Top 5 metode de învățare rapidă în sesiune

Home $ Articole $ Top 5 metode de învățare rapidă în sesiune

by | Jan 14, 2019 | Articole, Student

Guest Post by tatdincluj.ro

Pentru că se apropie sesiunea, iar în perioada aceasta studenții sunt mult mai stresați decât de obicei și au mult mai multe sarcini de îndeplinit, ne-am gândit să le venim în ajutor. Așadar, pregătește-ți o cană mare cu ceai, iar pentru câteva minute relaxează-te și ia notițe din sfaturile legate de cum poți învăța rapid, pe care le-am pregătit mai jos pentru tine.

1. Psihologii Henry Roediger şi Mark McDaniel de la Universitatea Washington din St. Louis au realizat mai multe studii despre memorie şi învăţare. Aceștia spun că cititul de mai multe ori a materiei nu ajută. Este mai eficient să citești o singură dată textul și apoi să te testezi singur. Pune-ți întrebări! În acest mod, vei afla ce anume ai reținut din ceea ce ai citit și pe ce ar trebui să pui mai mult accent în procesul tău de învățare. De asemenea, nu încerca să înveți mecanic, fă-ți multe schițe, sintetizează-ți informația și fă legături între ceea ce citești și ceea ce știi deja despre acel subiect. În acest mod, vei înțelege mult mai rapid informația și o vei reține pentru o perioadă mai lungă de timp.

2. Din experiența noastră destul de îndelungată, un factor important care contribuie la învățarea mai eficientă și mai rapidă o reprezintă alegerea locului de studiu. Așadar, alege-ți atent locul în care îți vei petrece următoarele ore. Poți opta pentru o bibliotecă sau o sală de lectură, unde în general este liniște, iar faptul că vezi alți studenți care fac același lucru ca tine, te motivează și mai mult să înveți. Dacă totuși alegi să rămâi acasă, asigură-te că nu există lucruri care să te distragă. Fă-ți ordine înainte de a începe să înveți. Un spațiu curat și organizat face studiul mai plăcut și relaxant.

3. Nu învăța încontinuu doar pentru a scăpa mai repede! Ia pauze scurte, dar dese. După o perioadă lungă în care ai stat foarte concentrat, nu vei mai fi la fel de productiv. Ia o gustare, bea o cafea ori un ceai sau ieși afară câteva minute pentru a lua o gură de aer proaspăt. Când te vei întoarce la studiu, vei fi mai pregătit pentru o nouă rundă de lecturat și memorat.

4. Memoria vizuală joacă un rol foarte important în procesul de învățare. Astfel, o modalitate de a reține rapid ceea ce citești este reprezentată de ordonarea materiei sub formă de schițe, sublinierea datelor importante cu markere colorate sau rescrierea informațiilor importante. Cu cât vei sintetiza mai mult toată teoria, cu atât vei reuși să o reții mai ușor.

5. Fii organizat cu timpul tău! Este extrem de important să fii conștient de deadline-urile tale și de zilele în care ai examene. O metodă importantă este să îți concepi un calendar, pe zile, cu toate datele examenelor și cu toate proiectele pe care le ai de predat. Pune-l undeva la vedere, să îl poți consulta zilnic și să-ți reamintești ce ai de făcut! Ocupă-te succesiv de fiecare disciplină în parte. Azi, poate înveți la un curs, iar mâine lucrezi la un proiect. Nu te ocupa de două lucruri în aceeași zi pentru că nu te vei concentra 100% pe nicio sarcină, iar rezultatele nu vor fi cele mai reușite.

Bonus: Repetă încă o dată ce ai învățat și odihnește-te suficient înainte de un examen!

S-a demonstrat că între orele 22:00 – 24:00, somnul este cel mai odihnitor, iar între orele 8:00 – 11:00 și 18:00 – 21:00, creierul este mai pregătit pentru studiu. Știm cu toții că perioada sesiunii este o perioadă stresantă, un haos în care ai proiecte peste proiecte și examene peste examene. Ia-o ușor, pas cu pas! Nu îți pune singur piedici! Relaxează-te și rezolvă-ți din timp sarcinile, în fond sunt doar câteva săptămâni care vor trece mai repede decât te gândești.

Tu cum te pregătești pentru examenele care te așteaptă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!