Cum a fost în prima zi a Târgului de Cariere

Home $ Articole $ Cum a fost în prima zi a Târgului de Cariere

by | Mar 27, 2019 | Articole, Cum a fost la

Târgul de Cariere și-a deschis porțile începând de ieri, așteptându-i pe cei care își caută un job să le treacă pragul. Campania de comunicare de la această ediție a târgului este una concentrată pe text, având o tonalitate prietenoasă. Despre rebrandingul de anul acesta poți afla mai multe din interviul cu Mihai Cotos de aici. Mesaje precum “Hai că variante există!” Sau “Cu jobu’ chilluț măcar un picuț” au apărut prin toate colțurile orașului, așa că nu-i de mirare că am fost curioși să vedem care sunt ofertele de anul acesta. Dacă nu ai fost ieri la târg, iată ce ar trebui să știi:

Odată intrat în Sala Polivalentă vei vedea o hartă pe care sunt ilustrate pozițiile standurilor participante. La ediția de anul acesta participă 63 de firme din diverse domenii de activitate și multe dintre ele își caută noi colegi în mai multe departamente, având un număr mare de poziții disponibile. Prin urmare, ofertele acoperă atât domenii precum inginerie, consultanță sau administrație cât și marketing, retail sau turism. Am remarcat standul Electric Castle, la care mereu se opreau participanți doritori de a fi voluntari la festival. Tot cercetând standurile am observat și faptul că limbile străine sunt la mare căutare, dar există și alte oportunități atractive. Alina Agafiței, PR-ul evenimentului, mi-a spus câte ceva despre ediția de anul acesta a târgului.

Venim la Cluj după organizarea Târgului de Cariere la Sibiu, unde am avut companii care au programat și câte 30 de interviuri. Ca branduri noi la ediția de anul acesta de la Cluj îi avem pe Amazon, Orange, Marty, 7Card și Centrul Educațional Unirea. Avem și joburi în turism care oferă posibilitatea de a călători foarte mult pentru cei care își doresc o experiență în afara României. Sunt posiblități de a munci și în alte orașe – Amazon București recrutează aici, oferind și posibilitatea de a lucra remote, iar P&G au oferte de trainee program și internship pe perioada verii.

Ca experiența să fie una cât mai eficientă, la intrarea propriu-zisă în târg te așteaptă echipa eJobs, care te va întreba dacă ai un CV pe platforma lor. Dacă ai, ți-l vor printa și te vor invita la telefonul eJobs, o activare ce îți propune să intri într-o cabină telefonică unde să spui la telefon care sunt domeniile de activitate care te-ar interesa, oferindu-ți o listă cu standurile la care vei găsi aceste domenii. Până la ora 15 în jur de o mie de participanți au optat pentru simplificarea procesului de căutare, utilizând acest filtru care te scutește de plimbările confuze printre standuri.

O parte importantă a târgului este I love my job Academy, prin care speakeri din diverse domenii împărtășesc pasiunea lor pentru activitatea pe care o practică și experiențele prin care au trecut. Totul se întâmplă după un program pus la punct, fiecărui speaker alocându-i-se 20 de minute pentru discurs. Am reușit să aud părți din mai multe speach-uri, remarcând cum Bob Rădulescu i-a făcut curioși pe o mulțime de participanți ce stăteau cu urechile ciulite în zona conferinței. Pe agenda zilei se aflau și Irina Margareta Nistor și Dani Oțil, alături de alți 12 invitați. În ceea ce privește ziua de astăzi, pe lângă speakeri, între orele 12 și 15 vor avea loc workshop-uri – poți participa la Talent is not enough, îți poți exersa vocea și dicția cu Andrei Țigănaș sau poți învăța mai multe despre gestionarea angajaților muncitorilor non-europeni. Nu uita să te înregistrezi înainte prin formularul de aici pentru a obține o invitație la eveniment. Iar în cazul în care nu ai aflat, cireașa de pe tort este că 6 participanți dintre cei ce își vor scana invitația vor primi un abonament la Electric Castle, iar unul dintre ei va primi și un abonament la TIFF.

Zsolt, coordonatorul voluntarilor spune că târgul s-a extins mult față de anii precedenți și datorită numărului mare de firme participante s-a optat pentru utilizarea terenul Sălii Polivalente, față de edițiile trecute care se desfășurau pe holuri. Sunt așteptate câteva mii de participanți pentru fiecare zi a târgului, iar interacțiunea dintre aceștia e facilitată și printr-o zonă de networking, unde se găsește cafea, ceai și apă.

După ce am trecut pe la mai multe standuri și mi-am făcut o idee mai clară despre oportunitățile de angajare, i-am întrebat și pe alți participanți cum a decurs pentru ei experiența. Tania, fiind studentă, și-a îndreptat atenția înspre oportunități care să se împace cu programul de la facultate.

Sunt un căutarea unui job part-time sau un internship deoarece sunt încă studentă. Am venit în special pentru joburi în domeniul marketingului pentru că asta studiez, dar nu m-ar deranja nicio oportunitate în zona de economie. Am fost la aproape toate standurile și am găsit multe posibile joburi pe marketing. Am vrut să fiu sigură că acopăr tot ce m-ar putea interesa și am găsit vreo 7 oferte care mă încântă, una chiar la București pe perioada verii.

S-a alăturat discuției și Claudiu, care studiază științe politice și nu prea a găsit oferte în domeniu, însă i s-au părut atractive câteva oportunități pe resurse umane sau planificare de proiecte. Și el s-a informat și urmează să își trimită CV-ul. La fel ca în cazul Taniei, unul dintre criteriile de selecție a fost posibilitatea unui program flexibil.

Mai poți vizita azi Târgul de Cariere până la ora 18. Ți-ai pregătit CV-ul?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!