Viața la cămin privat în Cluj – Pros & Cons

Home $ Articole $ Viața la cămin privat în Cluj – Pros & Cons

by | Mar 28, 2019 | Articole, Student

Dacă te pregătești intens pentru BAC și ai de gând să dai la o facultate în Cluj, sigur îți pui întrebarea unde vei sta din octombrie.

Nu mai e niciun secret că în orașul ăsta chiriile sunt exagerat de scumpe, iar viața la caminul de stat nu este chiar pentru oricine, deși condițiile sunt okay. În schimb, din fericire, există o variantă de mijloc: căminul privat.

Da, prietenii o să râdă mereu de tine și vor spune că la privat umblă gândacii îmbrăcați la costum, dar ar fi bine să nu apleci urechea. E chiar mai bine decât ți-ai imagina. Așadar, uite o listă cu avantajele si dezavantajele unui cămin privat.

Pros

#1 Condiții decente la un preț bun
Prețul unui loc într-o cameră pornește de la 500 de lei și poate ajunge la 1200 în caz că vrei să stai singur. De regulă, vei fi nevoit să împarți aerul cu încă două sau trei persoane, iar baia este în cameră.

#2 Luxul de a avea baie în cameră

E mare lucru să ai baia ta, chit că mai trebuie să o imparți cu alte două persoane. Vezi partea bună…nu o împarți cu un întreg palier. Și nici nu vei dormi cu hârtia igienică pe noptieră.

#3 Liniștea

Dacă vrei să trăiești viața de cămin, dar în același timp vrei să duci o viață normală de adult responsabil, aici e locul ideal. Petrecerile nebune sunt destul de rare, iar portarul își face mereu simțită prezența atunci când semnalează nereguli.

#4 Sfântul grup de pe Facebook

Probabil toate căminele au așa ceva in ziua de azi. E locul ăla în care se cere în mod obsesiv un tirbușon, în care lumea își spune of-ul că mașina de spălat de la 2 e gata de ceva timp și nu a venit nimeni să iși ia lucrurile, în care afli că nu mai merge curentul și mai pierzi vremea prin oraș…Locul în care fiecare spune ce are pe suflet indiferent de oră.

Cons

#1 Distanța
Poate fi departe de facultatea la care înveți, iar șansele să întâlnești colegi care învață în același loc cu tine se reduc drastic. Totuși, poți întâlni oameni faini care te pot ajuta cu informații relevante.

#2 Colegii&Curățenia

Aici depinde mult de noroc. Având baie în cameră, curățenia devine un subiect sensibil și perfect pentru un scandal. Oricât de multe liste ai ține tu cu cine urmează să facă ordine prin imensitatea asta de cameră, o ceartă este inevitabilă. Cât despre colegi, ori te enervează ei pe tine, ori tu pe ei…un mister care nu va fi niciodată elucidat.

#3 Odihna

O să îți dorești să te trezească alarma ta, nu cea a colegului care are de la 8 în fiecare dimineață, iar tu ai de la 12. Seara, aceeași poveste. Dacă auzi dușul la miezul nopții, e semn clar că incă 2 ore de acum înainte nu ai șanse să închizi ochii. Regula e simplă: dormi cu 2 perne pe cap sau îți resetezi metabolismul în fiecare zi.

#4 Bucătarii amatori

Și ei viețuiesc în orice tip de cămin. Îi simți de cum te apropii de intrare. Aceeași poveste de fiecare dată. Ori miroase a ars, ori a o combinație nefericită de mâncare. Aproape de fiecare dată vor ajunge la performanța de a declanșa alarma de incendiu și să enerveze un întreg cămin.

În caz că erai indecis unde să stai la facultate, îți garantez ca un loc într-un cămin privat îți asigură strictul necesar, având parte și de viața aia autentică de cămin de care îți spune toată lumea, fiind în același timp și locul în care poți învăța lejer în sesiune.

Iar variante în Cluj sunt destule: Enjoy, Nicolae Cristea, Casa Buftea, Scifcar.

De exemplu, chiria la căminul Enjoy este de 500 de lei pe lună, incluzând utilitățile și abonamentul la internet, camerele având 3 locuri.
La Casa Buftea, chiria este de 525 lei pe lună într-o cameră de 3 persoane.
La Nicolae Cristea situația stă puțin diferit în funcție de gradul de confort și de numărul locurilor din cameră, utilitățile fiind și ele incluse. Astfel avem:

Loc in camera dubla tip A: 650 de le/pers./luna
Loc in camera dubla tip B: 600 de lei/pers./luna
Loc in camera dubla tip C: 500 de lei/pers./luna

Camera single tip A: 1000 de lei/pers./luna
Camera single tip B: 850 de lei/pers./luna
Camera single tip C: 750 de lei/pers./luna

De la o persoană până la 4 în cameră, mai aproape sau mai departe de centru, toate căminele pun la dispoziție un mediu optim de trai, în care gândacii te vor vizita destul de rar, dar cum ziceam mai sus, doar la costum. 🙂

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!