Articole, Recomandări

5 alternative la restaurantele din centrul Clujului

Centrul Clujului e un punct-cheie al orașului atât pentru turiști cât și pentru locuitori. Pe lângă că este un punct de întâlnire, centrul oferă și posibilitatea de a ieși la restaurante, cafenele sau pur și simplu la plimbări. Însă, inevitabil, apare problema aglomerației și, mai mereu, găsirea unui loc de parcare devine o adevărată vânătoare. Iar dacă în toată agitația din trafic îți este și foame, situația nu merge într-o direcție prea bună. Totuși, există rezolvări, așa că azi povestim despre câteva restaurante care stau foarte bine la capitolul calitate și sunt alternative eficiente la restaurantele din centrul Clujului, oferind și posibilitatea de a veni cu mașina, fără griji în ceea ce privește locul de parcare.

Despre cut & crust și a lor delicioasă pizza am început să vă vorbim din vară, când Ecaterina le-a făcut prima vizită. Restaurantul situat pe strada Donath, nr. 65, în cartierul Grigorescu, își propune să le ofere oaspeților #thenewpizzaexperience. Restaurantul funcționează pornind de la conceptul de calitate – ne-a spus chiar Cristi Bolgar, managerul restaurantului, într-un interviu. Piesa lor de rezistență, Pizza Longa, ne-a făcut atât de curioși că le-am făcut o vizită pentru a afla mai multe #howitsmade, așa că puteți și voi trage cu ochiul în bucătăria lor înainte de a le trece pragul.

Un restaurant ce poate concura fără probleme cu restaurantele din centrul orașului este Cimbru Meat & Flame. Am tot spus-o în ultima vreme și o repet: dacă ești în Cluj și încă n-ai mâncat ceva de la Cimbru(?!), e clar că ai pierdut timpul. După ce au făcut furori cu minunățiile preparate într-un food truck prin diferite orașe ale țării și au câștigat premiul “Best Snack” la European Street Food Awards pentru Beef Tagliata, Chef Nicu și a sa echipă s-au așezat la casa lor. Și foarte bine au făcut, căci acum ne putem bucura oricând de delicatesele lor pe strada Decebal, la numărul 37. Fiind un restaurant cu numai 20 de locuri, în cazul prânzului lucrurile merg destul de repede, însă dacă vrei să iei cina la ei nu uita să faci înainte o rezervare la 0771293625.

O altă alegere bună pe care o poți face e Dish & That, restaurantul situat în incinta Complexului Riviera, în apropiere de Iulius Mall. Cu un meniu variat, potrivit pentru orice perioadă a zilei și o ospitalitate cum rar întâlnești, Dish & That este o variantă optimă atât pentru vegetarieni cât și pentru cei care vor să își răsfețe papilele gustative. Puteți citi și cum a decurs cina Ecaterinei la ei pentru a că face o părere.

Nu departe de zumzetul din centrul orașului se află și Chop – în Platinia Shopping Center mai exact. Fiind într-un centru comercial, parcarea va fi ultima ta problemă, putând să te concentrezi pe bunătățile pe care ți le pune la dispoziție. Meniul lor include preparate delicioase din vită, porc, pui pește și fructe de mare, dar și supe, salate sau deserturi. Mai rămâne doar să îi vizitezi pe Calea Mănăștur, nr. 2-6.

În aceeași zonă se află și Deutsches Haus, restaurantul cu specific german ce te va vrăji atât prin aspect cât și prin bucate. Pe lângă bere, nu puteau lipsi din meniu nici cârnații, tocănițele și… costițele. Restaurantul cu siguranță e alegerea potrivită pentru un iubitor de preparate din carne, așa că ce mai aștepți? Gustă din preparatele nemțești pe Strada Plopilor, nr. 51-55.

Știi și alte restaurante care te fac să uiți de buricul târgului?

ClujLife - Te scoate din casă

Instagram

Ultimele articole

Cum a fost la MOX 2019

Iată că a venit și momentul acela din an când e imperativ să lăsăm totul la baza muntelui și să urcăm în vârfu-i doar cu strictul necesar pentru supraviețuire și …

Cum a fost la Someș Delivery 2019

În weekendul acesta a avut loc cea de-a cincea ediție Someș Delivery, evenimentul desfășurându-se în zona ștrandului Sun din cartierul Grigorescu. Despre Someș Delivery și rolul său de a aduce …

Evenimente viitoare

Tue 16

Festina lente // expoziție foto Virgil Mleșniță

27 June, 12:00 am - 19 July, 12:00 am
Tue 16

Summer Garage SALE

16 July, 12:00 pm - 8:00 pm
Tue 16

Girls Who Code Cluj – Workshop no.1

16 July, 6:30 pm - 8:30 pm
Tue 16

Trivia a la T @ Doamna T

16 July, 7:30 pm - 10:00 pm
Tue 16

Cleo Quiz

16 July, 9:00 pm - 11:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.