Cum a fost la Social Quiz la Hugo City

Home $ Articole $ Cum a fost la Social Quiz la Hugo City

by | Feb 28, 2019 | Articole, Cum a fost la

Ieri seara, în mijlocul săptămânii, am ales să uităm de faptul că mai e mult până la weekend și să facem o ieșire în oraș. N-a durat mult până să hotărâm unde mergem, căci știam deja de ceva vreme că la Hugo City în fiecare miercuri e seară de Social Quiz, nu fusesem niciodată și chiar am vrut să avem și această experiență. A fost un mic team building, căci echipa era formată din mine și colegele mele, Ecaterina și Corina.

După ce ne-am așezat la masă, pe lângă meniu ni s-au adus și foile de concurs, 6 la număr și a trebuit să ne alegem numele echipei. Au fost câteva propuneri și într-un final am rămas la numele Jon Snowers (fanii Game of Thrones își vor da seama cu cât optimism am pornit la drum, pentru ceilalți zicem doar că Jon Snow era un personaj care ”nu știa nimic”). Quiz-ul care urma să înceapă presupunea 6 runde pe domenii diferite, fiecare rundă având 10 întrebări. În total urma să răspundem la 60 de întrebări, dar nu ne-am alarmat, căci nu era vorba despre competiție, ci despre experiența avută.

Ne-am luat gândul de la asta răsfoind meniul. Înainte să apucăm să comandăm ceva, pe fiecare masă a fost plasată (strategic) câte o farfurie cu foccacia, ce avea să ne deschidă apetitul. Norocul a fost că ospătarul ne-a sugerat să consultăm meniul de sezon și ne-a convins pe fiecare să încercăm ceva din el. Imediat e martie, dar noi nu ne-am putut abține de la ciocolată caldă cu marshmallows și vin fiert. Probabil vor fi ultimele de care ne bucurăm până la toamnă. Hai, primăvară, hai.

Ajunsesem la restaurant devreme, însă multe mese însă nu erau încă ocupate, deci quiz-ul a mai așteptat. Am profitat de timp și am povestit vrute și nevrute până când s-a dat startul. Sala era plină, iar majoritatea echipelor erau foarte numeroase, având peste 5 participanți. Urmau să fie 6 runde, după cum spuneam, iar domeniile erau afișate pe mai multe ecrane amplasate prin restaurant: Evul Mediu, pictură, filme, muzică RAP, Made in și Guess it (o rundă de la care aveam complet alte așteptări și pe care urma să o înțelegem doar la final). Regula jocului spunea că echipa care a câștigat data trecută poate alege primul domeniu, iar ei au ales muzica RAP. Trebuia să ghicim ce cântăreți interpretează 10 melodii, ascultând bucăți de câteva secunde din ele. Ne distram copios când recunoșteam o melodie, aproape că începeam să dansăm când auzeam ceva familiar și ne agitam când nu reușeam să ne dăm seama cine cântă. După ce răspundeam și la ultima întrebare, aveam posibilitatea de a ne întoarce la anumite puncte ale rundei pentru a ne asigura că am înțeles bine și am făcut alegerea pe care ne-o doream. Mai apoi, fiecare echipă dădea foaia completată cu cele 10 răspunsuri unei alte echipe și o corecta pe cea primită. Între runde erau pauze scurte de câteva minute, care erau exploatate la maxim de toată lumea datorită faptului că participanții nu aveau voie să părăsească încăperea în timpul rundelor. Dacă erau totuși urgențe, rămâneai pe tușă până la runda următoare.

Echipa cu cel mai mare punctaj la runda încheiată alegea următorul domeniu și tot așa până la finalul jocului. Mi-au rămas în minte privirile noastre lipsite de speranță când am văzut întrebările despre Evul Mediu, dar și cele atente atunci când trebuia să recunoaștem operele unor pictori. Ne consultam între noi, iar dacă numai o persoană avea o propunere mergeam pe alegerea ei – toți pentru unul și unul pentru toți. Ne felicitam când aveam dreptate și ne amuzam când puneam răspunsuri la întâmplare și erau cele potrivite. Inevitabil, se auzea câte un „V-am spus eu că e așa”. Între timp ne-am mai comandat mâncare, căci aveam nevoie de forțe proaspete. Am vrut doar o gustare, dar ne-am trezit cu o piadină și sandwich pulled pork imense pe masă și am încercat să le facem față eroic, însă ele au învins lupta.

Penultima rundă a fost dificilă pentru echipa noastră, căci la runda despre filme, pe care inițial ne gândeam că o să o stăpânim foarte bine, implica în seara respectivă recunoașterea unor seriale vechi pe baza a 10 secvențe video extrase din acestea. Ce-i drept, la masa noastră media de vârstă era cea mai mică, căci în restul sălii se auzeau hohote de râs ca urmare a recunoașterii secvențelor. Echipele erau vesele, distrându-se copios la secvențele din seriale. Apoi a venit ultima rundă, unde a trebuit să ne dăm seama care e legătura dintre rundele anterioare. După ce s-a tras linie și s-au adunat punctajele și a fost realizat un clasament al echipelor, câștigătorii au fost recompensați cu băuturi din partea casei. Deși nu ne-am clasat podium, având un punctaj destul de mic, echipa noastră a fost cea care a ales unul din domeniile pentru ediția viitoare, așa că, dacă aveți plângeri la ediția de săptămâna viitoare, adresați-vă Ecaterinei. Această regulă e o oportunitate prin care tu și gașca ta puteți opta pentru un domeniu pe care îl stăpâniți bine, având un avantaj le ediția viitoare.

Nu ne-am dat seama cât de repede a trecut timpul până când am observat că deja era aproape ora 11 și am hotărât să încheiem seara. Deși am fost Jon Snowers, a fost o seară în care am reușit să socializăm între noi mai mult decât o facem de obicei. Pentru cei care nu au mai fost la o seară de quiz, recomandarea mea e să faceți o echipă cât mai mare, nu numai pentru a îngloba mai multe cunoștințe, ci și pentru o atmosferă mai veselă. Ajută și să aveți câte un coechipier pasionat de fiecare domeniu existent în echipă. Dar să nu vă rezumați doar la punctaj, ci savurați momentele avute cu echipa și relaționarea cu celalte echipe.

Tu când ai fost ultima oară la un Quiz Night? Nu uitați să faceți rezervări, căci mesele se ocupă repede și nici vorbă să prindeți vreun loc dacă nu v-ați anunțat venirea.

Hugo City
Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr. 13-15
0752 133 546
[email protected]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!