5 motive să le treci pragul celor de la Zucca City Bistro

Home $ Articole $ 5 motive să le treci pragul celor de la Zucca City Bistro

by | Mar 28, 2019 | Articole

Fac ce fac în ultima perioadă și tot ajung la Zucca City Bistro. De condamnat nu sunt, iar cei care deja i-ați vizitat mă înțelegeți cu siguranță. Eu am fost printre primii oameni care au trecut pragul acestui restaurant (articolul lunar despre localuri recent deschise în Cluj îmi impune astfel, #blessed), și încă de atunci mi-a plăcut foarte mult. De-a lungul timpului am revenit constant, însă acum vizitele sunt tot mai dese. O fi preparatele noi din meniu, o fi faptul că încerc pe cât posibil să mă țin departe de zona centrală, nu știu. Cert este că e de trecut pe lista voastră dacă încă nu ați fost la ei și vă prezint îndată și 5 motive pentru care merită să mergeți la Zucca City Bistro.

Designul modern
Suntem în anul 2019, dacă îmi spuneți că designul nu contează pentru voi atunci când alegeți un local, scuzați-mă dacă vă ridic o sprânceană sceptică. Căutăm locuri în care să ne simțim confortabil, în primul rând, iar mai apoi care să ne transmită un vibe familiar, care să ne facă să ne simțim bine veniți. Cu Zucca am avut un click instant și, așa cum am mai spus, cred că a fost de la combinația armonioasă de elemente, toate luate parcă din lista mea de favorite și plasate în cochetul local de pe Calea Dorobanților, nr. 28. Avem lumini multe, dar discrete, scaune comode, mese de lemn, pereți 3D și vegetație într-un mix galben-verde-maro foarte liniștitor pentru ochi. Nimic nu pare forțat sau nepotrivit, iar locurile la geam, unde ziua vă puteți bucura și de lumină naturală, vă liniștesc toate gândurile. Vă va plăcea.

Everyday gourmet – daily food can be special
Unii optează pentru o cină în oraș doar când au motive de sărbătoare, când simt că și-au câștigat dreptul să se lase pradă unui răsfăț culinar. Alții, fiind prinși în viața de corporație, sunt ușor forțați să găsească locuri unde să-și reîncarce bateriile. În ambele cazuri, în momentul în care intrăm într-un restaurant ne așteptăm ca mâncarea din farfurie să fie gustoasă, în primul rând, diferită față de ceea ce am fi gătit noi și, în ultimă instanță, să aibă un preț accesibil. Da, sunt multe criterii care trebuie bifate, și poate acesta e și motivul principal pentru care Zucca City Bistro a câștigat un loc printre preferatele mele. Ei se bazează pe principiul: ”daily food can be special”, iar dish-urile din meniu îmbină arome și culori pentru a oferi o experiență gastronomică inedită, chiar dacă vorbim de preparate simple. Având un aer gourmet, farfuriile cuceresc prin savoarea lor încă de la prima privire.

Preparatele noi din meniu. Și cele vechi. Fie, toate preparatele din meniu.
Cam la fel de indecisă sunt și când merg la ei și mă trezesc cu meniul în față. Chiar dacă plec cu niște idei de acasă (pentru că mă cunosc și știu de câte ”decizii” sunt în stare), tot ajung acolo și stau pe gânduri. De curând au făcut mai multe schimbări, au introdus dish-uri noi, au schimbat garnituri, tipuri de carne, pastele sunt toate home-made, dacă vă ambiționați îi puteți vizita și săptămânal și tot nu apucați să vă săturați de ei. Țin totuși să menționez câteva denumiri care mie mi-au rămas întipărite pe papilele gustative și care consider că merită să le acordați atenție: parfait-ul de ficat, pieptul de pui cu crustă crocantă (de acesta parcă mi-e poftă azi, hmm), neapărat un burger, căci acum este făcut cu carne de vită Black Angus, obrăjori de vită gătiți încet, tagliatelle cu creveți și musai, musai para poșată glazurată în ciocolată belgiană. Aștept păreri.

Atenția pentru ingrediente
Bunica mea îmi spunea întotdeauna că nu am cum să fac mâncare bună decât cu ingrediente proaspete, de calitate superioară. N-am crezut-o până nu m-am convins singură, în bucătăria mea, dar am ajuns să-i dau dreptate în totalitate. Încă de la prima îmbucătură poți trage rapid concluzii în legătură cu ingredientele folosite, în funcție de impactul gustului. La Zucca City veți sesiza rapid că nu se face rabat de calitate. Consideră că orice ingredient influențează gustul final, și nici măcar o tehnică nemaivăzută de preparare nu ar putea salva o farfurie dacă baza nu este de calitate. Din acest motiv nu folosesc semipreparate congelate, colaborează cu furnizori locali, tot ce poate fi făcut in-house, este făcut de casă. Încercați somonul sălbatic sau păstrăvul de Bologa, veți vedea despre ce vorbesc.

Locația
Dacă Zucca City ar fi un apartament pe Airbnb, la descriere ați găsi notat ”Right next to the heart of the city”. Întocmai cum îmi place mie. E imposibil să fiu singura care efectiv s-a săturat de tot ce înseamnă Piața Unirii, who is with me? Opțiuni avem destule, iar localurile de pe Calea Dorobanților mi se par cele mai accesibile ca zonă, pentru că ești tot foarte aproape de orice, dar nu chiar în buricul târgului. Locație excelentă din punctul meu de vedere.

Tu ai fost la Zucca City Bistro? Cum ți s-a părut?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!