7 motive pentru care să participi la Târgul de Cariere

Home $ Articole $ 7 motive pentru care să participi la Târgul de Cariere

by | Mar 7, 2019 | Articole

Hello, my fellow jobhunters! Împachetați-vă experiența, puneți-o în CV și haideți cu ea la Sala Polivalentă, în datele de 15-16 și 26-27 martie, zile în care aveți mari șanse să găsiți locul de muncă ideal. Ce se întâmplă, mai exact? Numai lucruri bune, aș putea zice, dat fiind faptul că se desfășoară Târgul de Cariere IT, respectiv Târgul de Cariere, evenimente în cadrul cărora poți interacționa direct cu unele dintre cele mai cunoscute companii din Cluj-Napoca și nu numai. Fie că ești în căutarea unei prime experiențe de muncă, ai vrea să încerci un domeniu diferit, sau te afli încă în băncile facultății și te întrebi ce caută angajatorii de la candidați, vino să descoperi ce au pregătit organizatorii pentru aceste două ediții. În cazul în care nu ești foarte convins dacă ai vrea să mergi sau nu, am făcut noi o listă de 7 motive pentru care merită să participi la ambele târguri. Mai apoi, discutăm despre ce aduc diferit Târgul de Cariere și Târgul de Cariere It.

Nu îmi pot imagina un motiv mai întemeiat pentru care să participi la un târg de cariere, decât acela de a cunoaște față în față posibilii tăi angajatori. Interacțiunea directă are nenumărate beneficii, iar recrutorii au șansa să își facă o impresie pozitivă despre tine doar de la o simplă discuție, prin intermediul căreia fiecare își prezintă așteptările. Nu există stresul unui interviu, chiar mai mult, discuțiile au un caracter amical și nu se desfășoară într-un mediu formal. În momentul în care începi o conversație cu membrii unora dintre cele mai active companii de pe piață, afli care sunt cele mai căutate joburi. Să spunem că intuim care ar fi ofertele Târgului de Cariere It, însă ediția global aduce multe alte domenii populare, pentru a reuși să descoperi unde există o disponibilitate mai mare.

Te-am încurajat la începutul acestui articol să îți pregătești CV-ul de acasă și să vii cu el actualizat, gata să îl depui la companiile ce îți atrag atenția. Cu toate acestea, se poate întâmpla să îl uiți pe masă înainte să pleci, să realizezi că nu ai adăugat ultima experiență, sau poate nu ești foarte mulțumit de aspectul său vizual. În astfel de situații există o singură rezolvare: te îndrepți spre standul eJobs, unde ai ocazia să îți construiești, pe loc, un CV digital. Echipa îți va oferi asistență, astfel încât documentul să cuprindă doar informații relevante pentru angajatori. De îndată ce ai terminat cu acest capitol, ești liber să aplici online, prin intermediul platformei, la toate joburile care ți se par a fi potrivite pentru tine.

Dacă tot ai un CV de care te simți mândru, de ce să nu îl arăți și angajatorilor? Uite așa, descoperi ofertele disponibile pe piață și ai șansa să vorbești cu fiecare companie în parte și despre beneficiile pachetului salarial. Acestea pot include abonamente la sală, sau chiar traininguri în străinătate. De asemenea, târgurile sunt ideale și pentru cei care nu au acumulat prea multă experiență pe piața muncii, dar își doresc să se dezvolte profesional. Multe companii prezente oferă oportunitatea unui internship plătit, cu posibilitate de angajare. De pe urma acestor stagii de practică beneficiezi, în special, dacă ești student. În acest fel, vei reuși să guști puțin din responsabilitatea la locul de muncă, în timp ce te bucuri de un program flexibil. La final, cine știe? Managerii pot să simtă că te potrivești de minune în cultura organizațională și să îți ofere posibilitatea unui contract pe lungă durată.

Târgul de Cariere It și Târgul de Cariere global nu ar fi la fel dacă nu ar oferi tot felul de surprize publicului prezent. Nu mă refer aici doar la multitudinea de companii invitate să își prezinte ofertele, ci și la conferințe interesante, desfășurate pe diferite subiecte, unde ai ocazia să înveți de la experți cum te poți dezvolta profesional, dar și personal. În plus, dacă ai participat și la edițiile trecute, probabil ești familiarizat cu acele colțuri de speed challenge, sau gaming, unde poți lua o pauză de la interacțiunea cu angajatorii. Partea cea mai bună e aceea că poți câștiga și premii, despre care vom discuta imediat.

Acum că am lămurit de ce o simplă vizită poate reprezenta un pas mare spre o carieră de succes, e timpul să discutăm, pe scurt, despre fiecare târg în parte și ce are de oferit în plus. Pentru început, nu uita că Târgul de Cariere IT se desfășoară în 15-16 martie, iar dacă te pasionează tot ceea ce înseamnă limbajul de programare, cu siguranță acesta este evenimentul unde trebuie să fii prezent neapărat. Dacă aș fi în locul tău, cel mai entuziasmată aș fi de StartUp Alley, unde ai posibilitatea să interacționezi cu antreprenori ce și-au lansat de curând pe piață ideile creative. Oportunitatea de a conversa deschis cu specialiști în domeniu este oferită și în cadrul activităților Cluj Tech Society Conference. Ai nevoie de bilet pentru a participa la cele două zile de conferință? Nici vorbă! Intrarea este liberă, iar invitații vin atât din România, cât și din străinătate, pentru a vorbi despre subiecte precum Artificial Intelligence, Internet of Things și Machine Learning. Poate simți că ți s-ar potrivi mai multă acțiune, situație în care îți reamintesc de acea zonă dedicată gamer-ului din tine. În cadrul ediției din martie vor avea loc adevărate competiții de League of Legends și Hearthstone, așa că nu rata ocazia de a le arăta tuturor tehnicile tale. De asemenea, indiferent de activitatea la care alegi să participi, poți câștiga numeroase premii. La conferință se oferă pass-uri pentru TedX Cluj, iar la întrecerile de gaming se câștigă premii în bani și multe alte surprize ce urmează a fi dezvăluite.

Pentru cei care sunt în căutarea altor domenii de activitate, Târgul de Cariere are loc în 26-27 martie, zile dedicate recrutărilor, dar și discuțiilor. Evenimentul I love my job Academy, ajuns la cea de-a doua ediție, îi așteaptă în prima zi, la BT Arena, pe toți cei curioși să descopere poveștile de succes a unor oameni consacrați pe piața muncii. Tot în capitolul reușite profesionale aș putea să includ și „supraviețuirea” la locul de muncă. La o primă vedere pare amuzant, dar nu strică niciodată câteva tips & tricks despre ce înseamnă să lucrezi într-o anumită instituție, sau cât de solicitant poate fi jobul pentru care îți doreșt să aplici, venite tocmai de la persoane din domeniu. Târgul de Cariere oferă noi oportunități atât pentru cei care își doresc să se angajeze, cât și pentru cei care au în minte planul de a-și deschide propriul business. Viitori antreprenori au ocazia să participe la sesiuni de networking alături de cei care au pornit deja pe acest drum, iar astfel să înțeleagă mai bine ce provocări îi așteaptă.

Mai multe despre cele două târguri am discutat într-un interviu cu Mihai Cotos, care ne-a spus câteva cuvinte despre procesul de rebranding al evenimentelor.

Ne vedem în 15-16, respectiv 26-27 martie, nu-i așa?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!