Articole, Baruri, Recomandări

5 baruri din #Cluj unde poți servi și masa

Nu mai e niciun secret faptul că weekend-ul reprezintă cea mai așteptată perioadă a săptămânii. Ce poate fi mai frumos ca posibilitatea să lenevești în pat până dimineața târziu, iar seara să îți strângi prietenii și să „ieșiți în lume”? În cazul de față, o ieșire în oraș se poate rezuma la câteva ore petrecute într-o companie plăcută, unde orice discuție se leagă mai bine dacă și băutura servită este una dintre cele mai alese. Să vedem, până acum putem bifa prieteni dragi, alcool fin, dar cred că știu ce ar mai lipsi. O mâncare gustoasă!

Pentru ca pachetul să fie complet și să declari că ai avut o ieșire perfectă, noi ne-am gândit la o listă de 5 baruri unde poți să te bucuri atât de o băutură bună, cât și de o masă copioasă. Mai rămâne doar să îți chemi prietenii.

Syndicate Bar
Odată ce descoperi Sydnicate Bar vei dori te întorci seară de seară pentru a savura o băutură și pentru a petrece timp de calitate într-un cadru intim, acompaniat de muzică jazz. Localul are inspirație clasică, din perioada prohibiției, iar cocktail-urile din meniu te poartă înapoi în anii ’20. Mâncărurile preparate aici sunt la fel de rafinate și rețetele provin din bucătării diverse. De altfel, au introdus de curând și un Business Lunch servit de luni până vineri între orele 12:00 și 15:00, unde puteți descoperi mai multe bunătăți. Syndicate Bar este și localul unde prieteniile devin mai strânse, fiind un spațiu ideal pentru organizarea petrecerilor sau a zilelor de naștere.

Adresă: Strada Sindicatelor, nr. 9-13
Orar: Luni – Duminică: 10:00 – 01:00
Contact: 0751 193 597

View this post on Instagram

Poreclit ”Mountain Dew” în vremea prohibiției, Moonshine era un whisky incolor, distilat de porumb și cât se poate de ilegal. Astăzi se vinde în toată lumea și în funcție de preferințe, se poate savura simplu sau ca bază pentru cocktail-uri. La noi îl găsiți ca bază a cocktail-ului The Moonshine Cooler, într-o combinație fresh cu lime și suc de mere. ______ Nicknamed ”Mountain Dew” during prohibition, Moonshine was defined as clear, unaged whiskey, usually produced illicitly. Today it is sold all over the world and can be enjoyed simply or as a base for cocktails. Here you find it as the base of the Moonshine Cooler cocktail, in a fresh combination with lime and apple juice.

A post shared by Syndicate Bar (@syndicatebarandlounge) on

Charlie
Iubitorii de whiskey trebuie să își îndrepte degrabă pașii spre Charlie, unde pot alege din ~200 de astfel de etichete. Colecția de vinuri și cocktail-uri este la fel de ofertantă, astfel încât orice pretențios nu va pleca dezamăgit. Iar pentru că o băutură de calitate merge mână în mână cu o mâncare atent gătită, preparatele pe care le puteți găsi în meniu îți fac poftă numai după denumire. Vă las pe voi să le descoperiți aici.

Adresă: Piața Muzeului, nr. 3
Orar: L – J: 08:00 – 02:00; V: 08:00 – 04:00; S: 11:00 – 04:00; D: 11:00 – 01:00
Contact: 0741 055 821

Crush Wine Bar
Chardonnay, Merlot sau Rose? Indiferent de sortimentul pe care îl preferi, există șanse foarte mari să îl găsești în meniul celor de la Crush Wine Bar. Localul este dedicat celor care nu se mai satură să stea la povești în fața unui pahar de vin, mai ales când băuturile servite sunt aduse din țări precum Italia, Spania, Noua Zeelandă, Franța sau Australia. Bineînțeles, vei putea gusta și vinuri produse în cele mai bune crame românești. Pentru a te bucura de gusturi complexe, nu uita să asortezi tipul de vin cu o mâncare ce îi potențează aroma. Nu trebuie să fii expert în acest domeniu, ci este suficient să mergi în Crush și să ceri un sfat.

Adresă: Strada Victor Deleu, nr. 1
Orar: Marți – Joi: 17:00 – 00:00; Vineri – Sâmbătă: 17:00 – 04:00; Duminică – Luni: închis
Contact: 0733 968 344

Joben
De fiecare dată când merg în Joben am impresia că intru în acest local pentru prima dată, atât de mult mă surprinde interiorul. În primele minute când mă așez la masă, nu fac altceva decât să mă uit la design-ul pereților și să descopăr noi elemente ale stilului steampunk. La fel se întâmplă și în cazul cocktail-urilor, căci am nevoie de puțin timp să mă decid care îmi sună mai bine în seara respectivă. Nu aș putea să fac o recomandare în acest sens, căci toate sunt de bun-gust, dar la capitolul mâncare, sau mai bine zis, desert, vă îndemn călduros să alegeți un tiramisu.

Adresă: Strada Avram Iancu, nr. 29
Orar: Luni – Vineri: 07:30 – 00:00; Sâmbătă: 12:00 – 03:00, Duminică: 12:00 – 01:00
Contact: 0720 222 800

Sax
Doar pentru că Sax este ultimul din listă, nu înseamnă că este și cel din urmă în preferințele noastre, mai ales că aici ai parte de o experiență inedită. Localul este învăluit de mister și nu oricine poate să îi treacă pragul, ci doar cei care cunosc parola secretă. Nu te gândi că vei fi supus la nenumărate provocări și teste pentru a afla codul, ci este suficient să faci o rezervare și vei primi mai multe detalii referitoare la locație și acces. Pornit din dorința unor prieteni de a promova arta în afara muzeelor, Sax este atât o galerie pentru artiști, cât și un local unde poți servi un pahar de vin din peste 250 de sortimente.

Orar: Marți – Sâmbătă: 18:00 – 01:00; Duminică – Luni: închis
Contact: 0736 095 750

Care este barul tău favorit atunci când vrei să ai parte de o băutură rafinată și de o masă pe măsură?

ClujLife - Te scoate din casă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.