Conferința Pinch of Salt, la cea de-a doua ediție

Home $ Știri Cluj $ Conferința Pinch of Salt, la cea de-a doua ediție

by | Feb 21, 2019 | Știri Cluj

Conferința dedicată ospitalității, Pinch of Salt, se află la cea de-a doua ediție și este dedicată oamenilor care își doresc o afacere în domeniul ospitalității și nu știu de unde să pornească. Mai mult decât atât, sunt așteptați și oameni care lucrează/activează/dețin o afacere în domeniul ospitalității și vor să se inspire și să fie la curent cu noutățile din piață. Și nu în ultimul rând, sunt așteptați la conferință curioși într-ale gastronomiei și oameni care vor să afle mai multe din culisele locurilor pe care le vizitează în fiecare zi.

Primesc foarte des întrebări care au legătură cu pornirea unei afaceri în domeniul ospitalității. Din exterior pare să fie un tip de îndeletnicire pe care-l înțelegem chiar și dacă nu avem cunoștințe sau expertiză în domeniu: e despre papa, băutură și somn bun. Cum am putea da greș? Realitatea este că foarte multe dintre afacerile pe care le văd stingându-se pornesc de la acest miraj de a avea un loc al tău, în care să vină oamenii dragi și în care să îi faci să se simtă ca acasă. Pare ușor să faci oamenii să se simtă « ca acasă » – de la depărtare. Însă în realitate, afacerile în domeniul ospitalității sunt grele, atât din perspectivă financiară, cât și operațională. Și e nevoie de un set de aptitudini complet diferit de alte afaceri, declară Alexandra Crăciun, organizatoarea și inițiatoarea acestui proiect.

Invitați și vorbitori la conferință
Invitații acestei ediții au fost selectați în direcția menționată anterior: antreprenori care au deja o afacere în domeniul ospitalității și care și-au câștigat locul pe piață, oameni care și-au îndeplinit visul de a avea propria afacere în acest domeniu și care-și doresc să transmită care au fost obstacolele și bucuriile acestui demers.

Conferința se va desfășura sub formă de interviuri, discuții moderate de către Alexandra Crăciun, din dorința de a încuraja cât mai mult interacțiunea cu publicul și generarea unei discuții complexe din care oamenii să afle exact ceea ce-i interesează.

Ana Roš, Hiša Franko, Slovenia: Primind premiul de „World Best Female Chef” în 2017, Ana este o bucătăreasă autodidactă, iar prin bucătăria sa vrea să exprime anotimpurile, localitatea și călătoriile sale, precum și propriul caracter. În iunie 2018, restaurantului Hiša Franko (din Kobarid, Slovenia) i-a fost acordat locul 48 în lista celor mai bune restaurante din lume de către 50 Best Restaurants List.

Maria Dunca, Baracca, Cluj: De mai bine de 10 ani, Maria este managerul, proprietarul și sufletul celui mai bun restaurant din România (titlu primit recent), recunoscut la nivel internațional pentru excelența în ospitalitate. Maria ne va vorbi despre provocările întâmpinare de-a lungul acestei experiențe.

Ioana Lazăr, Eggcetera, Cluj: Cu o experiență în domeniul ospitalității care include concept și design interior (absolventă a facultății de arhitectură), dar și management, Ioana este unul dintre oamenii care și-au transformat visul în realitate la Victor. Fresh To Go și mai apoi Eggcetera.

Oana Coantă, Bistro de l’Arte, Brașov: Chef, manager și co-proprietar al restaurantului Bistro de l’Arte din Brașov, Oana ne va vorbi despre ce înseamnă să conduci un business de peste 18 ani și cum să aplici principii de slow food în organizarea bucătăriei.

Adi Hădean, MEATic, București: Persoană publică, chef, blogger, scriitor, proprietarul AtticLab și a restaurantului MEATic, fondator Școala de Bucătari Adi Hădean. Ne va vorbi despre cum construiești o afacere solidă și ne va împărtăși din experiența lui din lumea ospitalității.

Silviu Chelariu, Manger, Cluj: Silviu și-a transformat visul în realitate: este proprietarul și bucătarul-șef al restaurantului Manger. Va veni la conferință să ne vorbească despre obstacolele și (în același timp) bucuriile aduse de rolul de „propriul șef”.

Cristi Cismaru, Asociația My Transylvania: De mai bine de 10 ani, Cristi ajută satele transilvănene să își promoveze produsele gastronomice și conectează restaurantele cu resursele locale. Ne va vorbi la Pinch of Salt despre importanța utilizării resurselor locale și a sprijinirii micilor producători.

Vlad Buda, Steam, București: Vlad lucrează în ospitalitate de peste 13 ani. Și-a îndeplinit visul de a avea propria cafenea și actualmente conduce două locații în București, pe nume Steam. Ne va vorbi despre crearea de comunități și despre ideea de a fi „inclusive”, mai mult decât „exclusive”.

Horia Simon, Clubul Gastronomic Transilvan, Cluj: După 15 ani de „bucătărit” și experiență cu diverse restaurante din Cluj și din lume, Horia și-a conturat drumul în jurul conceptului de „produs local”, cu studii în cercetarea patrimoniului național culinar și concentrat în jurul paradigmei de slow food.

World best female chef

Ana Roš este chef de origine slovenă, entuziastă a sportului și a călătoriilor de la o vârstă fragedă, absolventă a studiilor diplomatice și internaționale în Italia. I-a fost acordat premiul de „World Best Female Chef” în 2017 de către revista „Restaurant”. Ea și partenerul ei de viață, Valter Kramar, dețin Hiša Franko (în Kobarid, Slovenia), unul dintre cele mai importante restaurante din Europa, care, în iunie 2018, a primit locul 48 în lista celor mai bune restaurante din lume de la 50 Best Restaurants List.

În mai 2016, Ana a apărut într-unul din episoadele serialului Chef’s table de pe Netflix, în cel de-al doilea sezon. Serialul a avut premiera în aprilie 2015, povestea Anei fiind disponibilă pentru vizualizare oricând pe canalul Netflix.

Înscrieri și parteneri

Biletele pentru participarea la conferință pot fi achiziționate de aici. Informații suplimentare aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!