Sportul si dietele periculoase. Avantaje și dezavantaje de care NU stiai

Home $ Diverse $ Sportul si dietele periculoase. Avantaje și dezavantaje de care NU stiai

by | Apr 17, 2019 | Diverse

Organismul tău îți dă un semnal de alarmă și te avertizează că ai întrecut puțin limita cu mâncarea. Ai consumat alimente nesănătoase și acum nu mai faci față kilogramelor în plus. Ai ajuns în punctul în care lucrurile ți-au scăpat de sub control și nu știi cum să le gestionezi, în așa fel încât să te organizezi. Însă, nu este bine să continui în modul acesta pentru că este în pericol sănătatea ta. În cele ce urmează, vom încerca să vedem care este cea mai potrivită metodă de a slăbi într-un stil sănătos: sportul sau dieta.

Sportul – cel mai bun remediu pentru a te menține sănătos
Sportul a devenit una dintre cele mai apreciate și practicate activități, mai ales atunci când vine vorba despre un stil de viață frumos. Majoritatea oamenilor conștientizează faptul că un organism frumos este un organism sănătos. Produsele pe care le consumi și mediul în care trăiești, sunt cei mai importanți factori care îți pot afecta sănătatea, iar efortul fizic este remediul pentru a avea un stil de viață echilibrat.

De ce ar trebui să apelezi la sport? Mai jos vei găsi principalele avantaje

– Te vei adapta la stres mult mai ușor
În momentul în care faci sport constant, vei face față stresului. În mod normal, stresul te epuiza și te deprima, dar lucrurile se pot schimba într-o direcție bună. Atunci când practici sport, organismul tău eliberează endorfine, care te face mai puternic și rezistent la astfel de situații.

– Te-ai gândit ce sport să practici?
Cele mai recomandate sporturi sunt cele nautice deoarece te solicită foarte mult și mușchii tăi devin mult mai flexibili. Vei avea nevoie de echipament corespunzător, mai exact un costum pentru water polo pentru a putea da start-ul. Așa că, sportul îți oferă multe beneficii pe care trebuie să le iei în considerare pentru îmbunătățirea considerabilă a stilului de viață.

– Te vei odihni mult mai bine
Practicând această activitate, vei obișnui să te culci la ore normale, nu după miezul nopții. Te vei trezi devreme și vei fi energic, pregătit pentru o nouă zi.

Dietele periculoase – un inamic al organismului
Sigur ai auzit de diete și consecințele acestora. Una dintre cele mai periculoase diete se numește Dukan și presupune reducerea drastică a carbohidraților, o sursă importantă de energie de care avem nevoie. Nutriționiștii spun că această dieta nu este indicată deoarece are efecte adverse, cum ar fi: lipsa de energie, constipația, respirație urât mirositoare. În consecință, o dietă de acest gen nu este potrivită. Este dăunătoare organismului.

În concluzie, sportul este și va fi mereu soluția cea mai bună pentru a scăpa de kilograme, dar și pentru a menține un echilibru în mediul de viață. Acesta ar trebuie să fie pe lista ta de priorități pentru că este un pas important pe care trebuie să-l faci neapărat în cazul în care vrei să fi un om sănătos și echilibrat. Dacă faci sport de două ori pe săptămână, vei simți diferența. Fă cât mai mult sport pentru sănătatea ta!

sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!