5 motive să le treci pragul celor de la Livada sezonul aceasta

Home $ Articole $ 5 motive să le treci pragul celor de la Livada sezonul aceasta

by | Nov 20, 2018 | Articole

Îmi place să caut motive. Poate lucrul acesta este strâns legat de pasiunea mea de-a face liste pentru orice, dar chiar funcționează pentru mine și-mi dau acel impuls de a acționa. Astăzi, de exemplu, de când am deschis ochii, sunt în căutare disperată de motive să mai continui să exist pentru că, dacă nu știați asta despre mine, nu sunt deloc prietenă cu frigul, zăpada și practic, iarna care se apropie încet, dar sigur. Noroc că mi-am amintit îndată că pot trece peste condițiile meteorologice atâta vreme cât locul în care ajung îmi oferă o experiență completă, și tot urmând acest raționament, gândul mi-a poposit la Livada. Să fie o simplă coincidență? Nu cred în acest concept.

Vă povestesc așadar care sunt cele 5 motive care m-au convins pe mine că merită să trec pragul restaurantului Livada cât de curând, sigură fiind că-mi voi găsi acolo consolarea pentru dorința aceasta de a pleca în țări… mai calde.

Meniu
Dacă nici meniul de la Livada nu-i motiv să ieșiți din casă, atunci nu știu care ar putea fi. Mi se pare că au reușit să creeze un mixt perfect între preparate cu care suntem obișnuiți, de care ni se face deseori poftă, la care râvnim, și unele ușor altfel, potrivite pentru zilele în care vrem să ne răsfățăm gusturile, în care celebrăm ceva special sau pur și simplu vrem să descoperim alte dish-uri. De exemplu, spuneți-mi voi cum ați refuza midii în sos de roșii cu pâine prăjită, spaghetti Nero di Sepia sau o porție de varză a la Cluj făcută după o rețetă tradițională din 1695. N-ai cum. Ah, să nu mai spun de faimoșii papanași Livada. Stau mândri alături de pannacota cu busuioc, tort de ciocolată neagră cu sos de vanilie și altele. Puteți vizualiza întreg meniul aici.

Micul dejun
Simt că mersul în oraș pentru mic dejun are potențial de a deveni un trend în adevăratul sens al cuvântului în Cluj pentru că văd tot mai mulți oameni care fac asta și tot mai multe locuri care îți oferă posibilitatea să le treci pragul pentru simpatica masă de dimineață. Dacă până acum nu vă venea în minte neapărat numele Livada când vă gândeați la breakfast, poate că toast-ul cu cremă de avocado, ou poșat și roșii chery, clătitele americane cu fructe de pădure, miere și iaurt, ouăle benedict și alte opțiuni din meniu care vă vor oferi un start perfect al zilei vă pot convinge în acest sens. Le găsiți pe toate dis-de-dimineață la ei.

Bussines lunch-ul
Dacă ai apucat deja serios de frâiele maturității, atunci probabil te-ai lovit și de problema mesei de prânz. Unii refuză și să respire, ce să mai zic de mâncat un amărât de măr la ora 12.00 (comportament la care vă încurajez să renunțați asap, căci nu are rezultate foarte bune pe termen lung), alții nu au idee de unde să comande un meniu al zilei pentru a mai schimba gustul obișnuit, iar unii sunt mereu cu ochii pe localuri și ce mai anunță în materie de business lunch-uri. Dacă sunteți în ultima categorie, atunci nu trebuie să-ți mai faci griji pentru prânz, căci de luni până vineri, între orele 12:00 – 16:00, la Livada găsești preparate care sigur te energizează să termini toate task-urile de la birou. Preferata mea e ziua de joi, când servesc supă cremă de morcovi cu ghimbir și fâșii de piept de curcan cu funky chips. A voastră care e?

Concertele de la ceas de seară
Intenționat am vrut să-i dau un aer mai tradițional, oldish acestei exprimări, căci mi se pare că evenimentele muzicale de la Livada au puterea de a te transpune într-o altă epocă uneori. Joi, vineri și sâmbătă, pe lângă preparatele delicioase care vă transformă cina în cel mai plăcut moment al zilei, vă puteți bucura și de muzică live. O masă savuroasă, alături de un vin bun sau note de cocktailuri aromate, compania celor dragi și muzica artiștilor locali este o combinație de succes pentru o ieșire în oraș la final de săptămână. Recunosc că preferata mea este seara de piano bar, dar nici serile acompaniate de acorduri de vioară nu sunt chiar de ignorat. Din când în când s-ar putea să vă mai surprindă și cu alte tipuri de evenimente, cum ar fi Wine and Food Pairing și Social Beats, așa că cel mai bine urmăriți pagina lor de Facebook. Ia te uită, au anunțat și petrecerea de Revelion!

Weekend-ul petrecut în familie
Chiar dacă este un teritoriu care mă interesează într-o destul de mică măsură momentan, știu că mulți dintre voi sunteți în căutarea a diverse locuri unde puteți sta în liniște cât cei mici au o activitate spre care să-și concentreze toată atenția. În fiecare duminică, între orele 12:30-15:30, la restaurantul Livada copiii au parte de o atenție deosebită pentru că timp de trei ore ei se află sub grija și bagheta magică a unui animator pentru copii, costumat într-un personaj iubit. Acesta va organiza împreună cu ei jocuri distractive și educative, va face face-painting și se va asigura că toți cei prezenți pleacă spre case cu un zâmbet larg pe buze. Nu putem uita de spectacolele de teatru de păpuși și numerele de magie, totul fiind gândit astfel încât întreaga familie să aibă parte de un sfârșit de săptămână superb.

Pe tine care dintre aceste motive te-au convins să-ți planifici o vizită la restaurantul Livada cât mai curând?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!