4 localuri recent deschise în Cluj: Beluga, New Yorks Bagels, Smooteria și /FORM Cafe

Home $ Articole $ 4 localuri recent deschise în Cluj: Beluga, New Yorks Bagels, Smooteria și /FORM Cafe

by | Dec 4, 2018 | Articole, Localuri noi

Recunoașteți că așteptați un astfel de articol. Nu aveți de ce să ne acuzați, căci noi suntem în grafic, a trecut doar o lună de când l-am scris pe ultimul de acest gen. Sperăm că ați apucat să le treceți pragul acelora pentru că astăzi avem direcții noi pentru voi. Îmi plac mult selecțiile acestei luni pentru că sunt chiar pentru toată lumea și pentru toate momentele zilei și sunt sigură că până și cei mai pretențioși dintre voi își vor găsi un favorit între aceste 4 localuri recent deschise în Cluj: Beluga, New York Bagels, Smooteria și /FORM Cafe.

Destul cu introducerile, haideți să vă prezint punctual cum a fost experiența mea în fiecare dintre aceste locuri. 3,2,1 – testăm și… împărtășim păreri!

Beluga Restaurant & Bar
Numele acestui restaurant nu a fost inspirat de specia aceea de delfin alb, ci de o votcă fondată în anul 1900 în inima Siberiei. Fiind destul de populară pe tărâm rusesc, iar eu bucurându-mă de origini 100% moldovenești, se întâmplă să nu fi auzit de această băutură până acum. Admit însă, că m-am bucurat să aflu că în sfârșit a ajuns și în inima Transilvaniei și în centrul orașului, căci Beluga este localizat în Piața Muzeului, pe strada Virgil Fulicea, la nr. 7, unde era pizzeria Delissima… dacă mai țineți minte. Cum era și de așteptat, meniul lor cuprinde o gamă impresionantă de cocktail-uri, care de care mai spectaculoase, însă experiența oferită de ei nu se rezumă doar la băuturi. Puteți, de asemenea, să încercați cu încredere preparate din meniul lor (Beef Wellington, Gravalax, tartar de vită, creveți etc.), căci sunt pregătite de bucătarii lor în colaborare cu vestitul Michelin star Chef din Londra, Larry Jayasekara.

Același efort pe care l-au investit în băuturile făcute după rețeta originală și crearea meniului poate fi observat și în designul pentru care au optat, ce își dorește să aducă un omagiu bogăției și decadenței stilului Art Deco din anii 1930. Modern și unic în felul său de a fi, dar în același timp simplu și călduros, decorul vă oferă senzația că puteți fi atât casual și relaxați, cât și glam și eleganți, if you are in the mood for it. Am decis să lăsăm degustarea meniului pentru o cină în toată regula, iar aseară ne-am delectat doar cu cocktail-urile. Mai exact, un Beluga Collins și un Beluga Flip, ambele o încântare pentru papilele noastre gustative. Eu una chiar eram în căutarea unui loc unde să mă pot bucura de o băutură inedită și presimt că voi reveni cât de curând, meniul părea extrem de ofertant.

New York Bagels

Ieri, după o perioadă impresionantă de timp, am ”reușit” să am stomacul gol până la ora 15.00. Nu este o performanță de care sunt mândră, dar pot spune doar că am avut o zi de luni care s-a desfășurat în toată splendoarea ei, cu trezit târziu, alergat la întâlniri, frustrări și alte cele. Așa că eu mă pregăteam să iau micul dejun când majoritatea lumii se află deja la cel de-al doilea snack al zilei. Fiind în centru, am intrat la New York Bagels, pe Emil Isac, nr. 2. Aflați și voi, cum am aflat și eu, că acest produs nu este originar din America, așa cum credem toți, ci din Polonia, fiind dus la New York în 1900 de evreii polonezi. A avut mai multe denumiri de-a lungul timpului, însă toate erau concentrate în jurul unui singur cuvânt – inel.

Lihnită fiind, mi-am comandat unul cu Smoked Salmon și unul cu Cream Cheese, ambele mi-au plăcut tare-tare mult. Chiar și așa, m-am săturat după primul, iar pe al doilea l-am luat la pachet. Asta ca să vă faceți o idee despre cât de sățioase sunt și dimensiunea lor. Mai puteți alege bagels cu bacon, ou și brânză cheddar, cu salată de ton sau de ou, cu cremă de brânză, avocado și rucola, cu bacon, salată, roșii și maioneză sau, varianta dulce, cu unt de arahide și gem. Pentru că work never stops și deja aveam câteva mail-uri, am luat un loc și am mâncat acolo, au internet și tot ce trebuie, e liniște, iar personalul este extraordinar de amabil, m-am simțit de parcă aș fi ajuns la bunica. Și știm cu toții de câte eforturi e capabilă bunica pentru a se asigura că ne este bine.

 

/FORM Cafe

E imposibil să nu fi ajuns la voi vestea că /FORM Space are, începând chiar de ieri, un frate mai mic. Îl cheamă /FORM Cafe și s-a făcut comod în locul fostului The Shelter, în Piața Unirii nr. 25, chiar dacă impulsul inițial ar fi să-i spuneți taximetristului să vă ducă pe Aleea Stadionului. Nu, pe acesta îl găsiți chiar în centrul orașului și vă avertizez – s-ar putea să vă placă mult de tot, atât de mult încât să vă doriți să vă mai întoarceți aici pentru că-i extrem de simpatic. Lucru la care eu nu mă așteptam.

Am intrat reticentă în local ieri seară în jur de ora 21.00. Era plin, am găsit cu greu o masă chiar dacă locul este foarte mare. Vă veți obișnui rapid cu locul, are un vibe fain, e homey, prietenos, călduros, primitor, m-au cucerit cu biblioteca aceea mare de cărți și fotoliile colorate, doamne ajută să prind mereu un loc pe ele. Aici poți să-ti bei cafeaua dimineața sau să ieși la o bere cu prietenii seara. Sau un pahar de vin, dacă vrei să fii mai fancy. Au și mâncare, pe mine m-au cucerit cu burgerii de la Meat Busters. Și micii pe pâine, foarte amuzant plasați în meniu. Personal foarte amabil, un alt plus. Ce-i drept, era și prima zi de funcționare însă, detaliu cu detaliu se adună și singurul lucru pe care-l pot comenta, doar de dragul de-a căuta nod în papură, e că nu aveau scobitori. Da, cam atât de mult mi-a plăcut. Ah, și să știți că semnalul la telefon este foarte slab la ei, e mai mult un loc în care chiar mergi să vorbești cu prietenii.

 

Smooteria

Iar azi dimineață (sau pe la 11.00), m-am îndreptat hotărâtă către Smooteria, pe Nicolae Titulescu nr. 2, în apropierea restaurantului Polo, în caz că aveți nevoie de un reper. Google Maps a fost totuși destul de exact. Nu e tare greu să vă dați seama care e specificul localului, însă dacă tot aveți dubii, la intrare vă întâmpină o pancartă care vă anunță că aici găsiți smoothies, smoothie bowls, fresh-uri, snacks și cafea Olivo. Sună ca un mic dejun sau snack pe cinste pentru mine, mai ales că în timpul săptămânii deschid la ora 7:30. Mai exact, pentru cei mai matinali dintre noi, care au chef de orice dimineața, doar de un mic-dejun acasă.

Majoritatea produselor din meniu sunt preparate în fața voastră, au ”open kitchen”, dacă vreți să-i spunem așa, iar meniul lor vă întâmpină măreț pe perete. S-ar putea ca inițial să fiți ușor overwhelmed de cât de multe opțiuni aveți, dar la o privire mai atentă veți observa că aveți doar câteva variante la fiecare categorie în parte – 7 smoothie-uri, 3 smoothie bowls, 3 fresh-uri și așa mai departe. Au și supe și salate, deci puteți opri la ei și pentru masa de prânz. Eu mi-am luat un bowl numit ”These coconuts”, because coconut, și a fost delicios. Mi-am mai luat și un smoothie cu pară to-go, pentru că se anunță o zi haotică și cine știe când mai apuc să mănânc. Îmi place mult la ei, stau la geam și vă scriu aceste rânduri, abuzez de Internetul lor ca să-i laud în online și să vă îndemn și pe voi să-i vizitați. PS: Muzică foarte bună. La fel de bună ca ceea ce servesc.

Ei bine, tu ai fost în vreunul din aceste localuri? Să auzim și părerea ta!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!