Articole, Recomandări

5 motive să le treci pragul celor de la Beluga Restaurant & Bar

Nu-i treabă ușoară să trăiești într-un oraș cum e Clujul. Și propoziția aceasta nu are nicio legătură cu prețul chiriilor, la care s-au mai adăugat probabil chiar în acest moment încă 10 euro, ci cu oferta extrem de variată de care ne bucurăm la tot ce ne înconjoară. Din postura unui consumator foarte activ, vă asigur că nici lucrul acesta nu este întotdeauna o binecuvântare, pentru că efectiv nu mai știi ce să alegi! Un meniu ofertant sau scaune comode nu mai sunt cu siguranță de ajuns pentru a ne convinge să trecem pragul unui local sau să apelăm la un serviciu, drept pentru care eu îmi țin motivele bine ordonate atunci când fac o alegere.

Astăzi vă prezint cele 5 motive care mă conving pe mine să revin la Beluga Restaurant & Bar, unul dintre cele mai recent deschise localuri din Piața Muzeului.

1. Votca. Pur și simplu, votca. 

O să râdeți de mine și o să spuneți că în sfârșit îmi ies originile moldovenești la iveală, dar faptul că știu să apreciez o votcă de calitate nu are nicio legătură cu asta. Numele localului este dat de băutura rusească pe care o veți găsi în meniu, o votcă fabricată într-un colț din Siberia, la 300 de km de cea mai apropiată localitate, așa că este de înțeles de ce am plasat alcoolul pe locul întâi. Distileria Mariinsk a fost fondată în anul 1900 și este considerată lider național în aria sa de activitate datorită sistemului avansat de control al calității în fiecare stadiu al producției. Beluga are o compoziție aparte, malțul este de o calitate ireproșabilă, iar fermentarea se face cu enzime naturale, nemodificate genetic. Apa pe care o folosesc provine din izvoarele cristaline siberiene săpate la 300 de metri adâncime, lucru care îi asigură puritatea și unicitatea. Votca este supusă proceselor de filtrare pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 3 luni și are o concentrație de alcool de 40%. Încercați unul din cele 10 cocktail-uri pe bază de Beluga de pe prima pagină a meniului de băuturi, realizate după rețete originale. Veți fi încântați.

2. Ocazia de a arunca o privire la bogăția și decadența anilor 1930

A devenit extrem de important pentru noi, ca oameni aflați în postura de consumatori, să fim transpuși într-o altă lume, să ni se ofere o experiență care să ne scoată din cotidian în momentul în care facem o alegere. Beluga reușește să facă acest lucru prin omagiul adus stilului Art Deco din anii 1930, și veți simți încă de la intrare aerul diferit față de ce există în alte locuri din oraș. Art Deco este bogat în elemente de decor, are o geometrie îndrăzneață – unghiuri combinate cu linii curbe largi și este vizibil contrastul dintre sobru și lumină, între culori închise și iluminare puternică. Este un stil glamorous, ordonat, cu finisaje metalice, strălucitoare, cromate. Nu lipsesc candelabrele, desigur, și veți iubi senzația creată de acestea. Un design aparte, care ne încântă simțul estetic, oferindu-ne gura aceea de aer altfel după care tânjim.

3. Meniu conceput de Larry Jayasekara

Pot număra pe degetele de la o mână când v-am sfătuit să mergeți undeva fără să fi pus eu piciorul în acea locație în prealabil. Nu-mi stă în fire și nu-mi place să mă trezesc cu oale sparte în cap, așa că atunci când vă zic că meniul de mâncare de la Beluga merită toată atenția voastră, o spun pentru că l-am testat, mi-a plăcut și pot face o recomandare asumată. Trecând peste faptul că meniul a fost conceput de către vestitul Michelin star chef din Londra, Larry Jayasekara, iar bucătarii gătesc după instrucțiunile primite de la acesta, veți vedea că cele câteva (dar delicioase) preparate pe care ei le servesc sunt, la bază, rețete simple. Tacos, tartar de vită, falafel, feluri principale pe bază de diverse tipuri de carne, Beef Wellington, nu au nimic din ce nu ați mai auzit până acum sau care să vă facă să vă încruntați la meniu. Dar sunt gătite de așa manieră, încât credeți-mă că le veți ține minte. Și nu plecați fără să comandați desert, ar fi mare păcat.

4. Atenție la calitatea lucrurilor pe care le oferă

Calitatea vine pe primul loc aici și veți simți asta încă de cum veți păși în lumea lor. Chiar dacă vorbim despre singurul restaurant Beluga din România, veți vedea că nu doar votca este cea care contează, și practic găsiți orice ar putea pofti papilele voastre gustative la finalul unei zile grele, la un standard calitativ la fel de înalt. Gama de băuturi este diversă, iar etichetele deloc de ignorat. Ingredientele folosite în bucătărie sunt proaspete, gustoase, orice ați alege va fi o alegere bine făcută, căci nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Oaspeții sunt tratați cu mare grijă, iar dacă sunteți genul ”exploratorului”, vă veți face destul de comozi în acest loc.

5. Degustări, petreceri, meniuri speciale, you name it.
Beluga este locul în care puteți merge pentru prânz, cină, cocktails, party, o lume care vă poate oferi tot ce aveți nevoie, fără ca voi să fiți îngrijorați pentru nimic. Iar dacă motivele anterioare nu v-au convins, vă mai spunem doar atât: ziua de miercuri este dedicată retro-ului cu spumant și fructe de mare, joia vă așteaptă cu o degustare de Vodka SuperPremium Beluga, însoțită de un food pairing pregătit de bucătari și note de jazz, sâmbăta se petrece, iar duminica degustăm vinuri de la diferite crame. Acum chiar nu mai ai nicio scuză…

Te-am convins și pe tine, le faci o vizită?

ClujLife - Te scoate din casă

Instagram

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Sun 21

Electric Castle 2019

17 July - 21 July
Sun 21
Sun 21

World Press Photo Cluj-Napoca

21 July, 10:00 am - 5:00 pm
Mon 22

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.