6 activități indoor pe care le poți încerca în timpul liber în Cluj

Home $ Articole $ 6 activități indoor pe care le poți încerca în timpul liber în Cluj

Articolul a fost actualizat în octombrie 2023.

Am trecut deja în revistă cele mai interesante activități pe care le poți desfășura în aer liber alături de prieteni, familie sau colegi de birou, în momentele în care sunteți în căutare de noi modalități de distracție. Am promis că voi reveni și cu o parte a doua, so here we go! De această dată, însă, am abordat discuția despre timpul liber ușor diferit, iar astăzi îți propun 6 activități indoor pe care le poți încerca în Cluj. Dacă te-ai întrebat vreodată Ce se mai găsește interesant în orașul ăsta?, aruncă o privire la propunerile de mai jos și notează-ți în propria agendă experiențele pe care nu le-ai explorat până acum.

Se spune că prietenul la nevoie se cunoaște, însă această zicală se testează cel mai bine într-un meci de laser tag. Jocul presupune vigilență, un spirit foarte bun de observație, precum și coechipieri de încredere, alături de care să învingi adversarii. Experiența unei astfel de competiții este cu atât mai provocatoare, cu cât arenele de luptă te introduc într-o lume atipică. La centrul Laser Tag, aflat pe strada Berăriei, nr. 6, poți opta să experimentezi unele dintre următoarele jocuri: Save The Captain, Team Elimination, The Expandables, Among Us și multe altele pe care te invităm să le descoperi aici. Tot de aici poți să-ți faci și rezervarea pentru a păși în lumea lor magică. Ora limită pentru rezervări este de două ore înaintea începerii evenimentului. Și pe strada Vidrei, nr. 6-8, cu acces din strada Morii, se ascunde o astfel de lume, în incinta Laser Hunt. Aici se pot întrece între 4 și 18 persoane, însă varietatea jocurilor va transforma alegerea într-una foarte grea. Noi putem să îți oferim recomandări din experiența noastră, fiindcă am povestit în acest articol despre jocurile pe care le-am testat. De un lucru te asigurăm încă de acum: distracția va fi garantată.

Printre pasiunile mele pierdute din timpul copilăriei se numără și aceea de a trage cu arcul, oricât de improvizat ar fi fost instrumentul sau săgețile necesare. Dacă ți-ai dorit și tu să fii un Robin Hood al vremurilor noastre, ai ocazia să începi prin a învăța tehnicile de luptă specifice acestui personaj, adică să participi la lecții de tir cu arcul. Unde? La Clubul Sportiv Paradox Archery beneficiezi de echipament performant și săli moderne, pentru a putea deprinde cele mai bune abilități. Un alt centru potrivit pentru antrenamentele de tras la țintă este și Domeniul Arcașilor, un club afiliat Federației Române de Tir cu Arcul. Antrenorii pun mare accent pe siguranța tragerii și te vor învăța cum să folosești corect diferite tipuri de arcuri precum Recurve, istoric sau compound. Provocarea și mai mare vine în momentul în care ești pus față în față cu țintele, căci acestea sunt la fel de variate, de la cele standard, până la cele în 3D.

Fără doar și poate, activitatea mea favorită indoor constă în a participa la jocuri de escape rooms. Recomand oricui să încerce o asemenea experiență, pentru că le conține pe toate: dinamism, adrenalină, distracție, iar de asemenea, îți dezvoltă abilitățile de concentrare și observație. Ce trebuie să faci în cadrul acestor jocuri? Ei bine, te afli închis într-o cameră unde ai la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva diferite sarcini, fie pentru a reuși să evadezi, fie pentru a descoperi secrete sau elemente ascunse, care vor duce, ulterior, la completarea poveștii din spatele jocului. Bineînțeles, vei avea nevoie de un grup de prieteni, căci strategiile se gândesc mai bine în echipă. La capitolul unde aș putea să merg? ai nenumărate opțiuni. Prima dintre ele este The Dungeon, primul escape room din Cluj-Napoca. Aici poți alege între variate tipuri de jocuri, în funcție de nivelul de dificultate și de numărul persoanelor din grup. Povești interesante, numai bune de a fi elucidate, ascund și cele patru camere puse la dispoziție de Parapark. Poți fi sigur că vei avea parte de jocuri și senzații complexe, însă fără a te simți de parcă ai pășit într-o casă a groazei.

În cele ce urmează mă adresez pasionaților de drumeții prin zonele muntoase, aceia care s-au oprit cel puțin o dată din mers, doar pentru a-i admira pe alpiniști cum urcă agili pe stâncile abrupte. Acum, vestea cea bună e că te poți antrena și tu asemenea lor, într-un spațiu special amenajat cu panouri de cățărat. La Centrala de Escaladă beneficiezi de săli de bouldering de cea mai bună calitate, precum și de cursuri de inițiere pentru adulți sau copii. De asemenea, se oferă posibilitatea organizării de teambuilding-uri. Servicii profesionale asigură și centrul Gravity, a cărui echipă oferă un mediu sigur pentru a învăța secretele acestui sport, indiferent de vârstă. Ultima, dar nu cea din urmă variantă, se numește Skai Urban Crag. Aici se găsește cea mai mare sală de escaladă din Cluj, cu 500 metri pătrați, denumită Faleza Urbană. Peste 100 de trasee sunt puse la dispoziția clienților, fiecare cu un grad de dificultate adaptat experienței. Atenție, însă! De îndată ce intri într-un centru de escaladă, s-ar putea să nu vrei să pleci prea ușor.

Meciurile de tenis sunt captivante, dar ai încercat vreodată să joci squash? Diferența dintre cele două sporturi este aceea că squashul se desfășoară într-un spațiu închis, scopul principal fiind acela ca mingea să lovească peretele, precum și suprafețele marcate pe podea. Însă, cel mai bine se învață practic. La Squash Club, cel mai mare centru de profil din Cluj, ai parte de 4 terenuri profesionale, iar echipamentul necesar este din partea casei. Un motiv în plus pentru care merită să încerci activitatea în discuție în timpul tău liber, este acela că te ajută în lupta cu kilogramele în plus. Da, știu, indiferent de sportul pe care îl practici vei reuși să pierzi din greutate, însă în timpul unei partide de squash poți arde până la 1500 de calorii. Ce spui de asta?

Niciuna dintre activitățile de mai sus nu a fost pe gustul tău până acum? Stai așa, căci mai am o ultimă recomandare pe care o pot numi puțin… periculoasă, provocatoare, dar care necesită o foarte bună coordonare. Am discutat înainte despre oportunitățile pe care le ai pentru a învăța să practici tir cu arcul, însă dacă ești în căutare de mai multă adrenalină, poți trece la următorul nivel și să încerci tir cu arma de foc. Ți-am trezit interesul? Nici nu accept un alt răspuns în afară de da, mai ales că există în Cluj două centre foarte bune la care poți apela cu încredere. Primul este Squad Store, un loc adaptat nevoilor tale. Fie că vrei să te antrenezi în poligoanele de agrement, să participi la instructaje pentru a obține permisul de port armă, sau chiar să achiziționezi un obiect de profil, aici beneficiezi de toate serviciile. De asemenea, există 4 piste dedicate armelor scurte și tot atâtea dedicate armelor lungi.

Cel de-al doilea poligon se numește Cluj Shooting Center, destinat celor care vor să încerce tragerile cu arme letale sau neletale, categoria „pistol.” Personalul specializat te va învăța cum să-ți depășești orice teamă, căci vei fi îndrumat cum să desfășori activitatea în siguranță, dar și ce presupun tragerile de precizie sau de ripostă. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinești pentru a păși în incinta unui poligon este aceea de a avea împliniți 18 ani, în rest, fii pregătit de acțiune!

Nici nu îți dai seama câte posibilități de petrecere a timpului liber sunt de încercat în Cluj-Napoca, până nu stai să le descoperi pe toate. Noi am discutat în articole trecute și despre alte activități sau sporturi pe care, de asemenea, le poți practica indoor. Tu pe care le-ai încercat până acum?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!