5 idei pentru masa de prânz atunci când ești în criză de timp

by | Feb 14, 2019 | Articole, Ieși la masă

Nu ești tu când ți-e foame a ajuns de la o replică dintr-o reclamă la unul dintre sloganurile vieții urbane. Când ziua trece în ritm alert, pauza de masă devine un lux. În teorie știm că nu e bine să sărim peste masa de prânz și avem norocul că în Cluj există variante avantajoase. Poți opta pentru un business lunch ca la carte sau pentru pentru meniul zilei, ambele asigurându-ți energia pentru restul zilei. Însă, problema care apare în cazul multor joburi e lipsa efectivă de timp pentru a opta pentru o masă copioasă, așa că e bine de știut care ar fi câteva alternative pentru masa de prânz atunci când ești în criză de timp.

O alegere bună atunci când te grăbești este să dai o fugă pe pe Emil Isac, nr. 2, la New York Bagels. Preparatul de origine (surpriză!) polonez, dar care este asociat cu ținutul Americii, e o variantă sățioasă de masă și ușor de luat când ești presat de timp. În meniul lor vei găsi 4 variante de chifle și 8 tipuri de conținut, printre care salată de ton, somon și unt de arahide sau gem, având prețurile între 8 și 15 lei. Dacă ai curiozitatea să afli mai multe despre cum o brașoveancă care a stat mai mulți ani în State a pornit o afacere cu bagels la Cluj, vezi ce spune Alina, proprietara New York Bagels în interviul de aici.

Pentru o masă ușoară, dar care îți va reda energia, îți propun să te oprești la Souper, pe Bulevardul Eroilor, nr. 3, unde lucrurile decurg foarte repede, căci supele sunt gata făcute când intri în restaurant. Meniul lor se schimbă zilnic, așa că nu te vei plictisi de ofertă. Eu mereu când intru la ei sunt curioasă de combinațiile pe care le au în ziua respectivă, dar dacă nu vrei să ai surprize poți verifica pe facebook care sunt supele zilei. Pe mine m-au cucerit cu diversitatea de supe-creme, dar au și supe clasice în meniu și ai posibilitatea de a-ți lua de la ei și sandwich-uri sau salate. Iar prețurile sunt acceptabile, supele având prețul în jur de 10 lei, sandwich-urile 9-11 lei, iar salatele 15-16 lei.

Cu bunătăți gata de luat te așteaptă și A la tarte, situat pe strada Ion I. C. Brătianu, nr. 35. Ei propun un meniu variat având în vedere că sunt specializați pe un singur preparat, incluzând atât tarte sărate, cât și dulci, prețul unei felii fiind de 12-13 lei. Dacă îți e foame și ești pe fugă, sunt o soluție optimă.

O altă soluție se află chiar în centrul orașului, devenind populară încă de la deschidere. Cartofisserie, restaurantul ce se află în Piața Unirii, la numărul 19, oferă mâncare oldie but goldie – cartofi prăjiți, alături de 12 tipuri de sosuri. Porțiile de cartofi au 4 mărimi, așa că alegerea ține de cât de foame îți e. Mai poți lua de la ei și meniuri cu pulpe, frigărui, cârnăciori, mici sau coaste. O porție de cartofi costă între 6 și 12 lei, sosul costă 3 lei, iar prețul meniurilor variază între 19 și 23 de lei.

Pentru o masă rapidă poți alege și Natuu de pe strada Someșului, la numărul 30. Chiar dacă nu e zona centrală cu care suntem noi obișnuiți, nu ne scoate foarte mult în afara acesteia, plus că prezentarea to-go a mâncării ne determină să îi includem în lista noastră. Odată ajunși aici, trebuie doar să alegi dacă servești ceva light sau ești pregătit pentru o masă în toată regula, ambele fiind deja pregătite pentru a fi luate la pachet. Nu vă gândiți că nu sunt proaspete și bune, căci rafturile se ”updatează” de mai multe ori pe parcursul zilei, nu doar dimineața. Tot de aici poți să pleci și cafea, ceai, fresh-uri, dar și diverse produse de patiserie, iar prețurile sunt destul de accesibile. Trebuie să menționăm că Natuu este un restaurant vegetarian/vegan, iar toate ambalajele lor sunt reciclabile, din plante, dacă sunteți team #gogreen vă va plăcea la nebunie aici.

Voi ce alte locuri din zona centrală recomandați pentru ceva rapid la prânz?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This