#FollowMe: Aida Pomian (@aidagramz) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Aida Pomian (@aidagramz) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Apr 15, 2019 | Articole, Descoperă Clujul

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografie, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

În săptămâna ce abia s-a încheiat am descoperit orașul cu iz primăvăratic prin lentila Aidei Pomian (@aidagramz), al cărui profil ne-a poposit în fața ochilor întâmplător și ne-a cucerit instant, din 2-3 capturi cu orașul, determinându-ne într-un final să facem singurul lucru care mai putea fi făcut: să o invităm pe Aida să ne povestească despre interacțiunea ei cu fotografia și Clujul pe profilul nostru de Instagram. A ieșit o explozie de culori.

Am observat că-ți place mult zona centrală, majoritatea capturilor tale fiind făcute acolo. Îți poți alege un colț preferat de aici? 

Colțul meu preferat din centrul Clujului e, hands down, Piața Muzeului, în special zona care e “overseen” de minunata instalație “Forest Spirits”, which I really, really, really love ❤️ Mi se pare că luminițele acelea transformă centrul în ceva magic și te transpune pe tine, vizitatorul, într-un tărâm fabulos ✨🧚🏻‍♀️ .

Alb negru versus color în fotografiile tale. Cum determini cromatica unei poze pe care o postezi?

Hmm, cred că e vorba de dramatismul pe care îl conferă unei imagini, care, în varianta color, nu declanșează nicio emoție (sau mai puține, în orice caz). Fotografiile alb negru sunt, cred, mai misterioase, mai artistice, și mai puternice ca mesaj transmis, pentru că nu te pierzi în multitudinea de culori, te lași atras în poză prin detaliile conturate, unele mai fin, altele, dimpotrivă, aproape violent. Și, câteodată, merg pe combinația dintre alb negru și color, pentru că focul e foc doar atunci când e reprezentat în starea sa naturală. 🔥 Voila!

Biciclete. Știm siguri că te-ai prins. De ce această înclinație de a le fotografia?

Did I tell you I have this thing with bikes? Surpriză! 🤩🚲 Pentru mine, bicicletele au o estetică aparte în fotografii: dinamizează și “însufletesc” scena, te duc cu gândul la omul care stăpânește bitza, ce face, cum este, cum trăiește, cum simte. Iar pozele au un aer mai boem, dacă surprind și o bicicletă.

Care este cel mai frumos lucru pe care primăvara l-a adus în oraș?

Cel mai frumos lucru pe care primăvara l-a adus în oraș? Lebedele, clar! 🦢Soarele, căldura, energia, veselia, agitația din parcuri și de peste tot. You gotta love spring! ❤️☀️

Te provocăm să pășești în afara zonei centrale și să-ți găsești un loc preferat.

Am acceptat provocarea de a-mi găsi un colț preferat în afara zonei centrale! Ei bine, nu a fost chiar atât de greu, fiindcă Parcul Iulius e un loc care îmbină frumos natura cu orașul. Și să nu vă mai zic că am găsit lebede și aici! ❤️ Go explore it!

Mulțumim, Aida, pentru că ai acceptat invitația noastră și pentru capturi. O săptămână cu soare tuturor!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!