MOX dă startul înscrierilor în campania de împădurire de la Valea Drăganului

by | Mar 22, 2019 | Articole

Music Outdoor Experience se încadrează în rândurile festivalurilor pe care nu le poți uita cu ușurință si pe care abia aștepți să le trăiești din nou și din nou. Natura îmbinată cu muzica oferă o experiență aparte tuturor festivalierilor care își doresc să dea uitării agitația specifică zonelor urbane și să evadeze cu cortul la munte, în inima pădurii. Pentru organizatorii MOX, Valea Drăganului nu reprezintă doar un simplu spațiu unde oamenii sunt invitați să încerce concerte și activități inedite, ci ei numesc acest loc “acasă pentru 4 zile și 3 nopți”. Iar cum orice casă are nevoie de grijă pentru a fi mereu primitoare, fondatorii festivalului au venit cu o metodă isteață prin care să ajute la dezvoltarea zonei. Mai bine spus, aceștia au în plan să desfășoare o campanie de împădurire.

Primul eveniment va avea loc în data de 13 aprilie, în apropierea barajului Floroiu. Toată comunitatea se poate implica, direct sau indirect, de la voluntari dornici să dea o mână de ajutor, până la cei care se gândesc să includă MOX 2019 în planurile de distracție din această vară. De fapt, persoanele care își achiziționează un bilet sunt cele care decid volumul de muncă. Campania vine cu următoarea promisiune: pentru fiecare bilet vândut la ediția festivalului din acest an, se vor planta 10 arbori.

În spatele fiecărei idei mărețe stă o poveste autentică, iar cazul de față nu se abate de la regulă. Mai multe despre punctul de plecare al acestei campanii ne-a spus Marius Bugeac, co-fondator MOX.

Dorința de a întreprinde o asemenea activitate ne-a venit anul trecut, atunci când ne aflam în „sihăstrie” – perioadă în care se pregătește perimetrul festivalului. Într-o seară, adunați în jurul focului de tabără, povesteam despre furtuna din septembrie 2017, aceea care a pus la pământ păduri întregi de peste tot din țară și care s-a simțit atât la munte, cât și la orașe. În acel moment, ne-am gândit că suntem responsabili să venim în ajutorul naturii, mai ales că ea ne găzduiește momentele de neuitat de la MOX.

De la câteva discuții, până la un plan detaliat, nu a mai fost decât un pas. Campania a primit  sprijinul Primăriei Poieni, însă aceasta nu este singurul colaborator. În data de 13 aprilie, la Valea Drăganului, vor fi prezenți și Beard Brothers, gata să dea o mână de ajutor. Până la urmă, nu e muncă ușoară să plantezi un număr atât de mare de arbori pentru o nouă pădure! Oricine poate să participe la această activitate, iar call-ul pentru voluntari a fost lansat cu puțin timp în urmă. Noi vă încurajăm să completați formularul de înscriere fără să stați pe gânduri, mai ales că există două motive foarte întemeiate pentru care să faceți acest lucru. În primul rând, veți participa la o cauză nobilă, iar dacă ați ajuns până acum la una dintre edițiile festivalului, știți, cu siguranță, de ce farmecul zonei merită protejat și îngrijit. În al doilea rând, veți avea ocazia să interacționați cu cei din comunitățile MOX și Beard Brothers, despre care nu putem să avem decât cuvinte de laudă. Uite așa, veți avea parte de o zi productivă, în care să veniți în sprijinul naturii, dar și să vă relaxați la câteva povești bune.

MOX 2019 promite o experiență cu totul aparte, așa că nu uitați să vă cumpărați biletele. Chiar dacă mai avem puțin de așteptat până în iulie, ne vedem cu bine în 13 aprilie, să ne aducem aminte de cele mai faine momente trăite în cadrul festivalului. Cine vine mâna sus!

Tags: mox

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This