Ne întoarcem la Vâlcele împreună cu .msg România, pentru campania de împădurit 2.0

Home $ Articole $ Ne întoarcem la Vâlcele împreună cu .msg România, pentru campania de împădurit 2.0

by | Mar 15, 2019 | Articole, Recomandări

Nu știu cât de activi și cu chef de viață sunteți voi în această perioadă a anului, însă eu întotdeauna simt luna martie ca un fel de trezire din hibernare. Imediat cum bate ceasul miezul nopții și lunile primăverii își fac apariția timid, inconștient aproape încep să caut tot felul de proiecte care să mă țină ocupată, dar și fel de fel de scuze pentru a petrece cât mai mult timp afară, mai ales în natură, parcă pentru a compensa lipsa soarelui din ultimele luni. Norocul este că într-un oraș cum e Clujul mereu ai ceva de făcut, iar dacă vrei să te implici în comunitatea din care faci parte, cu atât mai bine, opțiuni ai destule. Eu îmi îndrept atenția către acțiuni din care pot obține cât mai mult – și satisfacția dată de contribuția la o cauză bună, și plăcerea de a fi într-un loc care mă alimentează cu energie.

Și pentru că anul trecut mi-a plăcut atât de mult împădurirea de la Vâlcele, alături de cei de la .msg systems România și Clubul Alpin Roman – Sectia Universitara Cluj, n-am stat pe gânduri când s-a dat startul înscrierilor anul acesta. Așa că, pe 23 martie ne întoarcem în zona Vâlcele, Cluj, pentru a ne continua acțiunea de împădurire! Mi s-a părut cumva normal să particip la această inițiativă și anul acesta și cel mai probabil va deveni un obicei. Cred că suntem datori să dăm o mână de ajutor planetei, în primul rând, iar mai apoi comunității din care facem parte, iar aceste acțiuni de împădurire au un impact pe termen lung și eforturile noastre de astăzi vor susține viața a numeroase generații care vin după noi. Puteți privi această zi și ca un prilej de a fi activ în natură, pentru că 10 copaci plantați echivalează cu ușurință 50 de minute în sala de fitness. Credeți voi că bunicii noștri au rămas în formă până la bătrânețe pentru că alergau pe bandă și ridicau greutăți? Nu, munca pământului este un exercițiu destul de bun, îi puteți spune “Total Body Workout”.

În plus, numai bine s-ar potrivi o așa activitate având în vedere faptul că între 15 martie și 15 aprilie are loc “Luna Pădurii”, un eveniment anual care a debutat acum mai bine de 200 de ani și care are în prim plan evidențierea rolului și importanței pădurii în menținerea echilibrului în natură. În această perioadă vor avea loc pe întreg teritoriul țării acțiuni de plantare a puieților, așadar vă puteți implica activ în una sau mai multe dintre acestea.

În ceea ce privește strict împădurirea de la Vâlcele, ai două posibilități prin care poți contribui. Una ar fi să donezi o sumă (la alegere) accesând pagina aceasta, butonul Donează, sau direct în contul asociației Clubul Sportiv Alpin Universitar, CIF: 36968815, cont bancar deschis la BCR, IBAN: RO27RNCB0106153476500001. În cazul acesta, ai grijă ca la detaliile de plată să menționezi – împadurire msg Maraton Apuseni 2019. Cealaltă variantă ar fi să vii cu noi în data de 23 la Vâlcele și să pui umărul la treabă, în calitate de voluntar. Transporul și masa sunt asigurate de către ei, deci chiar singura voastră grijă ar fi să vă odihniți bine cu o noapte înainte ca să puteți planta cu spor. Și vă mai zic ceva: nimic nu se compară cu o masă în inima pădurii, după ce ai plantat zeci de copaci. Dacă această idee ți se pare mai potrivită ție, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de aici. Ulterior, coordonatorul voluntarilor msg Maraton Apuseni va contacta toți doritorii și le va comunica detalii suplimentare. Dacă aveți întrebări suplimentare, le puteți adresa către [email protected].

Din proprie experiență, vă garantez că vă va plăcea mult acțiunea dacă vă hotărâți să veniți. Am cunoscut oameni tare faini și de toate vârstele, echipa .msg România este într-adevăr una deosebită și mereu i-am apreciat pentru campaniile pe care le organizează. Eu le zic – #thedreamteam – pentru că am avut șansa să fiu și în mijlocul lor la diverse evenimente și acțiuni similare și întotdeauna mă surprinde spiritul lor de echipă și forța cu care fac lucruri să se întâmple.

Ce zici, vii cu noi la Vâlcele în 23 martie?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!