Săptămâna trecută a fost una extrem de agitată pentru noi, echipa ClujLife, fiind pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru ClujLife Community Conference, ușor stresați de faptul că ianuarie părea că nu se mai termină și complet debusolați pentru că efectiv simțeam cum nu ne ajunge timpul pentru nimic, cei mai nefericiți dintre noi fiind prinși și într-o sesiune de examene. În astfel de circumstanțe, tind să uit să ies afară din casă, să mai ridic ochii din laptop, chiar și să mănânc, doar că în sfârșit am ajuns la un nivel de auto-cunoaștere în care știu că acest tip de comportament îmi provoacă, de-a dreptul, dureri de cap și amețeli după 2-3 zile. Așa că am apelat la cei de la LifeBox, care livrează meniuri adaptate stilului tău de viață cu numărul de calorii pe care ți-l dorești, acasă sau la birou. Tu trebuie doar să plasezi online comanda cu 48 de ore înainte de ziua de livrare și vei primi un meniu complet pentru întreaga zi (mic dejun, prânz, cină și două gustări), în intervalul orar 06.00-10.00, tu alegi ora exactă.
Înainte să vă povestesc cum a decurs întreaga experiență, ce am mâncat, cui și de ce recomand această cutie a vieții, vreau să vă spun câteva cuvinte despre LifeBox și cum funcționează serviciul lor. Dacă totuși vă grăbiți și nu aveți vreme să parcurgeți acest articol, puteți sări la finalul lui, la partea de concluzii. Enjoy!
În primul rând, ceea ce creatorii cutiei propun este o nouă abordare a conceptului de ”viață sănătoasă”, un fel de trai echilibrat și armonios, un comportament alimentar corect. Vă sunt puse la dispoziție 4 tipuri de meniu – Optim, Vegan, VeggieFish și Sport, care conține, spre deosebire de celelalte enumerate, 4 mese principale. Dacă nu știi ce meniu ți se potrivește, așa cum habar n-am avut nici eu, puteți face quiz-ul de aici, unde oferiți câteva informații despre stilul vostru de viață și în schimb, primiți numele meniului și numărul de calorii potrivite pentru voi. Momentan, meniurile sunt standard și nu se acceptă modificări, iar dacă sunteți preocupați de diversitatea preparatelor, trebuie să știți că rețetele nu se repetă timp de 21 de zile. Livrarea se efectuează în fiecare dimineață printr-un serviciu internalizat de livrări și este gratuită. În weekend, livrările se fac doar în ziua de sâmbătă, începând cu ora 07.00 până la ora 11.00. Comanda se poate achita cu cardul la finalizarea comenzii pe site sau ramburs la prima livrare, doar cash. Acestea fiind spuse, să vedem ce am mâncat.
LUNI
Eu mi-am ales 09.00-10.00 ca interval orar pentru livrare, pe următorul principiu: fiind o săptămână atât de agitată, sigur voi adormi greu și mă voi trezi și mai greu, așa că am optat pentru cea mai târzie variantă posibilă. La ora 09.00 fix a sunat interfonul, iar un minut mai târziu mi-a fost înmânată cutia, alături de ”O zi frumoasă!” În 4 din 5 zile când am fost eu cea care i-a deschis ușa, urarea lui mi-a setat mood-ul pe întreaga zi și dacă veți comanda, veți afla despre ce vorbesc. Am deschis pachetul, am scos toate preparatele, am păstrat doar micul-dejun, iar pe restul le-am depozitat la frigider. Granola din ovăz cu migdale, iaurt grecesc cu pudră de mentă și ‘compote’ de căpșuni cu mirodenii – așa debuta ziua mea de luni. Prima gustare conținea hummus cu spanac, sfeclă roșie și crackers integrali, iar pentru prânz a trebuit să apelez la aragaz și să încălzesc bulgurul mediteranean servit cu amestec de legume și alune de pădure. În toate zilele a fost nevoie să încălzesc ceva, deci musai ar trebui să aveți măcar un cuptor cu microunde dacă alegeți ca punct de livrare locul vostru de muncă. În jur de ora 16.00 am simțit nevoia și celei de-a doua gustări – amestec de brânză cu smântână și plante aromatice, semințe de floarea soarelui și batonette de legume, iar seara, pentru că am ajuns destul de târziu acasă de la un eveniment, fileul de cod în crustă verde, alături de piure de țelină cu semințe de susan și mix de salate a picat la țanc, pentru că nu a trebuit nici să mă mai gândesc ce mănânc, nici să mai pierd timpul gătind.
MARȚI
Marți, știind că nu trebuie să-mi fac nicio grijă în privința mâncării, deja eram vizibil mai relaxată și reușeam să-mi termin task-urile în timp record. Probabil nici nu realizăm de câte ori ne poate fugi mintea pe parcursul unei zile la ora mesei, la ce vom mânca și unde, la cum ne putem organiza mai bine astfel încât să nu leșinăm de foame, dar și să terminăm treaba, să nu stăm peste program, să putem avea o viață socială după ora 18.00 și să adormim la o oră decentă. LifeBox mi-a luat o greutate incredibilă de pe umeri – meniu stabilit, porții în funcție de câte calorii am nevoie, singurul lucru pe care trebuia să-l fac era să scot cutia din frigider și să mănânc. Nimic mai mult. La micul dejun am avut ouă de prepeliță cu spanac scăzut, roșii cherry și crackers, după care am avut parte de prima gustare dulce din meniu – banana bread cu coulis de zmeură și semințe de rodie. Auzisem că cei de la LifeBox au niște minunății la capitolul ”dulce sănătos”, dar chiar nu mă așteptam, a fost incredibil de bună. Prânzul a constat în mâncare de mazăre cu piept de pui și frunze de salată, gustarea doi – supă de varză albă cu legume și pâine integrală, iar ziua s-a încheiat cu quinoa cu broccoli și fulgi de migdale.
MIERCURI
Miercuri am învățat un nou truc: să ascund gustările în geantă și să le scot între întâlniri, pe unde apucam. Pentru că am avut o zi haotică și a trebuit să ajung în mai multe locuri, am mâncat pe fugă vinetele cu crackers și roșiile cherry cu brânză de vacă dimineața, iar budinca de tapioca cu migdale, caise și prune uscate (absolut delicioasă) și plăcinta din varză acră cu brânză și mărar le-am scos din scos din geantă așteptându-mi rândul la medicul de familie, respectiv înaintea prezentării unui proiect pentru facultate. La prânz am avut două ore libere și am reușit să mă bucur în liniște de acel file de șalău la cuptor și sos dijonnaise, alături de hrișcă cu roșii uscate și alune de pădure, iar seara, la cină, mă aștepta linte cu legume și salată de spanac cu dressing de lămâie.
JOI
Abia joi am realizat că meniurile LifeBox reușeau să mă facă fericită chiar dacă conțineau destul de puțină carne. Cred că am mai spus, dar eu sunt genul de om care consumă carne la orice masă a zilei și multă vreme am crezut că this is the only way, altfel mă simt flămândă. Cu toate acestea, îmi ofereau diversitatea de care aveam nevoie, iar gusturile și culorile din farfurie nu au apucat să mă plictisească. La micul dejun am mâncat tartă cu telemea de vacă, spanac și dovlecei, însoțită de ardei gras multicolor și morcovi, câteva task-uri mai târziu am avut în fața cea mai bună gustare DE PE PLANETĂ – bulgur cu semințe de chia, caju și mango (LifeBox, dacă vedeți acest articol, faceți un om fericit și trimiteți-mi rețeta, mulțumesc), la prânz am avut mușchiuleț de porc și orez basmati cu legume, cea de-a doua gustare conținea tapenade din măsline negre, crackers și roșii cherry, iar la cină am avut în farfurie mâncare din cartofi dulci, broccoli și semințe de dovleac.
VINERI
Vineri, ziua preferată a tuturor, a fost și favorita mea din punct de vedere gastronomic. Ori eram eu într-o dispoziție mai bună știind că în sfârșit am ajuns la capătul puterilor, ori s-au aliniat toate în favoarea mea și am avut doar mâncărurile mele preferate în cutie. Quiche cu somon afumat, roșii uscate și ceapă verde, salată mixtă cu gulii la micul dejun, iaurt cu unt de arahide, semințe de chia și cacao undeva pe la ora 11.30, penne integrale cu ciuperci în sos de smântână și broccoli la ora 14.00, supă cremă de mazăre cu goji și crutoane aromate la ora 17.30 și file de somon și coulis de morcovi cu lămâie, fasole galbenă și roșii uscate seara și uite așa a trecut ziua. După cum vedeți, ei optează mai mult pentru preparate de pește, un lucru care mie mi se pare, din nou, un mare plus.
SÂMBĂTĂ & DUMINICĂ
Sâmbătă, pentru că #CCC, n-am mai apucat să deschid ușa livratorului, nici să mai iau micul dejun, dar am colege de apartament care să mă salveze din astfel de situații. Știți vorba aia – we stay together, we eat together. Ok, poate am inventat-o acum vorba. Ideea e că meniul LifeBox a ajuns la noi în apartament în siguranță și numai bine am obținut și alte păreri. Fetele au fost încântate de preparate și pentru că amândouă lucrează în corporații și se luptă zilnic cu simpaticul ”Ce mănânc astăzi?”, s-au apucat de îndată să facă calcule legate de aspectele financiare ale acestui serviciu, punând în balanță și cât de comod este că nu trebuie să te îngrijorezi absolut deloc pentru cumpărături, gătit și chiar transport la locul de muncă. Nu-i ușor să mergi cu geanta plină de mâncare, echipament de sport și poate chiar câteva cursuri, dacă ai noroc să fii și la facultate. Asta așa, #casastiti. Concluziile au fost simple – cât investești să mănânci sănătos, cam atât ai investi și în LifeBox într-o lună. Doar că ești scutit de partea cu gătitul și poate apuci să ai o viață socială.
În ceea ce privește meniul pe sâmbătă și duminică, lucrurile sună cam așa. Sâmbătă – lipie cu pastă de ton și cremă de brânză, salată verde cu castraveti și vinaigrettă de capere la micul dejun, budincă din ovăz cu stafide, pară coaptă cu scorțișoară drept gustare, gulyaș de vită, baton din mălai și ardei iute la prânz, salată de cartofi cu castraveciori și măsline ca gustarea 2 și chiftea de năut în sos de roșii cu legume la cuptor la cină. Duminică – omletă în stil spaniol cu roșii cherry, spanac și cartofi, telemea cu măsline dimineața, kefir cu chia, nucă pecan și compot de vișine la prima gustare, piept de curcan la tigaie, piure de conopidă și varză de bruxelles la prânz, supă cremă de hribi drept gustarea doi și orez sălbatic cu legume la cină. Cred că v-ați dat și voi seama că diversitatea este cuvântul care definește cel mai bine meniul LifeBox, iar dacă vreți să vă convingeți și mai bine de acest lucru, doar aruncați o privire pe meniul de săptămâna aceasta, să vedeți că e total diferit.
CONCLUZII
– LifeBox este varianta ideală pentru cei care nu au timp să gătească (sau nu vor), dar s-au săturat și de veșnica căutare a unui local în care să ia masa, pentru oamenii care petrec majoritatea zilei la birou și sunt extenuați de simpla idee a cumpărăturilor și gătitului, pentru cei care vor să facă o schimbare în stilul lor alimentar și nu știu de unde să înceapă.
– Niciodată nu am fost mai relaxată și concentrată asupra task-urilor mele ca în săptămâna pe care am petrecut-o apelând la serviciul acesta de food-delivery. Nu a existat în mintea mea nicio preocupare legată de mâncare – ce, unde, când trebuie să servesc masa? În acest fel am reușit să mă dedic 100% muncii pe care o avem de făcut în acel moment.
– Singurul lucru de care trebuie să țineți cont e că veți avea nevoie de un cuptor cu microunde dacă alegeți să comandați la locul de muncă, pentru că majoritatea preparatelor trebuie încălzite.
– Porțiile sunt porționate caloric și extrem de diverse, asfel încât nu trebuie să-ți faci griji nici că întreci măsura, nici că riști să mănânci același lucru ca ieri.
– Tipul de carne preferat al celor de la LifeBox este peștele, încă o dovadă a faptului că pun mare accent pe variabila sănătate. În rest, predomină legumele colorate, gustările dulci sunt dumnezeiești de bune, nu lipsesc rețete tradiționale și specifice – credeți-mă, nu veți simți nicio lipsă culinară.
– Dacă ar fi să descriu această experiență în câteva cuvinte, aș spune că – LifeBox îți oferă confortul unei mese complete și echilibrate oriunde te afli.
Apropo, puteți comanda o zi de test, intrați pe site și aflați mai multe detalii. Vă tentează să apelați și voi la LifeBox?