5 motive să mergi la cut & crust

Home $ Articole $ 5 motive să mergi la cut & crust

by | Jan 30, 2019 | Articole, Recomandări

Încă de când s-a deschis cut & crust, am declarat sus și tare că aici găsiți cea mai bună pizza din Cluj. Nu mi-am schimbat părerea și trec pragul acestui restaurant cu mare bucurie de fiecare dată, căci niciodată nu m-a dezamăgit. Mai mult, pe lângă iscusința de care dau dovadă în prepararea pizzei, mai există câteva aspecte care mă conving de fiecare dată să-i vizitez. Fără să mai lungim vorba, că avem multe de făcut astăzi, vă prezint 5 motive pentru care merită să mergeți la cut & crust. Fie ca pofta să vă lovească și să porniți încolo!

Pizza Combo
La cut and crust am învățat că pizza, oricât de egoiști și flămânzi am fi, se împarte. Ce-i drept, când îți venea celebra pizza în formă circulară la masă, respirai cam greu dacă vedeai vreo mânuță care dorea să fură o felie, te înțelegem perfect. Dar cu o pizza de jumătate de metru, nu ai de ce să-ți faci griji. Perfectă pentru ieșirile în doi, trei sau patru, pentru întâlnirile cu prietenii, colegii de facultate, job sau voluntariat, familia restrânsă sau extinsă, pizza Combo e perfectă în orice situație, mai ales că puteți combina două sortimente de pizza și astfel vă bucurați de mai multe gusturi. Aici v-am prezentat mai demult 4 Combo pe care musai trebuie să le încercați la cut & crust, în caz că aveți nevoie de inspirație.

Designul restaurantului
Dacă e să facem o analiză rapidă a tuturor pizzeriilor din oraș, vom constata că designul localului nu a reprezentat neapărat aria cea mai mare de interes pentru proprietari, puține fiind locurile care chiar surprind cu ceva în materie de aspect sau care, cel puțin, te fac să te simți că nu ai aterizat undeva acum 20 de ani. Cut & crust poartă semnătura lui Cosmin Todor, lucru care se simte de cum pui piciorul în restaurant. Stilul lui cald, în armonie perfectă cu minimalismul, nu poate fi confundat cu nimic și pentru mine reprezintă un mare plus tot efortul pe care proprietarii l-au depus în acest sens. Gândiți-vă doar – nu aveau niciun motiv, în primul rând pentru că nu sunt amplasați în centru. Dar au făcut-o și iată ce mult ne place!

Ingrediente & rețete originale italienești
Totul este preparat după rețete tradiționale scrise de un bucătar italian și doar cu ingrediente din Peninsula Italică. Astfel, o vizită pe strada Donath 65 vă aduce în farfurie o parte din istoria și tradiția regiunilor Lazio, Parma, Campania, Sicilia, Liguria și nu numai. O felie de pizza va face posibilă explorarea tuturor acestor locații menționate prin intermediul ingredientelor pe care ei le folosesc. Au mozzarella di bufala DOP, o mozzarella cremoasă și dulce de bivoliță, adusă din sudul zonei Lazio sau din nordul Campaniei, parmigiano Reggiano din provincia Parma, care este pregătit după aceleași metode după care era făcut acum 9 secole, fiind maturat 24 de luni, măsline de Riviera de pe coasta Liguriei, anșoa care este pescuit din apele Mării Cantabrice, capere crescute și culese de pe Insula Pantelleria. Un carusel de gusturi și arome de care ar fi mare păcat să nu vă bucurați.

Open kitchen & family friendly
Bucătăria deschisă a devenit pentru mine un must atunci când vine vorba de locurile pe care le aleg pentru a-mi desfăta papilele gustative. Ușile închise și mâncarea adusă parcă de nicăieri îmi provoacă anxietate și nu reușesc să mă bucur de momentul mesei dacă nu văd un bucătar zâmbăreț, care își face treaba cu drag într-o bucătărie curată, spațioasă și în care eu pot trage cu ochiul când doresc. Din acest punct de vedere, cut and crust câștigă încă un punct din partea mea pentru că au open kitchen. Tot aici aș vrea să menționez faptul că sunt extrem de family friendly și de multe ori am fost înconjurată de familii cu copii. Unii chiar s-au strecurat în bucătărie, să învețe meseria de pizzar. Vedeți avantajul unui spațiu de lucru deschis?

Poziționarea restaurantului
Mulți ar putea strâmba din nas pentru că restaurantul cut & crust nu are deloc o poziționare centrală. Și știm bine că ne dăm cu toții în vânt după zona noastră de confort și nu prea ne place să ne depărtăm de Piața Unirii-Eroilor. În același timp, suntem plictisiți până peste cap de frecventarea acelorași locuri și în subconștient ne dorim mereu ceva nou. Și să găsim mai repede un loc de parcare. Din acest punct de vedere, nu-mi fac absolut nicio problemă când merg la cut & crust. Chiar dacă nu au locuri special rezervate clienților, mereu găsesc parcare în apropiere.

Tu ai fost la cut & crust? Cum a fost întreaga experiență pentru tine?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!