LivadaWeeklyFlavours: acel altceva din meniul de la Livada – Restaurant & Music Lounge

Home $ Articole $ LivadaWeeklyFlavours: acel altceva din meniul de la Livada – Restaurant & Music Lounge

by | Jan 15, 2019 | Articole

Sunt foarte selectivă cu lucrurile care merită atenția mea și refuz să-mi umplu capul cu inutilități, motiv pentru care nu știu niciun banc, de exemplu. Cu toate acestea, indiferent de ce se derulează în mintea mea în cursul unei zile, în majoritatea timpului sfârșesc prin a mă gândi la următorul loc unde voi mânca, de ce îmi mai este poftă, cât timp a mai trecut de când nu am mai mâncat nu știu pe unde sau nu știu ce dish, practic vorbind – i m 80% food thoughs and 20% stress. Am trecut de mult de la stadiul când mă gândesc la mâncare doar pentru că mi-e foame și am transformat această activitate într-o adevărată experiență care îmi poate transforma complet ziua și starea.

Tocmai din acest motiv, doar imaginați-vă fericirea mea când am aflat de #LivadaWeeklyFlavours, acel altceva din meniul de la Livada – Restaurant & Music Lounge, un concept care a luat naștere din pasiunea pentru arta culinară, savoare și texturi care ne încântă papilele gustative. Mai exact, de luni până duminică, în restaurantul vostru preferat de pe strada Clinicilor vă vor aștepta trei preparate delicioase, mereu altele în fiecare săptămână, mereu mai cu moț.

Vă povestesc puțin despre cele trei farfurii cu care seria #LivadaWeeklyFlavours debutează săptămâna aceasta, ca să vă puteți face o idee, dar și ca să vă stârnesc pofta. Începem cu un creme brulee de foie gras cu dulceață și ceapă. Eu deja am nevoie de o pauză, nu știu voi. Mai ales că prezentarea a venit însoțită de o fotografie extrem de sugestivă (a se vedea mai jos). Singurul lucru de care îmi este frică acum e să nu care cumva să mă atașez excesiv de vreunul din preparatele acestea trecătoare prin meniul de la Livada, mai ales că ei ne recomandă la acest dish un pahar de Bacanta Chardonnay Barique care îmbină arome complexe și intense de piersică și fructe exotice cu note inconfundabile de vanilie și caramel. Un spectacol de arome, nimic mai mult.

La felul principal vă așteaptă coquelet cu piure fin și baby legume blanșate, o combinație care vă va convinge de la prima înghițitură că ai luat decizia corectă optând pentru Livada. Și pentru ca totul să se transforme într-o călătorie culinară de neuitat, nu ignorați paharul de vin Issa Pinot Noir recomandat, de un roșu rubiniu cu accente de afine coapte, vişine, violete, cafea, tabac, condimente fine și o tușă fină de stejar de la crama La Salina. Ingrediente simple ca principiu, dar cu un gust aparte.

Acum, să plecați fără să mâncați desert, nici nu știu dacă mai este legal. Și să spui ”nu” unui cannoli cu sos de ciocolată, cu o textură ușor crocantă la început, care lasă mai apoi loc cremei fine, care pur și simplu ți se topește în gură, e alt nivel de nebunie. Unul pe care eu nu vreau și nici nu pot să-l înțeleg. Și cum fiecare moment al vieții noastre are alături și un pahar de vin, pentru acesta îți propunem drept companion Casa de vinuri Cotnari – Domenii Grasa de Cotnari.

Nu uitați că preparatele au durata de viață de o săptămână în meniul de la Livada, urmând ca apoi să facă loc altora, la fel de gustoase. Eu am încredere că până în data de 20 ianuarie ajungem să le testăm pe toate. Pentru informații și rezervări – 0722 111 115.

Ce părere ai despre acest nou concept, #LivadaWeeklyFlavours?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!