Articole, Recomandări

5 cocktail-uri musai de încercat la Beluga

Vă povesteam în luna decembrie cum am descoperit restaurantul Beluga din zona Pieței Muzeului. La prima mea vizită, m-am avântat spre testarea a două tipuri de cocktail-uri pe bază de faimoasa votcă pe care ei au adus-o la Cluj, mai apoi m-am desfătat cu mai multe preparate din meniu când am fost la cină, până când m-am decis: îmi place locul și vreau să revin. Așadar, era doar o chestiune de timp până să le trec din nou pragul, dornică să le prezint tuturor prietenilor băuturile speciale din meniu. Astăzi vă spun mai multe despre 5 cocktail-uri pe care trebuie neapărat să le încercați la Beluga, băuturi care vă vor învălui toate simțurile pe loc.

Beluga Russian Porto reprezintă un mix inedit între votca Beluga și vinul de Porto, un vin portughez, fortificat, produs exclusiv în regiunea DOC Douro. Ecuația este aproape completă abia în momentul în care își fac apariția câțiva stropi de Angostura bitters, un ingredient esențial în unele dintre cele mai faimoase și îndrăgite băuturi pe care le-a gustat omenirea. Deși vine în cantitate mică, acesta din urmă ajută la crearea unor straturi inedite de arome și aduce balanță gustului. Gheață, o cireașă confiată și e gata! Cu siguranță e ceva ce n-ați mai încercat!

Gimlet a fost inițial o băutură a Marinei Regale, introdusă de ofițeri la bordul navelor, o combinație simplă concepută pentru a-i salva de scorbut, o boală mortală a trecutului. Are la bază doar votcă și suc de lămâie, iar acum probabil înțelegeți de ce era văzută ca un fel de miracol medicinal. Astăzi, pentru a-i face uitată istoria întunecată, se adaugă la final o pată de culoare sub forma unui fruct confiat. Fiind cel mai simplu cocktail pe bază de vodcă, Beluga Gimlet impresionează prin aromele sale intense și gustul inconfundabil.

Rămânem tot pe plaiuri britanice și amintim de Beluga Flip. Considerată a fi o băutură pentru marinari în Anglia („Trăim pe mare, mâncăm biscuiți și bem Flip”), timp de aproape două secole, până la prima mențiune în scris apărută la finele anilor 1600, băutura flip a fost cunoscută ca fiind un amestec fierbinte. A fost primul cocktail pe care l-am încercat la Beluga și rămâne cu siguranță preferatul meu, cel mai probabil datorită pudrei de cacao presărată la final peste băutură. Evident, votca, siropul de arțar, gălbenușul de ou și mascarponele adăugate anterior ajută la obținerea acelei texturi bogate și desăvârșite.

Nu putem uita de Beluga Buckwheat Sour, al cărei rețetă exclusivistă îi conferă o aromă bogată, dar în același timp subtilă. Să nu mai spunem de acea textură cremoasă după care parcă ne dăm cu toții în vânt atunci când suntem în căutarea unui cocktail. Buckwheat, adică hrișca, despre care încă se dezbate dacă este sau nu o cereală, se obține din semințe uscate, foarte puțin prelucrate în timp și cu o valoare nutritivă mare. În plus, este un ingredient destul de popular prin ținuturi rusești, deci numai bine se întâlnește în pahar cu o votcă de pe aceleași meleaguri.

Lista se încheie cu un Bloody Mary, bineînțeles, chiar dacă nu e marți, 13. O sugestie cu privire la originea acestei băuturi este că denumirea în limba engleză a fost generată pur și simplu de „imposibilitatea de a pronunța silabele slavone din denumirea unei băuturi numite Vladimir”. Desigur, culoarea cocktail-ului, dată de sosul de roșii folosit, trebuie să fi fost un alt motiv serios pentru care s-au gândit la acel ”bloody”. Unii veți iubi această băutură din prima, alții niciodată. Eu mă aflu în prima categorie de oameni, motiv pentru care îmi și fac curaj să v-o recomand.

Ție care dintre aceste cocktail-uri de la Beluga ți-au făcut deja cu ochiul? Le poți încerca pe Str. Virgil Fulicea nr. 7.

ClujLife - Te scoate din casă

Instagram

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Fri 19

Electric Castle 2019

17 July - 21 July
Fri 19
Fri 19

Weekend Vibes at The Museum

19 July, 8:00 pm - 20 July, 12:00 am
Fri 19

Ladies Night

19 July, 10:00 pm - 20 July, 5:00 am
Fri 19

Ladies Nite @ AfterEight – Cocktail Club

19 July, 10:00 pm - 20 July, 6:00 am

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.