#Giveaway: câștigă două meniuri (food+1 wine selection) la Christmas gathering around the wine

Home $ Articole $ #Giveaway: câștigă două meniuri (food+1 wine selection) la Christmas gathering around the wine

by | Dec 20, 2018 | Articole

Cât a mai rămas până la Crăciun? Parcă doar o clipă, iar sărbătoarea se apropie cu pași atât de repezi, încât simțim câteodată că mâine-i ziua cea mare și noi n-am împodobit nici bradul, n-am bifat nici toate cadourile, unghiile nu ne sunt roșii sau aurii, n-am apucat să facem nimic. Această perioadă a anului poate fi destul de copleșitoare pentru că, pe lângă lista lungă de lucruri pe care trebuie să le facem pentru a avea un Crăciun reușit (nu pe Instagram, ci în viața reală), ne apasă și pe umeri gândul că a mai trecut un an, ce am făcut și ce a rămas în așteptare, știți probabil despre ce vorbesc. Presiunea aceea că… timpul trece.

Cred că este important să știm să dozăm această fugă nebună prin oraș și să luăm pauze. Le merităm, vă garantez. Noi vrem să oferim acest moment de răgaz unuia dintre voi și o persoană dragă sufletului vostru, motiv pentru care vă trimitem diseară la Crush Wine Bar, la Christmas gathering around the wine.

Inspirați fiind de clasica adunare în jurul bradului, Crush Wine Bar ne invită să ne întâlnim la un pahar de vin, aceasta fiind specialitatea lor. Vorbim practic despre o cină cu preparate tradiționale și două selecții de vinuri românești de care voi vă puteți bucura în compania prietenilor. De ce să așteptați până la Crăciun pentru a vă reuni cu cei dragi? Dacă avem mâncare din belșug, vinuri alese și în aer deja se simte atmosfera specifică sărbătorilor, nimeni nu ne poate opri să nu ne strângem deja în jurul bradului și să ascultăm muzică de Crăciun.

Meniul gândit de cei de la Crush pentru această seară are la bază tradiții culinare românești, astfel încât la aperitiv veți putea alege bucate de pe un platou tradițional, pentru felul principal vi s-au pregătit faimoasele sarmale, iar de la desert nu va lipsi cozonacul. Da, ca la bunica acasă, doar că experiența vă va fi complet schimbată de prezența vinurilor atent alese pentru a completa aceste senzații gustative. Fiind domeniul lor de specialitate, pentru băuturi v-au pregătit două variante, vă povestesc pe scurt despre fiecare și vedeți voi care vă atrage mai tare.

Prima variantă aduce în paharele voastre vinul fanion al cramei Nachbil – Syrah, un vin care redă perfect terroirul Beltiugului. Produs din struguri ecologici, cu aspect de un purpuriu intens, se remarcă printr-un nas profund și picant, acompaniat de fructe negre, mure și afine îmbrățișate de note de condimente dulci provenite de la maturarea în butoaie de stejar pentru o perioadă de 12 de luni. Mai apoi, vine rândul Frizei de Carastelec, un vin efervescent, care are un miros profund de salcâm și flori de câmp, pere și gutui – specifice soiului de Fetească Regală. Gustul de fructe exotice, aciditatea distinsă și postgustul mediu de migdale se potrivesc cu trăsătura demiseacă a vinului petiant. În cele din urmă, vă veți delecta cu Issa Sauvignon Blanc, vinificat în stilul Lumii Noi, ce aduce în pahar o plăcută vioiciune. Cu o culoare plăcută, galben pal, strălucitoare, dezvăluie arome proaspete, dominate de citrice și flori de soc, continuate de note de ardei gras. Gustul surprinde plăcut printr-o bună aciditate, aflată în perfect echilibru cu alcoolul. Structura de ansamblu este armonioasă, fiind completată de notele ușoare de mineralitate, cu tentă vagă de dulce (deși e sec), prezente în post-gustul mediu spre lung.

Cea de-a doua opțiune reprezintă un trio la fel de puternic, deci decizia nu va fi ușor de luat. Se va debuta cu Balla Geza – Fetească neagră și Cabarnet Franc, mai exact cu asamblarea curajoasă a două soiuri cu caracter deosebit, dar care se complementează perfect. Această combinație face ca acest vin masculin să fie foarte intens colorat, echilibrat, cu aromă fină de Fetească Neagră. Notele plăcute de prune, cireșe negre, dar și gustul de ciocolată își fac simțită prezența. Tanini catifelați și postgust de fructe de pădure. Paharul va fi cedat mai apoi Nachbil-ului, La Capela Sauvignon. Într-un număr limitat de sticle, acest vin este produs din strugurii de pe cultura organică, vinificați clasic, utilizând doar drojdii selecționate. Acest Sauvignon Blanc este de culoarea galben pal, strălucitor. Dezvoltă arome proaspete de citrice și flori de soc, iarbă proaspăt tăiată. Gustul surprinde printr-o aciditate plăcută, aflat într-un echilibru perfect cu volumul de alcool. Are un postgust fin dulce către note vegetale. Spre final veți fi întâmpinați de aromele fructate și notele minerale ale vinului Theresia, de Carastelec. Are arome complexe și concentrate de mere, pere – în general fructe albe. Terroirul își pune amprenta și pe aromele secundare ale vinului, prin note minerale, specifice rieslingurilor de bună calitate, vânate de connoisseur: notele de petrol.

Așadar, noi oferim unui cititor din comunitatea noastră o invitație dublă la evenimentul din această seară, mai exact două meniuri (food+wine) pentru ca voi să puteți respira pentru câteva ore liniștiți și să uitați de grijile care vă aleargă la final de an. Tot ce trebuie să faceți e să ne urmărești pe contul de Instagram și să ne spui printr-un comentariu la ultima poză postată ce vin din cele prezentate mai sus sunteți nerăbdători să încercați și să-i dați tag persoanei care vă va însoți. Simplu ca un vin bun.

În cazul în care nu câștigați, dar vă doriți să participați la Christmas gathering around the wine, trebuie să știți că prețul pentru food + 1 wine selection este de doar 88 lei, deci vă puteți programa de pe acum o seară în oraș. Nu uita că poți găsi majoritatea vinurile despre care ți-am povestit în catalogul Your Christmas Wine Choice, disponibil online aici. Dacă dorești să comanzi vinuri pentru masa de Crăciun sau o atenție pentru apropiați, găsești toate detaliile chiar aici. Ah, și bineînțeles, nu uita de prietenul tău – HipMenu.

Ne vedem la Christmas gathering around the wine diseară?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!