Tot mai multe accidente auto se petrec in lunile ianuarie si februarie! Iata care sunt cauzele si cum poti preveni aceste incidente!

Home $ Diverse $ Tot mai multe accidente auto se petrec in lunile ianuarie si februarie! Iata care sunt cauzele si cum poti preveni aceste incidente!

by | Jan 31, 2019 | Diverse

Studiile arata ca majoritatea accidentelor rutiere se produc in sezonul de iarna, numarul acestora fiind in crestere de la an la an. Conditiile meteorologice nefavorabile reprezinta o cauza importanta, insa vremea instabila nu este singurul motiv pentru care au loc tot mai multe astfel de incidente.

Descopera ce alti factori contribuie la punerea vietii in pericol in lunile de iarna!
1. Lipsa atentiei
Una dintre cele mai importante cauze pentru care accidentele rutiere se produc este generata de lipsa de concentrare si atentie. Cu atat mai mult in perioada sezonului rece, aceste abilitati ar trebui sa fie mult mai prezente, intrucat conditiile nefavorabile pot contribui semnificativ la producerea unor incidente in trafic nu tocmai placute. Cel mai bine ar fi, indiferent daca esti sofer incepator, sau chiar daca ai acumulat ceva experienta, sa adopti o maniera preventiva de a conduce, pentru a evita situatiile neplacute. In aceasta perioada se inregistreaza de regula, o rata mai mare de mortalitate cauzata de accidentele rutiere, asadar respecta intotdeauna regulile de circulatie si nu te abate, pentru niciun motiv, de la ele. Mai mult decat atat, pentru a fi constient de riscurile si consecintele pe care le are un accident grav, intra aici si citeste informatiile referitoare la despagubirile alocate in astfel de situatii, precum si comportamentul pe care ar trebui sa il adopti.

2. Comportamentul nepotrivit la volan
In acest sezon, de obicei, majoritatea personelor aleg sa isi petreaca sarbatorile de iarna sau chiar weekendurile intr-o zona montana, unde sa se bucure de un peisaj mirific, de o experienta unica. Daca te pregatesti sa faci o calatorie, oricat de entuziasmat ai fi, aminteste-ti ca un sofer ar trebui sa fie intotdeauna prudent si sa adopte un comportament ireprosabil la volan. Tot in acest sens, ar trebui sa atraga atentia si celorlati prieteni sau membrii ai familiei ca distractia poate incepe din momentul in care se afla in afara autovehiculului, pentru a nu disturga si a nu distrage atentia soferului sub nicio forma.

3. Masina nu este echipata si utilata cu articolele speciale si necesare in sezonul rece
O alta cauza destul de frecventa a producerii accidentelor in sezonul rece este data de lipsa unui echipament necesar, care sa iti vina in ajutor atunci cand intampini situatii neplacute in trafic. Anvelopele de iarna sunt primul lucru de care ar trebui sa te interesezi, inca de la inceputul sezonului, dar sunt mult mai multe alte asepcte de care ar trebui sa te preocupi. Pentru a te asigura ca ai intotdeauna cele necesare, in acest articol vei gasi informatii detaliate, astfel incat sa fii pregatit pentru a intampina orice situatie.

4. Dorinta unor persoane de a isi arata abilitatile, chiar daca nu este nici locul, nici momentul oportun.
Condusul pe zapada poate fi in egala masura o experienta neplacuta sau nu tocmai confortabila, dar si una destul de provocatoare. Tentatia de a iti arata abilitatile in fata celorlalti participanti la trafic nu este insa o idee buna, mai ales atunci cand conditiile climatice sunt principalul tau adversar. Chiar daca pe Internet circula tot felul de imagini si filmulete cu soferi, care aparent par priceputi in a face tot felul de miscari si manevre pe care acestea le considera „distractive si pline de adrenalina”, este important sa stii ca acest comportament este mai mult decat nepotrivit. Prin urmare, ar trebui sa adopti intotdeauna o atitudine relaxata la volan, fara a risca sa iti pui viata in pericol. Motto-ul oricarui sofer ar trebui sa fie legat de modul in care poate preveni un accident, nu de a isi arata „talentul” de a sofa in conditii extreme. Este la fel de important sa nu te aventurezi cu masina in zone in care circulatia este restrictionata pentru o perioada limitata din cauza conditiilor meteorologice, chiar daca ai acumulat destul de multa experienta la volan.

Acestea sunt, asadar, cele mai importante cauze pentru care un procent destul de mare dintre accidentele rutiere se petrec in timpul iernii. Adopta intotdeauna un comportament preventiv si adapteaza-te conditiilor traficului, respecand regulile de circulatie!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!