10 tipologii de oameni pe care îi vei întâlni când călătorești cu trenul

Home $ Articole $ 10 tipologii de oameni pe care îi vei întâlni când călătorești cu trenul

by | Apr 5, 2019 | Articole, Student

Ca student român ai parte de luxul (sau nu chiar) de a merge gratuit cu trenul. Astfel, în mod inevitabil, vei lua contact cu această formă de transport fie pentru a merge acasă, fie pentru a explora noi locuri. Iar cum orele petrecute în tren par a dura o eternitate, începi să îți pui întrebări existențiale și să constați că unii oameni par a fi desprinși din alte lumi. Până acum eu am descoperit mai multe tipologii de persoane care călătoresc cu trenul, dar sunt convinsă că lista se va mări cât de curând, căci sunt oarecum la început de drum.

#1 Studentul
Îl recunoști după plictisul existențial pe care îl exprimă și după volumul bagajelor. Mereu cu laptopul la purtător, acesta se va face comod și va avânta spre un bine meritat binge-watching la un întreg sezon dintr-un serial. Nu deranjează pe nimeni și își face cu ușurință prieteni care îi sunt asemenea.

#2 Studentul în sesiune
Mulți își petrec sesiunile din petrecere în petrecere, însă mai sunt unii studenți care ies în sesiune din casă doar pentru a merge ”acasă.” Știu, sună paradoxal, dar are sens. Acesta își împrăștie toate cursurile în compartiment ca să dea impresia că învață în timp ce se gândește la ce va face după examene. Mintal, e și el tot la o petrecere, cu restul lumii. Ajuns acasă, nu se va mai atinge de nimic ce ține de facultate.

#3 Cat lady
Aici intră toți oameni care plătesc bilet pentru animalul de companie. Ar fi și mai okay dacă data viitoare pisica ar sta frumos într-o cutie specială, nu ar sări pe toate scaunele și nu și-ar băga coada în toate lucrurile celorlalți. Cât despre câini… nici nu are sens să dezbatem.

#4 Squad-ul petrecăreț
Sunt oamenii aceia euforici, care niciodată nu au loc, se cearta constant cu controlorii, iar după un pet de bere încing atât atmosfera, cât și difuzorul unui telefon deja obosit de la trecerea timpului. De cele mai multe ori se adună într-un singur vagon și trăiesc din plin momentul.

#5 Sleepyhead
Indiferent de ora la care vei circula cu trenul, vei auzi pe fundal un sforăit zdravăn. E amuzant momentul când vine controlorul și trage de persoana respectivă să se trezească. În general se încheie cu scandal. Să recunoaștem, nimănui nu-i place să fie deranjat dintr-un somn profund.

#6 Automatul (gratis) cu sfaturi de viață
Sunt persoanele acelea trecute și de a treia tinerețe, care îți dau impresia că s-au blocat pe CFR încă din vremea studenției și care acum îți dau tot felul de sfaturi. De la cum să înveți eficient până la cum să combini fără să pari disperat, toate se vor termina cu eternul „pe vremea mea…”. Încearcă să reții esențialul.

#7 Judecătoarele credincioase
Sunt doamnele care te vor analiza din cap până în picioare, se vor plânge de generația care vine, vor spune că viața pe vremuri era mai bună, iar cu oameni ca noi, ”tinerii din ziua de azi”, ele nu vor mai avea pensii. Se prea poate să se întoarcă de la ceva pelerinaj și să voteze cu PSD. Ca sfat, pune-ți căștile în urechi și ai rezolvat toată problema.

#8 Vânzătorul ambulant
Simți că te ia somnul, aproape ațipești, nu îți mai pasă nici de bagaje, când brusc auzi: „Bere, covrigei, cornuri cu ciocolată avem”. Să ajungi să faci shopping în tren… e deja next level. Doar că na, te mai apucă și foamea.

#9 Actorul
E persoana aceea care se ceartă pentru locul de la geam ca să se poată simți ca într-un film dramatic. Ciudat e că la scurt timp va adormi. Oare tot atunci e gata și filmul?

#10 Melcul
E melc pentru că se mișca și foarte greu, dar și pentru că are o grămadă de bagaje, împrăștiate peste tot, puse îndeosebi în drum ca lumea să se împiedice de ele. În final, tot el este cel frustrat pentru că oamenii îi reproșează să nu se mai extindă în întreg vagonul.

Dacă până acum n-ai mers cu trenul, eu zic să profiți de gratuitate și să trăiești din plin experiența asta. Îți vei face prieteni, vei descoperi specimene noi, iar timpul va căpăta noi valențe. Apropo, toate prieteniile din tren încep cu: „Mai e mult, că eu nu mai suport?”

Tu ce alte tipologii de oameni ai cunoscut în timpul drumurilor cu trenul?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!