am discutat cu Lorand Toth în articolul de aici, așa că nu ezitați să vă informați. Dar revenind la lasagnele noastre, Tortelli îți pune la dispoziție o rețetă diferită de cea clasică, care te va face să te lingi pe buze. Ea conține foi de paste cu spanac umplute cu pulled pork ragu, sos béchamel, grana padano și sos pomodoro. Prețul preparatului este de 34 de lei. Încearcă-le, pe strada Virgil Fulicea nr 2.

Samsara Foodhouse
Ne-am obișnuit să mergem la Samsara Foodhouse cu mintea și pofta curioase deoarece bunătățile lor nu seamănă cu cele pe care le găsim într-un restaurant clasic. Având în vedere că au deschis o nouă locație, ai chiar mai multe motive să îi vizitezi, mai ales că nu ne dezamăgesc așteptările nici când vine vorba de lasagna. Pe lângă foi de lasagna, aceștia construiesc preparatul cu ciuperci champignon, spanac, mozzarella, sos de roşii, ardei gras roşu, busuioc, ceapă albă, lapte, smântână dulce, unt și usturoi. Mai e nevoie de carne, când ai așa o combinație? O găsești pe strada Cardinal Iuliu Hossu, nr. 3, la prețul de 29 de lei.

Da Pino
Restaurantul Da Pino se poate mândri atât la capitolul calitate, cât și la varietate. Printre multe delicatese, meniul lor conține și trei tipuri de lasagna. Mai exact, ai de ales între Lasagna alla Bolognese (cu carne), Lasagna agli spinaci (cu spanac) și Lasagna “Goccia D’Oro” (cu Prosciutto cotto și ciuperci champignon). Cea cu spanac are prețul de 30 de lei, iar celelalte două au prețul de 34 de lei fiecare. Până ajungi pe Str. Universității, nr. 8, hotărăște-te care îți trage cu ochiul.

Napoli Centrale
V-am spus că e vorba despre un preparat originar din Napoli, nu? Era firesc să apară în această listă și restaurantul Napoli Centrale. În meniul lor te poți pierde printre atâtea tipuri de paste, dar când vine vorba de lasagna, au optat pentru rețeta clasică. Astfel, propunerea lor conține pastele, carne de porc și vită, sos de roșii și sos béchamel, având prețul de 28 de lei. Testează-o pe strada Dobrogeanu Gherea, nr. 17.

Express Chef
Și la Express Chef lasagna se distinge printre preparate, oferind posibilitatea de a opta pentru un preparat clasic sau unul vegetarian. Primul conține pastele, sos ragu de vită, sos béchamel, mozarella și parmezan (30 de lei), iar al doilea conține paste, sos béchamel, vinete, dovlecel, ardei, roșii, spanac și parmezan (29 de lei ). Poți să le comanzi pe oricare prin hipMenu, de aici și să le savurezi în voie.

Hey, Garfield, tu unde obișnuiești să mergi atunci când ai poftă de lasagna?

ClujLife - Te scoate din casă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.