10 locuri cool de luat brunch-ul în weekend în Cluj

Home $ Articole $ 10 locuri cool de luat brunch-ul în weekend în Cluj

Weekend! Acel moment al săptămânii în care poți să dormi pe săturate, fără să fii stresat de soneria alarmei. Lenevești în voie, până când îți dai seama că e aproape ora amiezii și parcă, parcă, ți s-a făcut foame. Te așezi la masă, iar prin gând îți trece următoarea întrebare: Oare am parte de un mic-dejun întârziat, ori mă bucur de un prânz prea devreme? Nici una, nici alta. În cazul de față, termenul corect este brunch. Dacă nu știi ce presupun preparatele din această categorie, am pregătit special 10 locuri cool de luat brunch-ul în weekend în Cluj. În schimb, dacă ești cunoscător al acestui concept, ai un motiv în plus pentru care merită să descoperi noi delicatese. Opțiuni sunt destule pentru toate preferințele.

De îndată ce treci pragul localului Eggcetera simți cum zilele de weekend devin și mai bune. Atmosfera călduroasă, designul modern, masa comună care invită oamenii să se împrietenească, toate acestea oferă momente de neuitat fiecărui client. Bineînțeles, aici se adaugă și experiența culinară, doar vorbim despre mâncare. Localul este specializat atât pe micul dejun cât și pe brunch, iar preparatele din meniu te vor face să îți mai dorești o porție… sau poate chiar un desert. Dacă nu ai fost până acum în Eggcetera, dar plănuiești să mergi, te sfătuiesc să încerci Huevos Rojos. Spun doar atât, vedetele sunt două ouă poșate, restul ingredientelor te las să le descoperi singur.

Adresă: str. Napoca, nr. 13

Pe Ion I. C. Brătianu se află un local de care eu, personal, nu mă mai pot sătura: A la Tarte. Chic, romantic și cu preparate ce îți fură privirile de îndată ce pășești pe înăuntru, acest bistro francez este răspunsul meu la întrebarea: Unde aș putea să mănânc rapid și gustos? Fie că mergi singur sau însoțit de un prieten, aici ai ocazia să savurezi în voie diferite sortimente de quiche, tarte și chiar fursecuri. Un brunch delicios merge mână în mână cu o porție de Quiche Raclette, pe care nici nu îți dai seama când ai terminat-o. Pentru cei mai pofticioși recomand cu încredere și Tarte Amande Abricots, o tartă perfectă pentru sezonul cald.

Adresă: Str. Ion I. C. Brătianu, nr. 35

La Olivo Caffe & Bistro ne dăm întâlnire nu doar dimineața, pentru o cafea delicioasă, ci și în jurul orei prânzului, pentru un brunch memorabil. La Olivo, pe lângă sortimentele deosebite de cafea, vei găsi arome nemaiîntâlnite pentru că știu să le pună în evidență prin aproape toate metodele de preparare cunoscute în lume. Apoi, aromele perfect îmbinate din preparatele lor, de texturi delicioase și surprinzătoare, sunt aduse împreună pentru o experiență de neuitat. Printre felurile de mâncare pentru brunch pe care le vei găsi în meniul lor se numără: scrambled eggs cu pancetta și ierburi pe pâine artizanală cu maia, omletă franțuzească delicată, cu sparanghel și parmezan și ouă în stil italian coapte în sos de roșii, oregano și cârnaț salsiccia.

Mai mult, prietenii de la Olivo și-au deschis o casă nouă în Piața Muzeului, pe strada Octavian Petrovici 7, Olivo Coffee Culture. Noi i-am trecut pragul și ne-am bucurat să găsim aici o prăjitorie de cafea, care funcționează în același timp ca un coffee shop, dar și ca un loc de brunch. În schimb, dacă le faci o vizită la ora serii, te vei putea bucura de un pahar de vin bun și de o atmosferă relaxată datorită muzicii plăcute care conturează ambianța localului.

Adresă: bulevardul Eroilor, nr. 7 / strada Octavian Petrovici 7

La GARLIC Bites & Tales găsești opțiuni pentru mic dejun, startere și sandwich-uri, fel principal, salate, supe, paste, deserturi, cam tot ce trebuie, așadar. Ca parte a secțiunii de brunch din meniul lor poți savura: Avocado Toast, Royals, Scrambled & Green, Spinach Omlette și Imperial & Fumé. Dacă ții neapărat să testezi și un preparat care are în centru ingredientul care stă în centrul bucătăriei lor, încearcă supa cremă de usturoi copt. #petestate îți spunem că nouă ne-a plăcut mult de tot. Ca startere, îți recomandăm să dai o șansă combinației aparent atipice de vinete servite cu ardei copți. Apoi, îți garantăm că-ți vei dori să te-ntorci periodic la ei acasă, ca să ajungi să deguști, treptat, fiecare preparat pe care l-au inclus în meniul lor de brunch.

Adresă: strada Inocențiu Micu Klein 13

Cei de la Bujolé te invită să pășești în sufrageria lor și să te simți ca acasă sau ca în sufrageria celui mai bun prieten. Te invită să ocupi loc la masă și să savurezi o cafea de origine unică, un preparat culinar cu arome autentice sau un vin de soi. Și, mai mult, te invită să te lași purtat de simfonia de gusturi și arome ale fiecărui preparat, într-o experiență culinară desăvârșită. Meniul lor de brunch include preparate delicioase precum: Eggs Benedict, Eggs Florentine, Turkey Eggs, Scramble Toast, Breakfast Toast, Omletă franțuzească cu sparanghel și brânză feta, Hummus de anghinare, Guacamole cu somon fumé și Croque Madame. Dacă vrei să te bucuri de un brunch dulce, în schimb, poți alege una dintre următoarele variante: Pain Perdu, Greek Yogurt Breakfast Bowl și Cheesecake cu pară. Și dacă vrei să-ți faci temele cu privire la preparatele lor de brunch din meniu înainte să le treci pragul, poți să explorezi meniul integral aici.

Adresă: Piața Unirii 15

Ne-am bucurat când am aflat că dacă le trecem pragul prietenilor de la Visuin, putem degusta și preparate cu specific de brunch, delicioase, pe lângă „băuturile de autor” pe care eram obișnuiți să le bem la ei acasă. Astfel, de marți până vineri în intervalul orar 09:00-12:00 și de sâmbătă până duminică, între orele 10:00-13:00, poți să iei micul dejun la ei. Meniul lor include: Omletă cu 3 ingrediente la alegere, Brakfast Buddha Bowl, Toast cu guacamole și ouă poșate, Waffle cu banană caramelizată, Cremă de brânză gratinată, Toast cu salată de ou și creveți, Waffle sandwich cu bacon crocant și burrata și Pate de casă. Alături de preparatul pe care-l alegi, poți opta să bei o cafea roasted by MERON: Flat White, Latte, Cappuccino, Espresso Macchiato, Long Black, Americano, Espresso Dublu, Espresso și Iced Latte. #petestate, noi garantăm pentru un waffle sandwich cu bacon crocant și burrata, servit alături de un cappuccino.

Adresă: Universității 15

12 preparate alcătuiesc meniul de mic dejun și brunch al Marty Restaurants, prin care s-au hotarât să provocăm la duel diminețile culinare plictisitoare. Dacă preferatele tale sunt ouăle poșate, atunci Poached egg, kale & biscuit sau Eggs Benedict sunt alegerea ideală. Dacă nu obișnuiești să iei masa la primele ore ale zilei, atunci sigur ceva mai light te va pune pe picioare. Ce zici de un Matcha Smoothie Bowl sau Greek Forest Smoothie Bowl? Astfel te asiguri că îți iei porția zilnică de vitamine și antioxidanți și ai grijă și de siluetă. O altă noutate a meniului de mic dejun Marty este american biscuit, o bunătate din aluat fraged, proaspăt făcut de ei în fiecare dimineață. Descoperă-l în preparatele Egg & Cheese Biscuit, Poached Egg, kale & biscuit sau Big Country Breakfast. Noutățile și surprizele sunt multe, dar nu o să le dezvăluim acum pe toate. Ei așteaptă să le faci o vizită în cea mai apropiată locație Marty și să descoperi rând pe rând preparatele.

Adresă: Piața Unirii 15

DOT – District of Toast ne-au plăcut mult, de la decorul chic, care te face să simți că ai depășit granițele României, până la preparatele din meniu, încât nu ne-am putut abține să nu-l adăugăm în această listă. Mai mult decât atât, am scris și un articol despre experiența noastră aici. Mâncarea a fost delicioasă, dar nu puteți înțelege cu adevărat până nu gustați și voi din bunătățile oferite. Ce recomandăm? Pentru început, noi spunem să nu treceți cu vederea o porție cinstită de Turkish Eggs. Gustos, hrănitor și numai bun de pus pe Instagram.

Adresă: str. Potaissa, nr. 10

Și face parte din categoria localurilor în care poți găsi exact ceea ce ai nevoie în funcție de fiecare moment al zilei. Dimineața, intri somnoros pentru o cafea de specialitate, iar la căderea serii te întorci cu prietenii să vă relaxați împreună la un pahar de vin aromat. Chiar și atunci când ai chef să mănânci un brunch sănătos, Și are suficiente recomandări în meniu asupra cărora va trebui să stai și să te gândești câteva minute bune. Nemulțumit nu vei pleca cu siguranță, mai ales dacă vei alege o porție consistentă de ouă, somon și avocado, alături de un latte. O adevărată minunăție, îți spun eu!

Adresă: Bulevardul Eroilor, nr. 4

Celor de la Roots Urban Tastery mai poți să le treci pragul în continuare pe strada Alexandru Vaida Voevod 16. Mai exact, în spatele căminului Economica 1. Inevitabil, cum intri aici vei avea impulsul să compari locația cu cea pe care o cunoști de mai de mult, din Centru, dar care între timp s-a închis, și este și normal. Meniul e același ca și cel cu care eram familiarizați din Centru. Când le trecem noi pragul pentru un brunch de weekend, ne place să savurăm un Granola Bowl, alături de un pahar de suc de portocale. Dacă vrei să-ți faci temele cu privire la meniu înainte să le faci o vizită, însă, te invităm să descoperi componența sa integrală aici.

Adresă: strada Alexandru Vaida Voevod, nr. 16

Tu unde ai mâncat cel mai bun brunch în Cluj-Napoca?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!