Câteva preparate noi care ne-au atras atenția în meniul Zucca City Bistro

by | Mar 20, 2019 | Articole

După două zile de soare, plimbări în natură și speranță că în sfârșit a venit primăvara, iată că iar ne-am pricopsit cu vremea aceasta mohorâtă care ne-ar ține într-un somn și într-un stat degeaba continuu. Ce să-i faci? Suișuri și coborâșuri, trebuie să te adaptezi. Păcat că deja îmi făcusem toate planurile pentru temperaturi mai ridicate, deci vă imaginați că n-am fost foarte fericită când am rămas aproape complet fără activitate. Așa că a trebuit să găsesc rapid o modalitate de a-mi îmbunătăți dispoziția.

Și uite-mă cum am ajuns să trec pragul celor de la Zucca City Bistro. Poate nu o să înțelegeți legătura, dar vă explic. Poate o fi jobul de vină, poate pur și simplu sunt gurmandă, dar mâncarea bună are acest efect magic asupra mea și îmi poate schimba ziua complet. Nu mănânc în exces, nu mănânc de supărare, pur și simplu îmi place să mă răsfăț cu ceva excelent gătit când nu sunt în apele mele. Cu siguranță nu sunt singura. Și pentru că ultima dată când am fost la Zucca City, la cină, am observat mai multe preparate noi în meniul lor și mi-am promis că voi reveni să le testez. În plus, centrul mi se părea prea departe pe așa ploaie, iar bistro-ul acesta e la o aruncătură de băț de unde locuiesc.

N-a fost decizie ușoară odată ce m-am trezit cu meniul în față, dar niciodată nu e când ai atât de multe opțiuni tentante. Și dacă intervine și factorul de noutate, curiozitatea crește considerabil. La gustări m-am oprit asupra bruschetelor cu piept de rață fume, parfait-ului de ficat, dar și a tartarului de ton cu avocado, sos de soia și miere. Dacă puteți voi alege între acestea… super, eu nu am putut! Supele sunt abia poposite toate: supă Vichyssoise (supă cremă de praz), ciorbă de cartofi cu afumătură și ciorbă de văcuță. Întrebați de supa zilei, veți primi un răspuns savuros de fiecare dată, sunt sigură! Dar de supă chiar nu aveam poftă. Capitolul pește este aproape în întregime nou, exceptând Fritto Misto. Au optat pentru un somon sălbatic pescuit (nu de cultură), pe care îl găsiți sub denumirea de ”file de somon sălbatic Sockeye”. Tot la această secțiune vă va întâmpina și un păstrăv certificat crescut ecologic de la păstrăvăria Bologa, servit cu cartofi copți, precum și un ton deosebit – steak de ton roșu cu edamame saute.

Fiind ora prânzului, noi am ales salata cu avocado și brânză de capră cu trufe și pulpa de rață confiată, o minunăție care a venit alături de piure de cartof dulce și sos de vișine. Rar reușesc să ”dovedesc” tot ce primesc într-o farfurie, dar în cazul acesta, atât de gustos era mixul de arome, încât nu i-am putut rezista. Nici n-am încercat, vă spun sincer. Data viitoare sigur comand pieptul de rață cu piure de țelină și morcovi caramelizați, că prea lung m-am uitat și la acesta până să mă decis în favoarea pulpei. Simt că mi-a rămas pofta în suflet. La secțiunea salate, o mai au pe cea cu piept de rață fumme, tagliatelle de zuchinni și rodie ca noutate, mie-mi sună delicios, zic că-i de încercat. În continuare sunt impresionată de cât de generoase sunt porțiile de salate în acest local.

Apropo, au schimbat carnea de vită la burgeri în Black Angus, iar toate pastele sunt acum homemade. Au introdus două sortimente mai light, cu un sos doar din ulei și vin: tagliatelle cu creveți, respectiv cu vită și hribi. Toate deserturile sunt, de asemenea, făcute în casă, de către Chef Sebastian, un chef cu o experiență vastă ca și patiser în Franța și un adevărat pasionat de dulciuri. Încercați para poșată și clafoutis, vă promit eu că vă vor plăcea.

Zucca City Bistro, un loc pe care l-am descoperit mai târziu decât mi-aș fi dorit, m-a cucerit rapid datorită principiilor după care funcționează. În primul rând, oferă clienților o experiență gastronomică deosebită la prețuri accesibile (și când spun ”deosebită” și ”accesibile”, credeți-mă, chiar veți fi uimiți), tocmai în ideea în care voi vă puteți bucura de preparate savuroase, bine făcute, cât mai des, și nu doar la ocazii speciale. De aici și motto-ul lor: ”Everyday gourmet – daily food can be special”. Mai apoi, de menționat ar fi faptul că încearcă pe cât posibil să practice un stil de bucătărie onestă, fără ”scurtături”, după cum s-ar zice în limbajul bucătarilor. Nu folosesc semipreparate congelate, nu folosesc sosuri gata făcute de furnizori, totul este făcut de către ei din ingrediente de calitate. Proprietarii au decis că nu există loc pentru discuții în ceea ce privește calitatea ingredientelor pentru că este influențat gustul final al preparatelor, dar și pentru că ei, împreună cu fetița lor, mănâncă zilnic în restaurant și vor să fie siguri pe ceea ce consumă. Din acest motiv aleg să colaboreze cu producători locali pentru a avea mereu produse proaspete.

Nu uitați să comandați și limonada Zucca când îi vizitați. Vedeți voi de ce. Fie, lăsăm un gif și vă prindeți. PS: florile de Fasolea Fluturilor sunt responsabile de ce vedeți.

Tu când plănuiești să mergi la Zucca City Bistro?

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This