Cum a fost la deschiderea Târgului de Crăciun

Home $ Articole $ Cum a fost la deschiderea Târgului de Crăciun

by | Nov 26, 2018 | Articole, Cum a fost la

A început Târgul de Crăciun! Luminițe care încadrează toată Piața Unirii într-un peisaj de poveste, căsuțe pline de bunătăți și mici atenții pentru cei dragi, un brad care ar putea adăposti cadouri pentru tot orașul și un program divers de concerte și activități care ne invită pe toți, de la mic la mare, în centrul Clujului. N-ai cum să refuzi așa ceva, mai ales dacă ai un pahar de vin fiert cu scorțișoară în mână și pe cineva drag alături. Eu am fost prezentă în toate cele trei zile ale weekendului inaugural, iar în continuare vă povestesc cum a fost și de ce vă sfătuiesc să mergeți și voi cât de repejor posibil. Nu că ar pleca târgul undeva, doar că apucați să vă bucurați de mai multe dacă ajungeți mai devreme.

Înainte de toate, nu uitați să citiți interviul acesta cu Mihai Oprean, directorul târgului (aka domnul care intră pe scenă între momentele artistice și face prezentările), și să aflați mai multe despre noutățile ediției de anul acesta.

 

Chiar dacă majoritatea dintre voi ați ajuns în Piața Unirii în jur de ora 19, atunci când s-au aprins luminițele, să știți că Minnie și Mickey, Hello Kitty și Alba-ca-Zăpada au fost un pic mai matinali, căci deja se împrieteniseră cu toți copiii prezenți începând cu ora 17. Momentul de animație stradală este unul care va rămâne cu noi pe toată durata Târgului de Crăciun, desfășurându-se aproape în fiecare zi, și este o ocazie excelentă de a mai consuma din energia micuților. Doar știți cât sunt de entuziasmați în fața acestor personaje, plus că se vor întâlni mereu cu alții și alții, nici nu vor avea timp să se plictisească de ei.

Mai apoi, (tot aproape) în fiecare zi de la ora 18, la Căsuța lui Moș Crăciun aveți workshop-uri pentru părinți (până în data de 1 decembrie), ateliere creative pentru copii (1-23 decembrie) și jocuri pentru întreaga familie (25-30 decembrie). Momentan au loc întâlnirile adresate părinților, să nu care cumva să-i inducem pe cei mici prea devreme în spiritul Crăciunului și să fie nevoie să vină Moș Crăciun de mai multe ori decât e nevoie, iar participarea la aceste întâlniri este posibilă doar prin înscriere, contra unei contribuții de 25 de lei/persoană. Pentru prichindei, prețul va fi de 15 lei. Programul căsuței îl puteți vedea aici.

Eu am ajuns cu 10 minute înainte de deschiderea oficială și aprinderea iluminatului, piața era neîncăpătoare și toți așteptam cu entuziasm primul beculeț aprins, primul semn că se apropie Crăciunul, că momentul este inevitabil. Recunosc că a fost prima dată când am luat parte la un astfel de moment și este de-a dreptul impresionant cum doar într-o clipită se schimbă totul în prezența luminii. Inclusiv starea de spirit a oamenilor. Imediat după au intrat pe scenă cei de la Compact B, iar mulțimea a fredonat alături de aceștia piese bine cunoscute din repertoriul lor. Grupul Cobzality, între noi fie vorba, ne-a spus că avem cel mai frumos târg din țară. Acum va trebui să stăm cu ochii pe ei, să vedem dacă spun asta în fiecare oraș în care merg sau chiar le-a plăcut la noi. Dar văzând cât de bine au fost primiți de publicul clujean, tind să-i cred pe cuvânt.

 

Sâmbătă și duminică am avut un participant neinvitat, dornic să ne strice distracția, dar care nu a avut nicio șansă în fața mulțimii – ploaia. Sâmbătă ca sâmbătă, că doar a picurat nițel, dar aseară turna cu găleata în timpul concertului ”100 de ani de muzică în 100 de minute”. Dar să le luăm pe rând. Sâmbătă, după spectacolul muzical ”Jocurile muzicale de iarnă”, în care au fost implicate 100 de persoane – 15 toboșari, 15 chitariști, 15 basari, 10 clapari și 45 de vocaliști, scena a fost preluată de FunTasticii, care au cucerit inimile tuturor copiilor prezenți în piață. A venit rândul lui Rareș Mariș care, deși ne-a anunțat de la bun început că a pregătit o serie de melodii mai triste, cred că it is safe to say că ne-a adus un zâmbet larg pe fețele tuturor, băiatul acesta are o voce incredibilă. Seara s-a încheiat cu concertul Phoenix și un ropot de aplauze. Chiar dacă s-au lăsat puțin așteptați (se mai întâmplă, să știți că nu era cazul să vă agitați), eu cred că a meritat fiecare minut, căci au reușit să ofere un show de neuitat.

Iar aseară, duminică, după ce toți copii s-au amuzat copios cu Mickey și Magicianul (până și eu m-am amuzat și n-am nicio problemă în a spune că deja îl văd pe Magician a doua oară în două luni și are momente foarte bune), ne-am îndreptat către brad, unde am ascultat prima Poveste spusă la Gura Sobei. Notați-vă în agende, căci în fiecare duminică, de la ora 18.30, ne vedem aici, să ne încălzim lângă foc și să fim iar copii. Seara s-a încheiat cu ploaia neplanificată despre care vă vorbeam, dar eu una am putut-o ignora cu succes, dat fiind talentul copiilor de pe scenă.

Sincer vă spun – nu mă așteptam la absolut nimic din ceea ce am simțit. Obișnuiam să merg la Târg pentru a vedea luminile și a da o tură pe la căsuțe, dar probabil că asemenea multora dintre voi, trăiam cu impresia că programul Târgului de Crăciun vizează mai mult oamenii 40+, că pe scenă se cântă doar muzică populară. Ați fi surprinși de emoțiile pe care vi le poate transmite un concert, de câte zâmbete vă pot aduce 5 minute petrecute în mijlocul copiilor într-un moment dedicat lor. Vă încurajez din toată inima să vă alocați măcar o oră din timpul vostru și să luați parte la un concert, mai ales că începe Săptămâna Muzicală și vă așteaptă artiști precum Blue Velvet, Patriciu Pop, The Beat, Voltaj Academy, Paula Rad și mulți alții.

Ce ar mai fi de spus? Nu uitați să treceți pe la Chițibușuri, căsuța care aparține chiar organizatorilor și unde puteți găsi și produse cu însemnele caracteristice Târgului, dar și alte obiecte handmade care vă vor plăcea cu siguranță. Mâine apare primul număr al ziarului, îl puteți lua de la Info Point. Până atunci, nu uitați că puteți porni oricând doriți radioul și să auziți online Răcnetul lui Rudolf. Urmăriți și pagina lor de Instagram dacă vreți să vedeți mai multe în timp real sau să aflați dacă plouă.

? Credit foto: KOMITI

Rămâne stabilit, ne vedem la Târgul de Crăciun?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!