S-a dat startul înscrierilor la Msg Maraton Apuseni 2019!

Home $ Știri Cluj $ S-a dat startul înscrierilor la Msg Maraton Apuseni 2019!

by | Feb 21, 2019 | Știri Cluj

Joi, 14 februarie, s-au deschis înscrierile la a 9-a ediție msg Maraton Apuseni. Alergatori de top, printre care Robert Hajnal și Viorica Henry și-au anunțat prezenta la start-ul curselor din 25 mai, la care sunt așteptați 1750 de concurenți din țară și străinătate.

Cursele sunt deschise atât sportivilor profesioniști cât și celor amatori, care sunt așteptați în tabăra de bază din stațiunea Muntele Bășiorii, să descopere #ritmulmuntelui la una din cele 5 probe de concurs: ultramaraton 73,6 km, maraton 43,7 km, semimaraton 21,1km, cros de 7 km sau proba family de 3,2km.

În data de 25 mai 2019, munții Apuseni și pitoreasca rezervație Scărița Belioara vor fi din nou gazdele îndrăgitului concurs de alergare montană msg Maraton Apuseni. Aflat la a 9-a ediție, evenimentul este organizat de Clubul Alpin Român secția Universitară Cluj, în parteneriat cu Clubul Sportiv Alpin Universitar și cu sprijinul partenerului oficial msg România.

PUNCTAJE ITRA – INTERNATIONAL TRAIL RUNNING ASSOCIATION
Atât proba de ultramaraton cât și cea de maraton rămân în continuare certificate ITRA, concurenții care încheie aceste curse primind 3 puncte ITRA (ultramaraton), respectiv 2 puncte ITRA (maraton). Cursa de ultramaraton din cadrul msg Maraton Apuseni se numără printe primele din calendarul competițiilor de alergare montană din România. Organizatorii îi invită pe această cale pe toți cei care doresc să se pregătească pentru cursele din timpul verii, sau pe cei care doresc sa își depășească limitele și să facă tranziția de la maraton la ultramaraton, să ocupe din timp cele 100 de locuri disponibile la proba de 73,6km.

SEMINARII DE ALERGARE MONTANĂ PENTRU COMUNITATE
Anual, organizatorii msg Maraton Apuseni găzduiesc seminarii educative pe teme de alergare montană. Specialiști în medicină sportivă, nutriție și antrenament precum și sportivi cunoscuți sunt invitați la întâlnirile non-formale cu alergătorii din Cluj-Napoca. Seminariile sunt gratuite iar accesul se face în baza unei înscrieri în prealabil, aici.

Programul seminariilor este următorul:
10 aprilie 2019 / ora 18:45 / The Office Cluj-Napoca / Discuții cu specialiști, pe teme de sănătate, despre instrumente și metode de monitorizare a stării de sănătate atunci când practicăm sporturi de anduranță.
8 mai 2019 / ora 18:45 / The Office Cluj-Napoca / invitat ROBERT HAJNAL. O discuție liberă cu câștigătorul cursei de ultramaraton de la msg Maraton Apuseni 2018 și vice campion UTMB 2018.

CARE ESTE POVESTEA TA? #9000depovești
Povestea msg Maraton Apuseni este povestea celor peste 7000 de alergători care au participat la cele 8 ediții ale concursului. În 2019 sărbătorim 9.000 de povești și 9.000 de alergători care trec linia de sosire la cursele din pitoreștii Apuseni. Suntem curioși le aflăm poveștile și îi invităm pe cei care doresc să le împărtășească cu comunitatea să ne trimită imagini de la competiții sau de la antrenamente la adresa [email protected] sau sa le publice pe Facebook si Instagram cu hashtag-urile #9000depovești #inritmulmuntelui. Ulterior, organizatorii msg Maraton Apuseni le vor prelua și le vor publica pe conturile de social media ale competiției.

Organizatorii mai pregătesc surprize, pe care le vor dezvălui treptat prin intermediul canalelor de comunicare ale evenimentului: Site / Facebook / Instagram/ YouTube.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!