Ce poți face anul acesta la Târgul de Crăciun

Home $ Articole $ Ce poți face anul acesta la Târgul de Crăciun

by | Nov 29, 2018 | Articole, Recomandări

Îmi amintesc că în weekend-ul trecut mă aflam înconjurată de o mare de oameni de toate vârstele și așteptam cu toții, nerăbdători, ca Piața Unirii să fie luminată de sutele de beculețe festive, care marcau începutul unei noi ediții a Târgului de Crăciun. Chiar dacă sărbătorile de iarnă mai trebuie puțin așteptate, atmosfera tipică acestora poate fi regăsită printre căsuțele cu bunătăți, chițibușuri și mesaje amuzante. Uite așa, avem un nou loc de întâlnire unde îi putem chema pe cei dragi să ni se alăture la o poveste și la un pahar de vin fiert, cel din urmă fiind menit să alunge frigul.

Târgul de Crăciun este motivul cel mai bun pentru care merită să ieși la plimbare în centrul orașului, indiferent de temperaturile de afară. Fie vorba între noi, aici o să găsești mereu câteva ceva de făcut, deoarece ediția de anul acesta oferă o grămadă de activități, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Deși târgul s-a deschis abia de o săptămână și nu pleacă nicăieri până în 30 decembrie, eu am inspectat deja zona cu multă atenție, am notat, iar acum vă povestesc ce puteți face aici în următoarele săptămâni.

 

Fără doar și poate, Crăciunul înseamnă familie. Organizatorii știu și ei prea bine lucrul acesta, tocmai de aceea au ales drept slogan: Unim oamenii, reunim familionul. Dar unde poate fi acest loc în care familia să se întregească? La Căsuța lui Moș Crăciun, bineînțeles! Aici s-au organizat întreaga săptămână diferite ateliere pentru părinți, iar tăticii încă mai au posibilitatea să completeze acest formular pentru ultimul workshop de mâine. Începând cu 1 decembrie până în data de 23, toți copii sunt așteptați să își exerseze creativitatea. Participarea la aceste ateliere este valabilă prin înscriere, iar taxa constă în 15 lei. Toată familia este așteptată în jurul bradului în ultima săptămâna a târgului, căci aici se vor organiza jocuri și se vor spune povești.

Ce alte evenimente în familie să nu ratați? Ei bine, eu aș spune că majoritatea sunt dedicate atât celor mari, cât și celor mici, dar sunt câteva ce mi-au atras atenția în mod deosebit. Săptămâna viitoare, cei mici se vor bucura de spectacole de teatru unde își pot întâlni personajele favorite din desenele animate, iar din 7 decembrie îl pot cunoaște în persoană tocmai pe Moș Crăciun. De asemenea, în fiecare duminică seara din luna decembrie vă sfătuiesc să participați la evenimentul Povești la Gura Sobei, unde publicul va construi alături de povestitor noi istorisiri. Dacă ar fi să mă întrebați pe mine ce activitate aștept cu nerăbdare, atunci răspunsul ar fi unul foarte simplu. Număr zilele din calendar până în data de 10 decembrie când vor începe spectacolele culinare, fiindcă sunt tare curioasă ce se va întâmpla în cadrul acestora.

 

Nu puteam să avem Târg de Crăciun fără patinoar, so here we go. Nu contează dacă ești experimentat, sau abia înveți cum să îți ții echilibrul, haide începând din 30 noiembrie în jurul statuii, pentru a te distra și a-ți exersa abilitățile. Intrarea costă 15 lei pentru copii și 20 lei pentru adulți, dar elevii și studenții beneficiază de un discount de 20% pe baza carnetului. Nici măcar nu trebuie să ai patine, deoarece le găsești de închiriat la fața locului pentru 15 lei. Cei cărora le place să își strângă întreaga gașca pentru a se distra împreună, pot beneficia de anumite promoții disponibile aici.

Dacă nu ai ajuns până acum în Piața Unirii, cu siguranță știi din experiența anilor trecuți că odată ce pășești aici, nu mai știi în ce direcție să te uiți. Această grea orientare în spațiu este cauzată de căsuțele la care se vând fel de fel de minunății, încât nu poți trece pe lângă ele fără să te oprești la fiecare în parte. În cazul în care vrei să oferi un cadou special persoanelor dragi, la târg este locul ideal unde să îl cauți. Obiectele variază de la articole de îmbrăcăminte, până la accesorii, decorațiuni pentru casă și multe alte lucrușoare pe care te las să le descoperi singur. Majoritatea darurilor pe care le poți achiziționa sunt handmade, confecționate de artiști locali sau din întreaga țara, ceea ce le imprimă o notă autentică. Totuși, tind să cred că tu vei fi prima persoană căreia îi vei oferi un mic răsfăț, imediat ce vei simți mirosul îmbietor al castanelor prăjite. Iar gustările delicioase nu se opresc aici! Halva, salam de biscuiți, cozonaci, ciocolată, prăjituri de casă, cornulețe, plăcinte și chiar produse din carne, dulcețuri sau zacuscă îți fac poftă cum treci pe lângă ele și vezi cât de apetisant arată.

Rămânem tot în zona culinară și vorbim puțin despre mâncarea caldă. Bucătăria tradițională este la modă în cadrul târgului, deoarece poți mânca în tihnă o porție de sărmăluțe, tocăniță românească sau clasica mămăliguță cu brânză. Totuși, dacă ești pe fugă și ai dori preparate rapide, poți lua un burger sau o clătită dulce. Ai de unde alege, crede-mă!

După ora 18 e timpul să îți strângi prietenii, familia, sau pe cine mai vrei tu și să ascultați concertele. Muzica variază pentru toate gusturile. Eu, una, am auzit de toate, de la colinde până la rock și pot spune că spectacolele oferite de copii au fost cele mai reușite. Târgul de Crăciun se transformă seara într-un tărâm de basm datorită luminilor ce te aduc mai aproape de magia sărbătorilor. Aici am văzut părinți și copii ce dansau pe ritmurile muzicii, precum și multe zâmbete venite de la cei care se bucurau de compania unui om drag. Pentru câteva clipe, uiți de ziua aglomerată pe care ai avut-o și te încarci cu bună dispoziție în timp ce bei un ceai cald sau un pahar de vin fiert. Despre asta e Târgul de Crăciun.

Din păcate, se întâmplă să nu ai mereu timpul necesar să stai cât dorești tu la spectacolele din Piața Unirii. Nu e nimic, căci poți asculta radioul, denumit Răcnetul lui Rudolf și să ai parte de aceeași atmosferă cordială chiar la tine acasă. Cu toate acestea, târgul durează până în 30 decembrie și e musai să îl vizitezi. Programul pentru toate zilele poate fi găsit aici.

Tu ai fost până acum la Târgul de Crăciun?

credit foto: KOMITI

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!