Câteva sfaturi pentru a învăța eficient

Home $ Diverse $ Câteva sfaturi pentru a învăța eficient

by | Apr 10, 2019 | Diverse

Asimilarea lucrurilor noi poate fi puțin problematică pentru mulți dintre noi. Când ești stresat înainte de un examen dificil sau când ai mai multe teste în viitorul apropiat, ai putea avea impresia că nu ai timpul necesar pentru a învăța.
O greșeală des întâlnită este în cazul celor ce încep să învețe nu cu mult înaintea sesiunilor de examen. De aceea simt că timpul nu este suficient. Pentru ei, dar și pentru toți ceilalți, vom enumera câteva metode de învățare rapidă și eficientă.

Ia notițe
Chiar dacă tehnologia de astăzi este destul de evoluată și se află într-o evoluție continuă, aceasta nu înseamnă că ar trebui să uiți să scrii pe hârtie. De fapt, acesta este una dintre cele mai eficiente metode de a învăța pe ultima sută de metri pentru examene. Eu personal, cred că atunci când elevii încearcă să copieze la unele examene, toate aceste fragmente se stocheaza automat în mintea lor.

Aceasta înseamnă că ei de fapt învață, fără să își planifice. Nu e grozav? Prin urmare, mergând pe acest exemplu, vei putea învăța doar prin transcrierea informațiilor.

Nu pierde prea mult timp pe un subiect
Au fost făcute multe studii care au arătat că un student care și-a ales o perioadă scurtă de timp pentru a învăța o lecție, a obținut rezultate mai bune decât dacă ar fi rămas toată ziua să studieze același număr de informații. Îți poți antrena creierul să învețe mai repede și mai eficient.

Dacă te conformezi cu ideea că ai toată ziua la dispoziție pentru a învăța câteva pagini, creierul tău va rămâne pe această idee, în loc să te ajute să memorezi informațiile pe care i le oferi. Alegând să înveți într-o perioadă de timp mai scurtă, nu numai că te va ajuta să înveți mai repede și într-un mod mai eficient, dar te va ajuta, de asemenea, să poți ieși la plimbare înainte de examen în timpul liber rămas.

Obișnuieste-te să faci pauze
Presupun că ți s-a întâmplat adesea să studiezi intens, toata ziua, iar la final să îți dai seama ca ai reținut doar o parte din lectură. De aceea, ar trebui să iei pauză o zi înainte de examen. Este recomandat, pentru a permite creierului să proceseze informațiile pe care le-a asimilat.

De asemenea, studierea la mai mult de un subiect în aceeași zi sau în aceeași oră, ar putea crea o mare confuzie. Informațiile ar putea fi amestecate și s-ar putea să nu reușești examenul. Din când în când, este necesar sa iei o pauză, să poți revizui ce ai acumulat si să te asiguri că ai învațat ceva. Pauzele în timpul programului sunt recomandate și in diferite sporturi sau jocuri, ca pokerul de pildă, unde pentru a fi mai eficienți, jucătorii beneficiază de pauzele sincronizate în timpul jocului, la interval de o oră.

Nu uita sa te odihnești
Știi foarte bine că dacă ești obosit ești incapabil să memorezi ceva. De asemenea, oricât de mult ai încerca, nu poți să te concentrezi. O idee bună este să dormi între sesiunile de studiu. Aceasta înseamnă că după ce ai studiat la un anumit subiect, poți lua o pauză de 45 de minute, astfel încât să poți asimila mai bine informațiile, iar apoi poți continua să studiezi pentru următorul subiect. Dacă nu e cazul să dormi de fiecare dată când termini de studiat, poți merge la o plimbare, pentru a-ți oxigena creierul și a te relaxa înainte de a începe din nou.

Moduri diferite de a memora
Așa cum am spus mai devreme, una dintre cele mai ușoare căi de a memora ceva este transcrierea. Aceasta nu este singura metodă. Poți să înregistrezi lecția și să o asculți sau poți să o citești. Există mai multe tipuri de amintiri, cum ar fi memoria fotografică, memoria auzului, memoria olfactivă sau memoria tactilă.

Când vine vorba de a învăța, memoria fotografică și memoria auzului sunt cele de care ai nevoie. Poți să le combini pe amândouă. Poți scrie informațiile pe hârtie și când revizuiești lecțiile, le poți citi cu voce tare sau le poți înregistra și asculta, de câte ori ai nevoie, pentru a reține informațiile mai bine. În acest fel, ambele tipuri de amintiri vor funcționa în favoarea ta.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!