#cutandcrust bucketlist – musai de făcut și mâncat

Home $ Articole $ #cutandcrust bucketlist – musai de făcut și mâncat

by | Dec 17, 2018 | Articole

Există două tipuri de oameni: cei care așteaptă începutul de an pentru ”new year, new me” și la 1 ianuarie se apucă de scris revoluții și verificat programul sălilor de fitness, și cei care vor să-i prindă noua etapă deja schimbați, gata de acțiune. Aceștia din urmă deja s-au apucat să facă planuri și să calculeze cum ar fi mai bine de gestionat situațiile care vin, să nu cumva să-i prindă ceva nepregătiți. Ce fac eu cât timp alții se agită așa în jurul meu? Un #cutandcrust bucketlist, căci m-am surprins de atât de multe ori spunând propoziții care începeau cu ”Vreau să merg la cut & crust să…”, încât mi-am zis că-i musai să le pun pe hârtie. Vi le spun și vouă, poate vă inspiră.

1. Să mănânc ambele tipuri de pizza Margherita și să mă decid care îmi place mai mult

În meniul de la cut and crust, pe lângă clasica Margherita, cu sos de roșii și mozzarella, mai apare și Margherita DOP, care are în plus și mozzarella di Bufala DOP, busuioc și parmezan Parmigiano Reggiano. E tentant să alegi varianta simplă, familiară, dar în același timp, cu greu îi poți rezista mozzarelei acelea cremoase și dulce de bivoliță și parmezanului maturat timp de 24 de luni, care are un gust intens, complex, ușor sărat. Mă gândesc să comand o Longa Combo cu acestea două, să pot face comparația ”la cald”.

2. Să împart o Longa cu doi prieteni

Dacă tot a venit vorba de Longa, mi-am amintit că încă nu am găsit numărul optim de persoane cu care pot împărți această minunăție la jumătate de metru. În doi nu am reușit (eram și doua fete, era și cald afară și nu prea ai poftă de mâncare vara), în patru mi s-a părut că aș mai fi vrut poate o felie. Bănuiesc că cel mai mulțumită aș ieși dacă am împărțit-o 3 oameni, plecăm mulțumiți și de cantitate, și de preț, și de cât de bun a fost.

3. Să mă bucur de un pahar de vin gratis într-o zi de marți

Poate știați, poate nu știați, eu vă spun oricum. Momentan, au în derulare două oferte promoționale pentru noi, destul de tentante de fel. Astfel, dacă le treceți pragul lunea, la o Longa Combo primiți o sticlă de apă Aqua Panna sau San Pellegrino de 0,75 L, iar orice pizza Tonda comandată în restaurant marțea vine cu un pahar de vin?. I am all about that wine thing, căci cu hidratarea mă descurc eu. Pentru voi care sună mai bine?

4. Să-mi comand prea mult lăudata lor pizza Valtellina măcar o dată la două luni

Ați văzut-o? E apetisantă, n-ai cum să-i reziști nici dacă ești de fier. Eu am devorat-o deja de nenumărate ori și nu pot să zic că mi-a ajuns. Pe lângă faptul că e o explozie de culori, e și un mixt foarte interesant de gusturi, iar rucola completează rețeta cu un singur scop – să facă senzație. Cu sos de roșii, mozarella, rucola, brasaola și parmezan Reggiano, Valtellina a cucerit inimile multora din cei care au trecut pragul localului cut and crust și eu cred că va continua să facă furori în continuare.

5. Să încerc o Longa Combo cu Salamino Piccante și Formaggi.

Sunt genul de om care, dacă am de comandat două feluri de mâncare, aleg unul care știu că-mi place foarte foarte mult, și unul care e undeva la nivel mediu. Nu știu de ce, așa ciudată sunt, cel mai probabil ca să nu mănânc prea mult pentru că totul se depune. Ei bine, combinația dintre Salamino Piccante și Formaggi este exact mixul dintre două vârfuri, două pizza incredibile, am început să înghit în sec doar scriind aceste rânduri. Dar într-o bună zi voi avea curaj să devorez o astfel de Longa Combo. Și va fi incredibil, nu va mai exista nimic rău în lumea mea mică. Acceptați provocarea împreună cu mine?

6. Să trag cu ochiul în bucătăria lor deschisă

Asta am scris-o mai mult pentru voi, căci eu deja am făcut-o. E mare păcat să nu profitați de faptul că totul e la vedere, căci știți bine că meseria se învață furând. Nu ingrediente de prin bucătărie, ci tips and tricks de la bucătarii iscusiți care reușesc să vă pună pe masă acele minunății de pizza. Nu fiți timizi, se vor bucura să vă primească alături de ei. S-ar putea să vă și invite să puneți mâna la treabă, haha.

7. Să nu mai neglijez secțiunea de deserturi

Nu știu ce am făcut și cum s-a întâmplat, dar eu n-am gustat nici măcar unul din deserturile lor. Și sunt șase la număr, am și mult de recuperat acum. Prăjitura bunicii cu cremă de lămâie, tarta cu ciocolată și cea cu cremă catalană mi-au făcut de multe ori cu ochiul, dar cumva am reușit să mă sustrag din farmecele lor. Nici meringata, tiramisu și înghețata nu sună rău, și chiar acum m-a apucat o poftă ceva de groază, presimt că bifez unul de pe listă chiar în seara aceasta. Deserturile fie cu mine!

8. Să las un feedback pe client.tips

Eu sunt mare fană a feedback-ului, cred că e singura cale prin care noi și cei din jurul nostru, inclusiv ceea ce facem, poate deveni mai bun. Iar când vine vorba de restaurante, cred că este vital ca noi, cei care le trecem pragul, să le spunem părerea noastră. Se întâmplă de multe ori să fim predispuși la a face acest lucru doar dacă avem o experiență mai puțin plăcută și uităm că și cuvintele de laudă sunt tot un feedback. Ne place să scriem texte lungi pe feed, în care criticăm și aruncăm cu aluat, fără să încercăm să purtăm o conversație civilizată cu bucătarul sau managerul. Oh well, așa nu. Celor de la cut & crust le puteți spune mai multe pe www.client.tips/cut&crust sau scanând codul QR de pe flyerul de pe măsuță, vă încurajez să o faceți, orice sugestie e binevenită.

Completări, sugestii, reclamații? Sau trecem la bifat?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!