Am testat Cooked By Me, primul Meal Kit delivery service din Cluj-Napoca

by | Dec 5, 2018 | Articole, Recomandări

Vă povesteam în articolul de ieri, cel cu localuri recent deschise în Cluj, că am o perioadă mai haotică, sunt mereu pe fugă și nu reușesc să mănânc de cele mai multe ori atunci când ar trebui. În general sunt destul de organizată cu mesele mele și în ultimele luni chiar am început să gătesc mai mult, renunțând ușor-ușor la obiceiul (nu neapărat ieftin) de a face abuz de hipMenu și comenzile de mâncare, obicei pe care l-am dezvoltat cu măiestrie în ultimii 4 ani, de când m-am mutat la Cluj. În orice caz, mi-am dat seama că problema ”nemâncatului” era cauzată în principal de faptul că nu aveam mai nimic în frigider, lucru care, la rândul lui, era cauzat de lipsa de timp și chef de a căsca gura prin supermarketuri la finalul unei zile pline. Întâmplarea a făcut ca în timpul unui maraton de vizionat stories pe Instagram să aflu de Cooked By Me, primul serviciu de Meal Kit delivery din Cluj.

  

Ei îți livrează ingredientele perfect porționate pentru a găti un preparat tu singur, acasă. Nu mai stai la coadă la magazin în timp ce un bătrân se agită că nu sunt deschise mai multe case, nu pierzi timp în trafic (cel mai îngrozitor mod de a pierde timp), nu trebuie să arunci nimic din ce rămâne (pentru că primești exact cât ai nevoie pentru porția ta) și cel mai important e că știi ce pui în farfurie și veți descoperi rețete chiar foarte bune. Mai mult, comanda minimă este pentru două persoane, deci procesul de gătire va fi unul distractiv! Puteți chema chiar și mai mulți prieteni pentru că există și porții de 4 sau 6 persoane, dar e clar că maxim 2 vor găti și restul doar vor încurca. Însă, dacă aveți oaspeți la prânz sau cină și nu aveți chef de cumpărături, Cooked By Me mi se pare o soluție destul de bună, mai ales că puteți alege dacă vreți ca ingredientele să vă fie livrate în intervalul 13-16 sau 18-21.

Am intrat repejor la ei pe site să văd din ce pot alege. În fiecare săptămână au 3 idei pentru meniuri clasice, cu produse din carne, unul vegetarian și unul vegan. Stați fără grijă, căci bucătarul lor pregătește constant noi seturi de rețete pentru ca voi să aveți de unde alege. Oricum, vă garantez că din aceste 5 propuneri le puteți alege pe oricare, fie că sunteți sau nu vegetarieni/vegani, toată sună și arată delicios. Eu chiar am stat destul de mult până să mă decid între risotto cu dovleac de sezon și legume lipicioase cu porc. Am ales ultima variantă doar pentru că aveau un timp de preparare mai mic. Și am fost curioasă dacă sunt eu în stare să fac ”legume lipicioase” pentru că suna destul de complicat. Ca să vă faceți o idee legată de meniuri, mai aveau pui mediteranean cu mix de ciuperci, paste siciliene cu ton și orez de conopidă cu tofu.

 

Mi-am creat un cont prin autentificare Facebook, am plasat comanda pentru a doua zi în intervalul 13-16 și m-am dus la somn. Ieri, chiar la fix după ce am publicat un articol și eram pregătită pentru o pauză, a sosit cutia cu bunătățuri. Pe rând, am scos din ea miere, ulei de măsline, ciuperci, pătrunjel verde, țelină, conopidă, spată de porc, sos teriyaki, varză chinezească și foaie cu instrucțiunile de preparare, alături de o poză care înfățișa ce ar trebui să-mi iasă. ”Wow, poate ar fi fost o idee bună să mă uit la ingredientele din rețeta aceasta”, am zis când am constatat că erau destul de multe care se află pe lista mea neagră. În orice caz, îmi era foame, poza îmi făcea și mai mare poftă, deci n-am avut încotro și am trecut la treabă.

 

Conform instrucțiunilor, am răzuit și spălat țelina, după care am tăiat-o fășii. Ciupercile le-am decojit și tăiat în patru, pătrunjelul l-am spălat și chiar dacă nu era specificat, l-am tăiat mărunt. Măcar de atâta lucru m-am prins și eu. Conopida și varza le-am tăiat în bucățele. Mai apoi, am pus pe foc o cratiță încăpătoare, în care am adăugat uleiul de măsline. După ce uleiul s-a încins, am adăugat carnea de porc. Ulterior am așezat în tigaie și țelina, conopida, ciupercile, mai furând pe ici-colo câteva minute în plus față de cum îmi spunea rețeta. Când am fost sigură că toate legumele erau făcute, am adăugat sosul teriyaki și mierea, amestecând continuu. La sfârșit, am presărat varza chinezească și pătrunjelul. Sarea și piperul le-am adăugat treptat. Spre final începuse să miroase foarte bine în toată bucătăria și eram chiar nerăbdătoare să gust.

   

Am așezat totul în farfurii, am mai presărat niște pătrunjel pentru decor și… am mâncat! A fost o surpriză puțin spus plăcută, mi s-a părut de-a dreptul greu de crezut că a ieșit așa ceva din mâinile noastre. Preparatul avea un gust aparte, ușor chinezesc, ne-a plăcut la nebunie. Am și uitat că nu-mi plăcea conopida și țelina, a fost delicios. Timpul de preparare al acestei rețete este de 35 de minute, mie mi-a luat ~50 de minute, dar v-am zis că am mai furat timp pe alocuri. Vă recomand să apelați cu încredere la ei dacă aveți o viață activă și timpul alocat cumpărăturilor este un lux, sau pur și simplu dacă vă doriți diversitate, prospețime și rețete originale.

 

V-am făcut curioși? Puteți comanda direct aici.

PS: Nu-i treabă ușoară să gătești și să faci poze. Pălăria jos pentru bloggerii culinari.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This